Παναθηναϊκός: Ουδείς ανυποψίαστος…

Παναθηναϊκός: Ουδείς ανυποψίαστος…

Ο Μπεν Μπέντιλ θα έχει μπροστά του τεράστιο «πρέπει» και μεγάλο κίνητρο να πετύχει στον Παναθηναϊκό.

Ο Παναθηναϊκός ενεργοποίησε τη συμφωνία του με τον Μπεν Μπέντιλ, ο οποίος θα ενισχύσει τη γραμμή ψηλών του Αργύρη Πεδουλάκη. Πρόκειται για μια επιλογή του 55χρονου προπονητή, καθώς άλλωστε είναι ένας παίκτης τον οποίο παρουσίασε στο ελληνικό κοινό.

Η αλήθεια είναι πως η πρώτη του παρουσία στην Α1 πέρσι με τη φανέλα του Περιστερίου ήταν κάτι παραπάνω από θετική. Η ηλικία του μάλιστα (είναι 24 ετών) μπορεί να αποτελέσει μια επένδυση για το μέλλον.

Τι γίνεται όμως με το παρόν; Ο Αφρικανός σέντερ είναι ασφαλώς ένα στοίχημα. Είναι από τα αγαπημένα πρότζεκτ του Πεδουλάκη, αν αναδεικνύει δηλαδή παίκτες και να τους «πλάθει» σύμφωνα με το πλάνο του. Αλλωστε το γεγονός ότι μπορεί να παίξει με επιτυχία με πρόσωπο και πλάτη στο καλάθι είναι κάτι που πάντοτε κοιτάζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού σε έναν παίκτη.

Ένα ακόμα στοιχείο είναι η ικανότητά του να παίζει στο λόου ποστ, να δημιουργεί πασάροντας ή να εκτελεί χρησιμοποιώντας τη δύναμή του. Με την ενέργεια που βάζει στο παιχνίδι του μπορεί να δώσει λύση στα ριμπάουντ, αλλά και στις… ειδικές αποστολές αναλαμβάνοντας να κοντράρει αντιπάλους που αποτελούν «πονοκέφαλο».

Όλα αυτά βέβαια υπό την αίρεση να μπορέσει ανταποκριθεί στα μεγάλα «πρέπει» που φορτώνει στις πλάτες κάθε παίκτη η φανέλα του Παναθηναϊκού. Κάθε λάθος θα είναι διπλό, κάθε ολιγωρία επικίνδυνη και η συγκέντρωση απαιτείται να είναι απόλυτη. Το μεγάλο ερωτηματικό είναι αν ο Μπέντιλ θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε ανώτερο επίπεδο που καλείται να σταθεί.

Η Ευρωλίγκα είναι μια διοργάνωση στην οποία δύσκολα οι παίκτες μπορούν να καθιερωθούν, καθώς απαιτείται συνεχής βελτίωση και σταθερή προσπάθεια. Κυρίως όμως ο βαθμός δυσκολίας είναι τεράστιος, μια και εκεί αγωνίζονται οι καλύτεροι στην Ευρώπη. Είναι λοιπόν ερωτηματικό αν ο Μπέντιλ θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της διοργάνωσης, διότι όπως έχουμε ξαναπεί. Κανείς δεν μπορεί να περιμένει κανέναν.

Από τη στιγμή που ο παίκτης δέχθηκε την πρόταση της ομάδας, αντιλαμβάνεται τις δυσκολίες, τις απαιτήσεις και τα «πρέπει». Κανείς δεν είναι ανυποψίαστος…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ