Ναι, τώρα υπάρχει φαβορί!

Ναι, τώρα υπάρχει φαβορί!

Μια χαρά ομάδα η Πλζεν αλλά σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός, θα ετοιμαστεί για να είναι περισσότερο απειλητικός επιθετικά και να σκοράρει παίρνοντας την πρόκριση.

Ψεύτης θα είναι όποιος ισχυριστεί ότι οι ερυθρόλευκοι δεν επιστρέφουν κερδισμένοι από την Τσεχία. Ότι το τέρμα του Σα κρατήθηκε ανέπαφο είναι μεγάλο κέρδος για την ομάδα του Μαρτίνς. Όταν οι ευκαιρίες που δημιουργείς είναι λιγότερες από αυτές του αντιπάλου σου αλλά φεύγεις από το γήπεδό του με την ισοπαλία τότε εσύ μετράς κέρδη κι εκείνος ζημιές.

Μια ομάδα καλοδουλεμένη είχαν να αντιμετωπίσουν οι ερυθρόλευκη. Ο Βρμπά της έχει νήθει να παίζει σύγχρονο ποδόσφαιρο στηριγμένο στα συνεχή κατεβάσματα των ακραίων μπακ ώστε να δημιουργείται αριθμητική υπεροχή. Εκεί ήταν που ορισμένες φορές η πλημμελής άσκηση των αμυντικών καθηκόντων Από Μασούρα και Ποντένσε δημιούργησε προβλήματα στην ερυθρόλευκη άμυνα. Προβλήματα που την τελευταία στιγμή αντιμετώπιζε συνήθως ο Ρούμπεν Σεμέδο. Σε αυτόν αξίζει ο τίτλος του κορυφαίου παίκτη του Ολυμπιακού.

Με τα τεράστια πόδια του και την σωστή τοποθέτηση ο Πορτογάλος έφτανε στην μπάλα πριν φτάσουν οι επιθετικοί της Πλζεν. Η ομάδα του Μαρτίνς δέχτηκε το πρώτο χτύπημα όχι από τους παίκτες του Βρμπα αλλά από τον τραυματισμό του Αβραάμ. Δεν ξέρω αν πρόκειται για σύμπτωση αλλά από εκείνο το σημείο και μετά το παιχνίδι έπαψε να είναι μοιρασμένο και οι Τσέχοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων και πίεσαν επιχειρώντας να ανοίξουν το σκορ. Μια πίεση που μεταφράστηκε σε κάποιες ευκαιρίες αλλά μέχρι εκεί. Στο δεύτερο ημίχρονο όταν το γήπεδο έμοιαζε να κατηφορίζει ήρθε ο Μαρτίνς να αποκαταστήσει τις ισορροπίες αποσύροντας τον Βαλμπουενά και αντικαθιστώντας τον με τον Καμαρά.

Κάπου εκεί η πίεση της γηπεδούχου εκτονώθηκε και επανήλθαμε στην μοιρασμένη κατοχή. Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά του αγώνα ήταν ο Ολυμπιακός που δημιούργησε επικίνδυνες καταστάσεις στην περιοχή των αντιπάλων του. Προφανώς ο κόουτς του Ολυμπιακού δεν περίμενε να διαπιστώσει πρόβλημα στη μεσαία γραμμή με χαμένες μπάλες και πάσες στον αντίπαλο που πίεζε για να εκμεταλλευτεί τα λάθη. Όταν μπήξε ο Καμαρά στην θέση του Βαλμπουενά το πρόβλημα λύθηκε και η αγωνιστική ανασύνταξη των Πειραιωτών ήταν φανερή και είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία προϋποθέσεων για γκολ. Αν λοιπόν η ομάδα του Μαρτίνς ανταποκρίθηκε σε ικανοποιητικό βαθμό ανασταλτικά, επιθετικά δεν συνέβη το ίδιο.

Οι φάσεις για γκολ που δημιούργησαν οι ερυθρόλευκοι ήταν λίγες και καμιά από αυτές δεν μπορεί να χαρακτηριστεί καθαρή ευκαιρία για γκολ με εξαίρεση ένα σουτ του Βαλμπουενά στο πρώτο μέρος κι ένα του Μπουχαλάκη στο δεύτερο. Η απάντηση στην περιορισμένη επιθετική παραγωγή σχετίζεται απολύτως με την κακή βραδιά στην οποία βρέθηκε ο Βαλμπουενά. Δεν μπόρεσε να βρει τα πατήματά του, πήγε στα πλάγια για να απαλλαγεί από το στενό μαρκάρισμα των αμυντικών χαφ της Πλζεν αλλά δεν κατάφερε να βοηθήσει την ομάδα του αν και για τα είκοσι πρώτα λεπτά φαινόταν κεφάτος και επικίνδυνος. Ότι οι Τσέχοι προκρίνονται σε περίπτωση ισοπαλίας με γκολ τους καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνους στη ρεβάνς μετά από μια εβδομάδα.

Εχουν την αγωνιστική ικανότητα να σκοράρουν Αμφιβάλω αν μπορούν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Είμαι σίγουρος ότι ο Βαλμπουενά θα είναι παραγωγικός στη ρεβάνς και οι φάσεις που θα δημιουργήσει για γκολ ο Ολυμπιακός θα είναι κατά πολύ περισσότερες. Ένα είναι βέβαιο: Από την εμφάνιση του Ολυμπιακού δεν τρομοκρατήθηκαν οι Τσέχοι. Με την βοήθεια του κόσμου στο πυρακτωμένο «Γ. Κραϊσκάκης» θα πρέπει να τρομοκρατηθούν και να περιμένουν το μοιραίο.

Μια χαρά ομάδα η Πλζεν αλλά σε μια εβδομάδα ο Ολυμπιακός θα ετοιμαστεί για να είναι απειλητικός και να σκοράρει παίρνοντας την πρόκριση. Α, από την Τσεχία επιστρέφει με έναν… κερδισμένο βαθμό και ένα κερδισμένο παίκτη. Το Ουσεϊντού Μπα που ανταποκρίθηκε πλήρως στο κέντρο της άμυνας. Θα σας έγραφα και για τον Ραντζελοβιτς αλλά ο μικρός θα μας δώσει κι άλλες αφορμές να μιλήσουμε για το ταλέντο του. Ετσι όπως ήρθαν τα πράγματα, το ζευγάρι έχει φαβορί κι αυτό  (το φαβορί) σε μια εβδομάδα θα ετοιμαστεί για να το αποδείξει…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ