Τι εννοούσε ο Δώνης με την «πορεία πρωταθλητισμού»

Τι εννοούσε ο Δώνης με την «πορεία πρωταθλητισμού»

Όταν τα έλεγε αυτά μάλλον δεν θα περίμενε να παίξει εκτός έδρας με την Φέγενορντ και να της βάλει τρία γκολ. Το αποτέλεσμα ήταν έξω από τις προβλέψεις του. Η εμφάνιση, όχι.

Έχω σε μεγάλη προπονητική εκτίμηση τον Γιώργο Δώνη. Θεωρώ ότι αν δεν ήταν σίγουρος για την ομάδα του δεν θα δήλωνε πως αυτή τη χρονιά θα είναι καλύτερη και μάλιστα θα μπει σε πορεία πρωταθλητισμού.

Για να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις δεν είπε πως θα πάει να πάρει το πρωτάθλημα. Για πορεία μίλησε κι αν ερμηνεύω καλά, θεωρεί πως ο Παναθηναϊκός θα μείνει σχεδόν μέχρι τέλους σε επαφή με την κορυφή.

Με άλλα λόγια, ο κόουτς των πράσινων είπε πως η ομάδα του θα είναι μέσα στην εξάδα των πλέι οφ. Έτσι, νομίζω πως η δήλωσή του διαβάζεται καλύτερα. Όταν τα έλεγε αυτά μάλλον δεν θα περίμενε να παίξει εκτός έδρας με την Φέγενορντ και να της βάλει τρία γκολ.

Το αποτέλεσμα ήταν έξω από τις προβλέψεις του. Η εμφάνιση της ομάδας όμως, είναι κάτι για το οποίο ο Δώνης δουλεύει από πέρσι. Γιατί τον περσινό Παναθηναϊκό του πρώτου γύρου είδαμε σε αυτό το παιχνίδι.

Ατέλειωτο τρέξιμο, πίεση ψηλά και γρήγορες αντεπιθέσεις με διαγώνιες πάσες. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού είναι σίγουρο πως έχει πέσει πολύ δουλειά. Οι κατά βάση νεαροί παίκτες αφομοιώνουν πιο εύκολα και τρέχουν περισσότερο.

Ότι έγινε στην Ολλανδία δεν σημαίνει ότι θα επαναληφθεί και στο επόμενο φιλικό . Πολύ περισσότερο στους επίσημους αγώνες. Δείχνει την τάση όμως. Δείχνει που την πάει φέτος την δουλειά ο προπονητής και με τι είδους ποδόσφαιρο θέλει να κάνει την ομάδα του πρωταγωνίστρια.

Σε αυτό το ποδόσφαιρο αναμένεται να βοηθήσει πολύ ο Δημήτρης Κολοβός. Θα λύσει τα χέρια του Δώνη που έψαχνε παίκτη να έχει την ικανότητα να κάνει ατομική ενέργεια και να δημιουργήσει ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα πηγαίνοντας στο «ένας εναντίον ενός».

Ο Κολοβός μπορεί να κάνει κάτι που μόνο ο Χατζηγιοβάνης μπορούσε και επιπλέον να κινηθεί με άνεση σε όλες τις θέσεις πίσω από τον Μακέντα. Μια χαρά μπορεί επίσης να ανταποκριθεί σαν δεύτερος φορ στο 4-4-2.

Λείπουν ακόμα από την ομάδα του Δώνη ένας καλός σέντερ μπακ και ένας εσωτερικός χαφ. Το ρεπορτάζ λέει πως και για τις δυο θέσεις υπάρχουν στόχοι και οι μεταγραφές θα ολοκληρωθούν. Η πίεση του χρόνου είναι περιορισμένη αφού οι ομάδα δεν έχει ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

Ο Δώνης έχει τον χρόνο να δουλέψει πολύ, να αφομοιώσει στην ομάδα τους νεοφερμένους και να την παρουσιάσει έτοιμα στα τέλη του Αυγούστου. Ένα ζήτημα υπάρχει ανοικτό: Η στήριξη του κόσμου και η συμμετοχή του στην προσπάθεια.

Ανεξάρτητα από τον βίο και την Πολιτεία του Γιάννη Αλαφούζου στην ταλαιπωρημένη ΠΑΕ, ο σύλλογος είναι κάτι που ξεπερνά κατά πολύ έναν παράγοντα ακόμα κι να αυτός βαρύνεται με σφάλματα που διέσυραν τον Παναθηναϊκό.

Ο κόουτς και οι παίκτες του αξίζουν της ολόθερμης συμπαράστασης που σε καμιά περίπτωση δεν ταυτίζονται με στήριξη ούτε με ανοχή στον Γιάννη Αλαφούζο. Ας το έχουν υπόψη τους οι πολυπληθείς οπαδοί του τριφυλλιού…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ