Ο… Ερντογάν ας περιμένει

Ο… Ερντογάν ας περιμένει

Ο Ολυμπιακός κληρώθηκε με την Μπασακσεχίρ αλλά κανείς δεν μπορεί να ασχολείται με τίποτα παραπάνω από την Βικτόρια Πλζεν. Είναι στερεότυπο, αλλά είναι η… μισή πρόκριση στα αστέρια!

Ωραίες οι κληρώσεις, φτιάχνουν κλίμα, ανεβάζουν την ψυχολογία ή την κατεβάζουν. Αναλόγως τον αντίπαλο. Από το κλασικό «εύκολα ή δύσκολα περνάνε» έως το «θα την κοιτάξει στα μάτια», οι κληρώσεις έχουν γράψει την δική τους ιστορία. Τις περισσότερες φορές οι ομάδες μας… προκρίνονται. Μέχρι την ώρα που θα έρθουν οι αγώνες και στο χορτάρι θα φανεί η ουσία. Εκεί «όλα πληρώνονται» για να χρησιμοποιήσω άλλη μια κλισέ φράση.

Η Μπασακσεχίρ λοιπόν ήρθε στο δρόμο του Ολυμπιακού. Η αγαπημένη ομάδα του Σουλτάνου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Για την ακρίβεια θα έρθει στον δρόμο του Ολυμπιακού στον 3ο προκριματικό γύρο εάν οι ερυθρόλευκοι αποκλείσουν την Βικτόρια Πλζέν.

Το ξέρω πως ακούγεται κουραστικό, συνηθισμένο, στερεότυπο. Είναι όμως η μισή πρόκριση στα… αστέρια.
Ποια Μπασακσεχίρ μωρέ, που θα έλεγε και ο Νικόλας, από την στιγμή που το βράδυ της Τρίτης ο Ολυμπιακός παίζει το πρώτο του επίσημο ματς στην Τσεχία απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα που και ξέρει από προκριματικά και έχει και δύο επίσημα ματς στα πόδια της.

Συγχωρέστε με, αλλά δεν υπάρχει αυτή την στιγμή καμιά Μπασακσεχίρ για τον Ολυμπιακό. Στο μέλλον ναι, θα υπάρξει, αν στον Ολυμπιακό αφοσιωθούν αποκλειστικά και μόνο στο παρόν. Στην αυριανή πολύ δύσκολη αναμέτρηση με τους Τσέχους. Για τον Ολυμπιακό τα δύο ματς με την Βικτόρια Πλζεν είναι η μισή χρονιά.

Η πρόκριση θα του φέρει ηρεμία και ακόμη μεγαλύτερη σιγουριά στη σπουδαία ομάδα που δημιουργεί με σταθερά και γερά βήματα από πέρσι τέτοια εποχή. Θα του εξασφαλίσει το μίνιμουμ, την συμμετοχή στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα του δώσει τεράστια ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.
Με αρχή την Μπασακσεχίρ, που τότε από το βράδυ της 30ης Ιουλίου, με το τελευταίο σφύριγμα στο Καραισκάκη, θα μπει στην… ημερήσια ερυθρόλευκη διάταξη. Με στόχο να έχει την μοίρα της Βικτόρια Πλζέν.

Ο δρόμος του Ολυμπιακού για την επιστροφή στα… αστέρια είναι δύσκολος. Το ήξεραν άπαντες στο μεγάλο λιμάνι για αυτό και επένδυσαν ήδη πολλά με σπουδαίες μεταγραφές. Για αυτό και ο κορμός είναι ίδιος και ο Μαρτίνς έχει ότι θέλει για να πετύχει ο Ολυμπιακός αυτό που πρέπει.

Θα το πετύχει αν ασχολείται αποκλειστικά και μόνο με το επόμενο ματς. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ