Όσοι περίμεναν κάτι πολύ διαφορετικό ήταν γελασμένοι…

Όσοι περίμεναν κάτι πολύ διαφορετικό ήταν γελασμένοι…

Τα καλά από το πρώτο ματς στην Τσεχία είναι πολύ περισσότερα από αυτά που πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός. Το ζητούμενο άλλωστε είναι η ουσία. Η πρόκριση που θα έρθει στο Καραϊσκάκη.

Όσοι περίμεναν κάτι πολύ διαφορετικό στο πρώτο επίσημο ματς του Ολυμπιακού πιθανότατα δεν έχουν και πολύ μεγάλη επαφή με το αντικείμενο. Ή ήταν υπεραισιόδοξοι ή αγνοούν βασικές αρχές του ποδοσφαίρου. Ιούλιο μήνα απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα που είχε στα πόδια της ήδη δύο επίσημα ματς πρωταθλήματος και που είναι πανίσχυρη στην έδρα της.

Ένας Ολυμπιακός που στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του «κόπηκε» στη μέση με τον σοκαριστικό τραυματισμό του Κώστα Φορτούνη. Του ανθρώπου που πάνω του έχτισε τον δικό του Ολυμπιακό ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ναι, ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι σπουδαίος ποδοσφαιριστής και στην Τσεχία στο πρώτο μισάωρο ήταν καλός. Όμως όλος ο Ολυμπιακός πρέπει να μάθει να παίζει χωρίς τον αρχηγό του. Και αυτό θέλει χρόνο.

Χρόνος όμως για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ δεν υπάρχει. Η Βικτόρια Πλζεν δεν περιμένει. Και το έδειξε, στο τελευταίο 15λεπτο του πρώτου ημιχρόνου, στο πρώτο του δεύτερου ημιχρόνου.

Είναι ζόρικη ομάδα και ζόρικη θα είναι και η ρεβάνς. Με τον Ολυμπιακό όμως να έχει ένα επίσημο ματς στα πόδια του και άλλες 6 μέρες να δουλέψει για να προετοιμαστεί καλύτερα. Να έχει και άλλους παίκτες στην διάθεση του σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας ο Μαρτίνς. Όπως ο Ελ Αραμπί, όπως ο Μεριά. Και βεβαίως να έχει και το βασικό του «όπλο», το Καραϊσκάκη. Στο οποίο «λύγισαν» ομαδάρες της Ευρώπης, δεν θα λυγίσουν οι Τσέχοι που έχουν και τουπέ; Θα τους κοπεί όταν πρέπει.

Και ειδικά για αυτούς που πρέπει να κάνουν ότι δεν κατάφεραν στην έδρα τους. Προσοχή όμως, για να προκριθεί ο Ολυμπιακός χρειάζεται να κρατήσει ένα στοιχείο και να βελτιώσει ένα άλλο.

Να κρατήσει το κομμάτι που δούλεψε στο μεγαλύτερο διάστημα ανασταλτικά. Με τον ογκόλιθο Σεμέδο που αποδεικνύει πόσο λίρα εκατό είναι για το κέντρο της άμυνας, τον Σα που ήταν εκεί όταν χρειάστηκε και την προπονητική πονηριά και αντίδραση του Μαρτίνς που όταν είδε το πλάνο να «χωλαίνει» το γύρισε σε 4-3-3 με τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά θέλοντας να αλλάξει τον ρυθμό και να «κλειδώσει» το μηδέν στην άμυνα.

Ο Πορτογάλος έπραξε ορθολογικά και πέτυχε να πάρει αυτό που έπρεπε να πάρει, τουλάχιστον.

Ποιο είναι αυτό; Το δικαίωμα να έχει την κατάσταση στα χέρια του στην ρεβάνς. Το 51-49 λόγω έδρας. Γιατί εκεί είναι αυτή την στιγμή οι πιθανότητες. Αν έπαιζαν χειμώνα οι δύο ομάδες τα πράγματα θα ήταν συντριπτικά υπέρ του Ολυμπιακού. Άλλη φανέλα, καλύτερη ποιότητα ο Ολυμπιακός.

Αυτή την περίοδο άλλωστε το ζητούμενο είναι η ουσία. Η πρόκριση. Να πάμε παρακάτω αγώνα με αγώνα.

Και ο Ολυμπιακός το πρώτο βήμα το έκανε. Μένει το κάνει το δεύτερο με τον κόσμο δίπλα του. Προσοχή όμως, ο κόσμος δεν θα παίξει μπάλα. Ο κόσμος θα πορώσει, θα φτιάξει την ομάδα, θα «τρομάξει» τον αντίπαλο.

Τα υπόλοιπα πρέπει να τα κάνουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες του. Και έχουν όλα τα εχέγγυα για να το κάνουν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ