Ουέσλι Τζόνσον: Μια… κόλλα με σουτ!

Ουέσλι Τζόνσον: Μια… κόλλα με σουτ!

Ο Ουέσλι Τζόνσον έρχεται να καλύψει, να σκοράρει, να παίξει άμυνα και να καρφώσει.

Ουέσλι Τζόνσον λοιπόν. Ένας παίκτης που ασφαλώς αποτελεί υπέρβαση για τη διοίκηση του Παναθηναϊκού και τα περιθώρια που υπήρχαν στο μπάτζετ για να μπορέσει η ομάδα να αποκτήσει περισσότερη ποιότητα.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έβαλε το… κάτι παραπάνω που χρειαζόταν για να πείσει τον Αμερικανό φόργουορντ να αφήσει το ΝΒΑ για πρώτη φορά στην καριέρα του και να έρθει στο ΟΑΚΑ.

Ο Τζόνσον λοιπόν θα είναι ο παίκτης που θα παίξει το ρόλο του… all around στην πεντάδα του Παναθηναϊκού και αναμφίβολα μπορεί να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του.

Οι προδιαγραφές του είναι τέτοιες που συνηγορούν ότι ασφαλώς και μπορεί να τα καταφέρει κι εκείνο που απομένει να δούμε είναι αν θα μπορέσει να προσαρμοστεί στη νέα πραγματικότητα. Διότι άλλη κουλτούρα και φιλοσοφία υπάρχει στο ΝΒΑ και εντελώς διαφορετική στην Ευρώπη.

Αυτό όμως είναι κάτι που το αντιμετωπίζουν όλοι οι παίκτες που έρχονται από την απέναντι πλευρά του Ατλαντικού και υπάρχει τρόπος να βρεθεί άμεσα λύση.

Από εκεί και πέρα ο Τζόνσον μπορεί να παίξει από τις θέσεις «2» έως «4» σε άμυνα και επίθεση. Διαθέτει γρήγορα πόδια, αθλητικότητα, άνοιγμα χεριών 2.17μ (!), απίστευτο άλμα και «φαρμακερό» σουτ από την περιφέρεια. Το 34% σε όλη του την καριέρα στο ΝΒΑ αποτελεί αναμφίβολα μια πολύ καλή… σύσταση για το τι θα δούμε στα παρκέ.

Πέρα από αυτό όμως ο Πεδουλάκης θέλει να έχει μια «κόλα» στην πεντάδα του, έναν παίκτη που θα καλύπτει τα κενά και θα είναι… θανατηφόρος στον αντίπαλο. Ο Τζόνσον λοιπόν μπορεί να κάνει τη δουλειά αυτή, αλλά κυρίως να προσφέρει θεαματικές φάσεις με εντυπωσιακά καρφώματα.

Πλέον και με τον Αμερικανό στο ρόστερ του ο Παναθηναϊκός διαθέτει μια ακόμα λύση στην επίθεση και έναν ακόμα παίκτη που θα υποστηρίξει με τον πλέον αξιόπιστο τρόπο τον Νικ Καλάθη, η φιλοσοφία στο μεταγραφικό σχεδιασμό ήταν η δημιουργία ενός αξιόπιστου supporting cast πίσω και δίπλα από τον ελληνοααμερικανό άσο.

Πλέον ο Νικ θα έχει στο μυαλό του να πασάρει, να δημιουργήσει, να οργανώσει, να παίξει άμυνα πάνω στη μπάλα και να καταναλώσει την ενέργειά του σε πράγματα που μπορεί να κάνει.

Το πρότζεκτ του Αργύρη Πεδουλάκη έχει αρκετά στοιχήματα, αρκετές σταθερές, αλλά κυρίως πολύ κίνητρο και όραμα να πετύχει. Θα είναι σίγουρα ενδιαφέρον…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ