Παναθηναϊκός: Παύει να είναι σύμπτωση

Μετά την Φέγενορντ ήρθε και η σειρά του Άγιαξ. Νίκη με την ίδια συνταγή και με εικόνα καλύτερη από το πρώτο φιλικό.

Παναθηναϊκός: Παύει να είναι σύμπτωση | to10.gr

Είναι κουραστικό, αλλά πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε φορά γιατί αποτελεί τη βάση κάθε κριτικής και συζήτησης μετά από τέτοιο ματς. Τα φιλικά παιχνίδια προσφέρονται μόνο για την εξαγωγή συμπερασμάτων και δεν ενδιαφέρει το αποτέλεσμα.

Εντάξει θα μου πείτε πόσο σύνηθες είναι μια ελληνική ομάδα, με την δυναμική που έχει ο τωρινός Παναθηναϊκός, να κερδίζει τις δύο από τις τρεις υπερδυνάμεις του Ολλανδικού ποδοσφαίρου εκτός έδρας και μάλιστα με πλήρη σχεδόν σύνθεση και μπροστά στο κοινό τους; Η απάντηση είναι εύκολη, ακόμα και αν πρόκειται για φιλικές αναμετρήσεις, καθόλου. Πάμε να δούμε το αγωνιστικό κομμάτι.

Οι πράσινοι παρατάχθηκαν στο ματς με την ίδια λογική που είχαν και στο πρώτο φιλικό στο Ρότερνταμ. Σφιχτή αμυντική λειτουργία, κάλυψη των κενών χώρων, κλέψιμο της μπάλας, γρήγορο transition και εκμετάλλευση κάθε ευκαιρίας. Τα πήγαν και πάλι περίφημα. Για την ακρίβεια τα πήγαν ακόμα καλύτερα, αφού με βάση την εικόνα του παιχνιδιού διαχειρίστηκαν καλύτερα την πίεση που τους άσκησαν οι αντίπαλοι τους.

Προηγήθηκαν πάλι με τον συνήθη ύποπτο, τον Φρεντερίκο Μακέντα και ίσως να μην πήγαιναν ισόπαλοι στην ανάπαυλα, αν ο Χατζηθεοδωρίδης δεν ενεργούσε λανθασμένα σε μια σχετικά εύκολη φάση. Στο δεύτερο μπήκαν και πάλι μπροστά στο σκορ και παρά τις αρκετές αλλαγές κατόρθωσαν να κρατήσουν το προβάδισμα και τη νίκη. Αποτέλεσμα ψυχολογίας και παράσημο για τους μικρότερους. Νίκη που τους αυξάνει την αυτοπεποίθηση και τους κάνει να πιστεύουν ακόμα περισσότερο στον εαυτό τους.

Αγωνιστικά είδαμε μια επανάληψη του ματς με την Φέγενορντ. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση λέει ο λαός. Τι σημαίνει αυτό σε απλά ελληνικά; Ότι οι παίκτες του Γιώργου Δώνη απέναντι σε αντιπάλους που θα έχουν την κατοχή της μπάλας, που θα έχουν αυτοί την πρωτοβουλία στην αναμέτρηση θα είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι και ικανοί για κάθε αποτέλεσμα σε κάθε έδρα. Το ζητούμενο είναι τι θα γίνεται όταν οι ρόλοι θα αντιστρέφονται. Εκεί υπάρχει πρόβλημα, όπως φάνηκε και στο φιλικό του Σαββάτου.

Εκεί απαιτούνται μεταγραφές και άλλο πλάνο παιχνιδιού. Το τριφύλλι παλεύει να πάρει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους ήδη υπάρχοντες, αλλά οι δυσκολίες παραμένουν. Μέχρι να ολοκληρωθούν οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι κάθε πρόβλεψη για την επόμενη μέρα είναι στον αέρα. Ένα είναι πάντως σίγουρο και δεν επιδέχεται αμφισβήτησης. Ο Έλληνας τεχνικός μαζί με το επιτελείο του δουλεύει πολύ, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και πλέον γνωρίζει και το υλικό που έχει στη διάθεση του πολύ καλύτερα από πέρυσι. Υπομονή και στήριξη όπως πάντα και όλα γίνονται….

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Κλείσιμο