Ο εκτελεστής Μακέντα και οι δυνατότητες του Παναθηναϊκού

Ο εκτελεστής Μακέντα και οι δυνατότητες του Παναθηναϊκού

Ο Παναθηναϊκός έδειξε και με τον Άγιαξ ότι τη νέα σεζόν θα είναι ένας πολύ δυνατός αντίπαλος και με τις προσθήκες που έγιναν και θα γίνουν. Ο σημαντικός ρόλος του Μακέντα και το… άγχος που προσθέτει.

Δύο φιλικά σε πέντε μέρες με τους δύο αιωνίους της Ολλανδίας. Πρώτα με την τρίτη Φέγενορντ στην έδρα της κι έπειτα με τον νταμπλούχο Άγιαξ, ο οποίος για λίγα δευτερόλεπτα την περασμένη σεζόν δεν έπαιξε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δύο ομάδες που ξεκινούν το πρωτάθλημα το σαββατοκύριακο 3-4 Αυγούστου, ενώ ο Άγιαξ στις 27 του μήνα έχει και σούπερ καπ με την Αϊντχόφεν. Ο Παναθηναϊκός σ’ αυτά τα δύο ματς από νέα πρόσωπα χρησιμοποίησε τον ανέτοιμο Κολοβό για ένα μισάωρο. Ε, πώς να μην τρελαθεί ο οπαδός του Παναθηναϊκού με δύο νίκες και μάλιστα με πέντε γκολ ενεργητικό και μόλις ένα παθητικό κι αυτό από λάθος (μάλλον δεν υπάρχει φάουλ του Ντεστ στον Χατζηθεοδωρίδη).

Το κακό είναι ότι πρόκειται για φιλικές νίκες. Κι αυτές ξεχνιούνται γρήγορα όταν αρχίζουν τα επίσημα. Δεν προσφέρουν τα αποτελέσματα τίποτα περισσότερο στον οπαδό από μία πρόσκαιρη ικανοποίηση. Στους παίκτες, βέβαια, προσφέρουν αυτοπεποίθηση, ενώ ο Γιώργος Δώνης ενδιαφέρεται περισσότερο για τι μεταφέρεται στους αγώνες απ’ αυτά που δουλεύει στις προπονήσεις.

Το σίγουρο είναι ότι ο Παναθηναϊκός απέδειξε και με τον Άγιαξ ότι τη νέα σεζόν θα είναι πολύ πιο δυνατός. Έχει γίνει η μεταγραφή του διεθνούς Κολοβού, του Ζαχίντ, ο οποίος έχει παίξει Τσάμπιονς Λιγκ βασικός κόντρα σε ομάδες όπως η Ρεάλ, η Ντόρτμουντ, η Τότεναμ.

Κι έρχονται κι άλλοι για ν’ ανεβάσουν τη ποιότητα. Σε συνδυασμό με το ότι οι νέοι του παίκτες είναι πιο ψημένοι και οι υπόλοιποι έμπειροι θα προσαρμοστούν ακόμα καλύτερα στη φιλοσοφία του Δώνη, ενώ γνωρίζουν ήδη έναν χρόνο ο ένας τον άλλον, όλοι στον σύλλογο, αλλά και οι οπαδοί έχουν κάθε λόγο να αισιοδοξούν ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται πιο ισχυρός.

Ενδεχομένως, όχι στον βαθμό που θα ήθελαν όλοι για να χτυπήσει το πρωτάθλημα, όμως, σίγουρα θα είναι ένας ακόμα πιο ανταγωνιστικός αντίπαλος. Για οποιονδήποτε στο ελληνικό πρωτάθλημα. Εντός κι εκτός έδρας.

Στο τελευταίο κομμάτι που αναφέραμε, συγκαταλέγεται και ο Φεντερίκο Μακέντα. Ο Ιταλός φορ πέρσι δεν έκανε προετοιμασία. Ο 28χρονος άσος, όμως, τώρα δουλεύει από τη πρώτη ημέρα με την ομάδα και στα δύο δυνατά φιλικά έχει τρία γκολ. Το γκολ είναι αυτό που ζητάει ο οποιοσδήποτε από έναν επιθετικό, αλλά πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο αυτό είναι ένα μέρος της δουλειάς.

Ο Μακέντα είναι από τους φορ που πιέζουν σωστά, κρατούν μπάλα για να οργανώσουν την ανάπτυξη, να ανεβάσουν συμπαίκτες, κινείται στον χώρο για να απελευθερωθούν οι υπόλοιποι. Φέτος δείχνει ότι μπορεί να είναι η χρονιά του.

Να θυμίσει κάτι από τον Μακέντα που γνώρισε σε ελάχιστο χρονικό διάστημα πριν δέκα χρόνια όλος ο ποδοσφαιρικός πλανήτης, όταν αγωνιζόταν στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Πέρσι πέτυχε δέκα γκολ, φέτος με περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ μπορεί να πετύχει περισσότερα. Αλλά και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να πετύχουν οι συμπαίκτες του περισσότερα.

Ο Μακέντα, όμως, με την έως τώρα παρουσία του βάζει κι ένα άγχος στον Παναθηναϊκό. Πριν λίγο καιρό γινόταν λόγος για πρόταση από ομάδα της αραβικής χερσονήσου. Με λίγα χρήματα στο «τριφύλλι» και πολλά σε αυτόν. Ακολούθησαν σενάρια για τουρκικούς συλλόγους.

Ενδεχομένως όλο αυτό το παιχνίδι να γίνεται και για να πάρει μία αύξηση ο Μακέντα, ο οποίος δηλώνει χαρούμενος στον Παναθηναϊκό και δεν πρέπει να ξεχνάει ότι του δόθηκε η ευκαιρία να βγει από τη ναφθαλίνη.

Σε κάθε περίπτωση, ο Μακέντα δεν έχει κάποιο τρελό συμβόλαιο. Και τον φορ στο ποδόσφαιρο τον πληρώνεις. Ο Παναθηναϊκός θα ήθελε μίνιμουμ 1-1,5 εκατ. ευρώ για τον βασικό του επιθετικό, ωστόσο κι αυτά τα ποσά είναι πιθανό πλέον να φαντάζουν μικρά.

Δυστυχώς, όμως, στο σύγχρονο ποδόσφαιρο και με τους Άραβες ειδικά που σκορπούν χρήματα στους ποδοσφαιριστές, παίρνοντάς τους το μυαλό, δεν μπορείς να είσαι ποτέ ασφαλής. Έτσι, όπως έχει η κατάσταση, δεν αποκλείεται μέχρι τέλος Αυγούστου να κυκλοφορούν σενάρια για τον Μακέντα και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για παν ενδεχόμενο.

ΥΓ.: Εξαιρετική όλη η ομάδα ανασταλτικά. Και σταθεροί οι γκολκίπερ Διούδης, Κότσαρης (δείχνει επίσης ανεβασμένος και προσθέτει ανταγωνισμό στον 26χρονο συμπαίκτη του). Αλλά θεωρώ ότι λίγο καλύτερα από τους υπόλοιπους απέδωσαν οι Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης.

ΥΓ1.: Δύο ασίστ στα δύο δυνατά φιλικά έχει ο Χατζηγιοβάνης και δεν δείχνει επηρεασμένος με το γεγονός ότι δεν έχει επεκταθεί το συμβόλαιό του.

ΥΓ2.: Έφυγαν οι Ντε Λιχτ, Ντε Γιονγκ και δεν έπαιζαν οι Νέρες, Ταλιαφίκο, Ονανά, Μαζραουί, Ζιγέχ από τον Άγιαξ που έβγαλε μάτια πριν λίγους μήνες. Και πάλι μόνο ο στόπερ Μπλιντ κοστίζει τρεις φορές το μπάτζετ του Παναθηναϊκού. Δεν αναφερόμαστε σε Τάντιτς, Ντε Μπεκ, Πρόμες, Ντόλμπεργκ…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ