Μακέντα: Γκολ και… 100ρικο

Μακέντα: Γκολ και… 100ρικο

Ο Φεντερίκο Μακέντα δείχνει ότι μια προετοιμασία μπορεί να αλλάξει πολλά σε έναν παίκτη και ανεβάζει από μόνος του το κασέ του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο.

Όταν ο Παναθηναϊκός τον διάλεξε πέρσι, οι περισσότεροι είχαν να πουν μια κουβέντα αμφισβήτησης. Πως είναι παίκτης που έχει πάρει την κάτω βόλτα. Πως δεν σκοράρει συχνά. Πως οι δόξες του «Ολντ Τράφορντ» έχουν περάσει ανεπιστρεπτί για εκείνον. Δεν ήταν όλα υπερβολές, ούτε όμως και όλα αληθινά.

Ο Φεντερίκο Μακέντα ήρθε στον Παναθηναϊκό στην καλύτερη ηλικία ενός ποδοσφαιριστή. Ότι είχε κλείσει τα 27 του χρόνια. Είχε κίνητρο να φέρει και πάλι την καριέρα του σε ένα καλό επίπεδο. Είχε όρεξη να επαναφέρει το όνομά του στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι. Ήθελε να πάψει να είναι ο παίκτης των 100-150 χιλιάδων ευρώ, ο επιθετικός της δεύτερης κατηγορίας της Ιταλίας. Από την πρώτη του μέρα στο Κορωπί δούλευε σαν… σκύλος για να αποδείξει πως δεν είναι ένας ξεπερασμένος στράικερ μιας άλλη εποχής. Το κατάφερε σε ένα βαθμό.

Κυρίως με την παρουσία του στο πρώτο μισό της χρονιάς. Σημείωσε σημαντικά γκολ, συνήθως τα τέρματα που πετύχαινε χάριζαν βαθμούς στον Παναθηναϊκό. Μέσα στη σεζόν είχε σκαμπανεβάσματα, λογικό αν σκεφτούμε πως ήταν ένας παίκτης που όλο το καλοκαίρι του 2018 έκανε περισσότερα μπάνια, παρά προπονήσεις. Είχε δύο χάιλαϊτς που έδειξαν πως το τόπι δεν ξεχνιέται. Το γκολ με τον Ατρόμητο κι εκείνο με τον Απόλλωνα, στο φινάλε της σεζόν. Πέτυχε 11 γκολ, δίχως να έχει υποσχεθεί περισσότερο είτε εκείνος, είτε εκείνοι που τον έφεραν.

Φέτος ο Κίκο αποδεικνύει πόσο σημαντική είναι μια προετοιμασία για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή. Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς παρέα με τους συμπαίκτες σου τη σεζόν, να ξέρεις από την αρχή τα «θέλω» του προπονητή σου, να προετοιμάζεσαι πάνω σε αυτά, να μαθαίνεις την τακτική του από την πρώτη του μέρα. Ο Μακέντα δεν είναι το φορ που θα βάλει 20 γκολ, αλλά δεν είναι του «5». Δεν είναι Μπεργκ και ούτε θα γίνει, αλλά δεν είναι και… Μαμούτε. Είναι ένας αξιόλογος φορ, που μπορεί μέσα στο γήπεδο να κάνει πολλά πράγματα. Να παίξει εκτός περιοχής, να απλώσει το παιχνίδι, να εκτελέσει με τη μία, να βοηθήσει στο πρεσάρισμα.

Του λείπουν πολλά. Σπάνια θα τον δούμε να ντριπλάρει στο ένας εναντίον, σπάνια θα τον δούμε να σκοράρει στο ένα ματς μετά το άλλο, δύσκολα θα γίνει ο ηγέτης της ομάδας, ακόμα κι αν είναι από τους μεγαλύτερους μέσα στο γήπεδο. Όμως θα είναι μια λύση που ο Δώνης μπορεί να στηριχτεί, είτε παίζοντας μόνος του στην επίθεση, είτε με παρτενέρ.

Από το Κατάρ τον αξιολόγησαν και του έδιναν κοντά στο εκατομμύριο, όμως τα 300 χιλιάρικα που πρότειναν ήταν ελάχιστα για τον Παναθηναϊκό. Έχει ήδη τρία γκολ στα δύο πιο σημαντικά φιλικά απέναντι σε Φέγενορντ και Άγιαξ, το πρώτο κόντρα στον Αίαντα ήταν εξαιρετικό, όπως και το τελείωμά του στο δεύτερο. Οι φήμες θέλουν και μια τούρκικη ομάδα να είναι έτοιμη να δώσει κοντά στο εκατομμύριο, αλλά ο Παναθηναϊκός δε συζητά τίποτα λιγότερο κάτω απ’ αυτό το ποσό, όπως έχουμε επισημάνει στο 10.gr.

Κι όσο ο Ιταλός θα σκοράρει, τόσο θα ανεβαίνουν τα… κατοστάρικα στις απαιτήσεις των «πράσινων» προς τους μνηστήρες. Άδικο θα έχουν;

ΥΓ: Η μεταγραφή του Ζαχίντ ήρθε σαν… κερασάκι στην τούρτα σε μια ωραία μέρα για τον Παναθηναϊκό σε όλα τα επίπεδα. Στο μπάσκετ ακόμα ένας nbaer, στο ποδόσφαιρο νίκη επί του Άγιαξ και για… κλείσιμο ο παιχταράς Νορβηγός που θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό τη μεσοεπιθετική γραμμή του Παναθηναϊκού και αποτελούσε πρώτη επιλογή του Δώνη από το ξεκίνημα του καλοκαιριού.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ