Ολυμπιακός : Καλό αποτέλεσμα, αλλά θέλει πολλή δουλειά

Ολυμπιακός : Καλό αποτέλεσμα, αλλά θέλει πολλή δουλειά

Για πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και μάλιστα κόντρα σε μια ομάδα πιο έτοιμη από αυτόν, ο Ολυμπιακός πήρε καλό βαθμό. Αποτέλεσμα που θέλει προσοχή ενόψει της ρεβάνς, αλλά στα δικά μου μάτια η ομάδα του Μαρτίνς μόνο αν αυτοκτονήσει δεν θα περάσει στην επόμενη φάση.

Πριν μπούμε στη διαδικασία να πούμε τι είδαμε στο χορτάρι του γηπέδου της Πλζεν ας σταθούμε λίγο στο αποτέλεσμα. Η λευκή ισοπαλία σε πρώτο ματς εκτός έδρας είναι καλό, αλλά ύπουλο και επικίνδυνο σκορ. Ο λόγος προφανής. Στην περίπτωση που δεχθείς γκολ στην έδρα σου στη ρεβάνς χρειάζεσαι δύο για να περάσεις.

Το ζητούμενο σε αυτές τις περιπτώσεις είναι αν ο αντίπαλος σου είναι ικανός να σου κάνει τη ζημιά ή αν εσύ έχεις πρόβλημα να βρεις το δρόμο προς την εστία του εύκολα. Στο συγκεκριμένο ζευγάρι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά τι θα γίνει σε μια εβδομάδα στο Φάληρο. Αφενός λόγω της εποχής που διεξάγονται οι αγώνες και αφετέρου λόγω του τι είδαμε στο πρώτο ματς. Η αλήθεια βέβαια είναι πως ο σοβαρός Ολυμπιακός περνά και μάλιστα σχετικά εύκολα στον επόμενο γύρο.

Οι Τσέχοι είναι μια μέτρια ομάδα, την οποία σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή μέσα στη σεζόν αν έβρισκαν οι ερυθρόλευκοι θα έκαναν πάρτι. Σύνολο περιορισμένων δυνατοτήτων που ώρες ώρες έμοιαζαν να μην ξέρουν τι πρέπει να κάνουν στον αγωνιστικό χώρο για να απειλήσουν την ελληνική ομάδα. Δύο φορές ουσιαστικά έφθασαν κοντά στο γκολ και από αυτές η μία ήταν μέσω καραμπόλας σε στημένη φάση.

Πραγματικά δεν μπορώ να φανταστώ τον τρόπο που θα πετύχουν τέρμα στο Γ. Καραϊσκάκης χωρίς τη βοήθεια της τύχης. Από την άλλη βέβαια και οι ερυθρόλευκοι δεν έβγαλαν πολλές φάσεις, επομένως κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει σε λίγες μέρες τι θα δείξουν στη ρεβάνς. Πάμε και στο αγωνιστικό κομμάτι.

Πρώτο και κυριότερο. Ο Ολυμπιακός βρήκε αμυντικό ηγέτη και το όνομα αυτού Ρούμπεν Σεμέδο. Ο νέος στόπερ της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς έδειξε με το καλημέρα των επίσημων υποχρεώσεων γιατί ο Πορτογάλος τεχνικός και η διοίκηση επέμεναν τόσο πολύ για την απόκτηση του. Η ηρεμία του, η σιγουριά του στις μεταβιβάσεις, η σταθερότητα του και οι καίριες τοποθετήσεις του έχουν λείψει εδώ και πολλά χρόνια από την άμυνα του Ολυμπιακού.

Με τον Μεριά, αν ο τελευταίος δεν φύγει με μεταγραφή, θα φτιάξουν ένα δυνατό και αξιόπιστο δίδυμο. Η εμφάνιση του Σα έδειξε επίσης γιατί οι μεγάλες ομάδες ξεκινούν από τον άσο. Εκτός από τα θετικά όμως υπάρχουν και τα αρνητικά. Η ομάδα χωρίς τον Φορτούνη μοιάζει με σύνολο χωρίς τον καθοδηγητή της, χωρίς σχέδιο. Η απουσία είναι κομβική και αμφιβάλω αν καλύπτεται με αλχημείες εκ των έσω. Μεταγραφή για να κάνεις πρέπει να δώσεις πολλά και με αμφίβολο αποτέλεσμα, οπότε υπομονή.

Μεγάλη δυσκολία λοιπόν στην παραγωγή φάσεων. Όσο θα στηρίζεται στο προσωπικό ταλέντο και στις μονομαχίες ένας εναντίον ενός, τόσο πιο προβλέψιμος θα γίνεται επιθετικά με ότι αυτό συνεπάγεται. Υπάρχει επίσης ανισορροπία στα δύο άκρα της άμυνας. Από τη μία ο Ομάρ και από την άλλη ο Τσιμίκας. Οι συγκρίσεις δικές σας. Περιμένω να δω και τον νέο φορ, γιατί με τον Γκερέρο δεν πας μακριά.

Συμπέρασμα μετά τα χθεσινά; Ο σοβαρός Ολυμπιακός περνάει εύκολα αυτό το εμπόδιο. Για τα επόμενα όμως θέλει πολλή δουλειά για να μην πω και ενίσχυση στον άξονα. Το σύνολο φωνάζει ότι χρειάζεται οκτάρι και μετά την απώλεια του Φορτούνη και ηγέτη στη μεσαία γραμμή. Καλός και άγιος ο Βαλμπουενά, αλλά δεν μπορεί να παίξει αυτό τον ρόλο, ειδικά από την στιγμή που δεν μπορεί να πάρει και τόσα ματς βασικός όσα ο Έλληνας μέσος. Με προσοχή στη ρεβάνς και μετά έρχεται η ώρα των Τούρκων της Μπασάκσεχιρ. Πολύ πιο ποιοτική ομάδα και ο βαθμός δυσκολίας σίγουρα θα ανέβει κατακόρυφα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ