Ολυμπιακός : Με… ασίστ από τον αντίπαλο!

Ολυμπιακός : Με… ασίστ από τον αντίπαλο!

Ο Λεμονής και οι παίκτες του υπολόγιζαν την επιστροφή του Ολυμπιακού στην πρώτη θέση τον Γενάρη, όμως τώρα έχουν την ευκαιρία να την… επισπεύσουν!

Πολύ μεγαλύτερο έγινε το κίνητρο του Ολυμπιακού για το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Καραϊσκάκη. Από εκεί που θα επιδίωκε να κρατήσει τη (δεύτερη) θέση του και να κλείσει τυπικά τον πρώτο γύρο, τώρα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει στην κορυφή και να πάρει (μάλλον ανέλπιστα) τον άτυτο τίτλου του πρωταθλητή χειμώνα.

Όταν κάτι δεν πάει καλά, οι πρωταγωνιστές του αθλήματος, παίκτες και προπονητές επικαλούνται τη θεωρία ότι το ποδόσφαιρο είναι το παιχνίδι των λαθών και κάπως έτσι προσπαθούν να καλύψουν τις (όποιες) αδυναμίες τους.

Οι απώλειες βαθμών όπως αυτές της ΑΕΚ στον αγώνα της με τον Απόλλωνα δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, άσχετα αν μπορούν να συμβούν και σε ένα φαινομενικά «εύκολο» παιχνίδι. Έτσι κι αλλιώς η τριάδα των μνηστήρων έχει χάσει μέχρι τώρα αρκετούς πόντους σε τέτοιου τύπου αναμετρήσεις και ο καθένας με τον τρόπο του έχει δώσει την ασίστ στον αντίπαλο.

Και ο ΠΑΟΚ ζορίστηκε στην αναμέτρηση με τον Πλατανιά και μάλιστα εκμεταλλεύτηκε τη λάθος απόφαση του επόπτη στο ξεκίνημα του αγώνα και αυτό που απομένει στον Ολυμπιακό είναι να επικρατήσει του ΠΑΣ Γιάννινα και να τερματίσει πρώτος στη μισή διαδρομή.
Όχι ότι αλλάζει κάτι στους στόχους των ερυθρόλευκων, αλλά στην… καταμέτρηση των πόντων, στην οποία επιδίδονται οι παράγοντες όλων των ομάδων το ματς της ΑΕΚ με τον Απόλλωνα είχε μετρήσει ως «τρίποντο» για το σύνολο του Χιμένεθ και τώρα αλλάζουν τα δεδομένα.

Εξυπακούεται, ότι ακόμη υπάρχει μπροστά μας η δεύτερη πίστα των 15 αγώνων και είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν απώλειες από όλους, άρα το βασικό ζητούμενο θα είναι ποιος θα έχει τις λιγότερες. Ο ΠΑΟΚ έχει τα ματς με τους ανταγωνιστές του στην Τούμπα, αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα πλεονέκτημα, αφού τα ντέρμπι είναι διαφορετικά παιχνίδια, άσχετα αν οι βαθμοί μετρούν εις διπλούν για το νικητή.

Ο Λεμονής βλέπει τους υπολογισμούς του να επαληθεύονται, καθώς πριν από αρκετό καιρό είχε δείξει τη βαθμολογία στους παίκτες του και τους είχε ζητήσει να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε τον Γενάρη η ομάδα να βρίσκεται ξανά στην πρώτη θέση.

Οι ερυθρόλευκοι έχουν τώρα τη δυνατότητα να το πετύχουν από τα μέσα του Δεκέμβρη, αν ξεπεράσουν το εμπόδιο του ΠΑΣ Γιάννινα, όμως επί της ουσίας δύσκολα θα υπάρξει διαφοροποίηση του σχεδιασμού που έχει σταλεί στον… εκτυπωτή και αφορά το «πάρε» και το «δώσε» του επόμενου μήνα. Κι αυτό γιατί σε τούτη την περίπτωση δεν μετρά το λάθος του αντιπάλου, αλλά η λάθος απόδοση του παίκτη ή των παικτών…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ