Η ΑΕΚ μαθαίνει τον Καρντόσο

Η ΑΕΚ μαθαίνει τον Καρντόσο

Κάθε μέρα και καλύτερη, πιο βελτιωμένη παρουσιάζεται η ΑΕΚ του Μιγκέλ Καρντόσο.

Τέσσερα φιλικά έχει δώσει η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι και μέχρι στιγμής είναι η αλήθεια ότι παρουσιάζει θαυμαστή σταθερή βελτίωση από 90λεπτο σε 90λεπτο. Και αυτό είναι δείγμα ομάδας που μαθαίνει.

Δεν είναι έτοιμος ο Δικέφαλος. Προφανώς και δεν είναι. Ακόμη δεν έχει βάλει στην ομάδα τον βασικό εξτρέμ της, δεν έχει βάλει τον βασικό επιθετικό της και δεν έχει μάθει πως η άμυνα και τα χαφ της θα ξεκινούν τις επιθέσεις της με τον τρόπο που το ζητά ο Μιγκέλ Καρντόσο. Ο νέος προπονητής της ΑΕΚ έχει ζητήσει πολλά, έχει γεμίσει με μπόλικες πληροφορίες από πολύ νωρίς τους παίκτες του.

Σε μία εβδομάδα συμπληρώνεται ένας μήνας προετοιμασίας και η ΑΕΚ συνεχίζει κάθε μέρα να μαθαίνει τον Μιγκέλ Καρντόσο. Και αυτό είναι πολύ σημαντικό για ότι ζητά η ΑΕΚ και ο Καρντόσο από τους παίκτες της.

Έχει μεγάλο δρόμο να περπατήσει μέχρι να φτάσει εκεί που θέλει και όπως θέλει ο Καρντόσο. Οι τελευταίες σημαντικές μεταγραφές της κάνουν τη διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Τα χαφ της μοιάζουν γεμάτα. Η άμυνα όμως έχει αρκετά κενά. Και απόντος Τσιγκρίνσκι δεν μπορεί να λειτουργήσει ούτε με αυτό τον Βόλο σωστά. Μεγάλο πρόβλημα αυτό για την ομάδα.

Ο Βράνιες μόνος του είναι παίκτης που δεν τον εμπιστεύεται, το ίδιο και ο Οικονόμου. Με τον Τσιγκρίνσκι ως ταίρια του είναι πολύ καλοί παίκτες. Και όταν δεν παίζει ο Τσιγκρίνσκι δημιουργείται πρόβλημα στην ΑΕΚ. Αυτό θα το λύσει μόνο μια καλή μεταγραφή στόπερ. Αυτή που θα αλλάξει τα δεδομένα και στην άμυνα του Δικεφάλου. Μακάρι και ενόψει Γιουρόπα Λιγκ να γίνει πριν μπει ο Αύγουστος, έστω τις πρώτες ημέρες του επόμενου μήνα. Οι ανάγκες είναι μεγάλες και τα παιχνίδια πολλά φέτος. Και αν στην επίθεση και στον άξονα οι λύσεις είναι αρκετές, η άμυνα προβληματίζει αρκετά.

Ο Ζεράλντες είναι παίκτης απίστευτης ποιότητας, το ίδιο και ο Σιμάο. Εξαιρετικό καλοκαίρι διανύει και ο Μάνταλος. Και αυτοί αλλάζουν τον τρόπο παραγωγής φάσεων στην ΑΕΚ. Εκεί είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσει κάποιος το πλάνο του Καρντόσο. Ο Πορτογάλος προπονητής έχει πια στα χέρια του ένα γεμάτο ρόστερ και καλείται να βγάλει το καλύτερο. Η πρώτη πρόκριση στην Ευρώπη είναι ο πρώτος μεγάλος στόχος.

Για το Ελληνικό Πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ να ψάχνεται με νέο προπονητή και δίχως τις καλές του μεταγραφές ακόμη και τον Ολυμπιακό στην μετά Φορτούνη εποχή, η ΑΕΚ έχει μια σημαντική ευκαιρία στο πρώτο μισό της χρονιάς. Να μπει δυνατά. Πιο δυνατά από ότι την περίμεναν αυτοί οι δύο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ