Είναι ο Σεμέδο και δεν ξέρουμε το ταβάνι του…

Με βάση τα όσα είδαμε ο νέος στόπερ του Ολυμπιακού με το επιβλητικό παρουσιαστικό, τις μεγάλες δρασκελιές και τις καλές τοποθετήσεις πείθει πως ο Μαρτίνς βρίσκει στο πρόσωπό του τον παίκτη που έψαχνε για να του προσδώσει ασφάλεια στην άμυνα και να την μεταδώσει στους υπόλοιπους της ενδεκάδας.

Είναι ο Σεμέδο και δεν ξέρουμε το ταβάνι του… | to10.gr

Συνιστά βιασύνη στα όρια της επιπολαιότητας η σύγκριση του Ρούμπεν Σεμέδο με τον Ολαφ Μέλμπεργκ. Ο Σουηδός πρόσφερε πολλά στον Ολυμπιακό. Ήρθε στην ομάδα καταξιωμένος και στην δύση της καριέρας του. Πρόσφερε και αυτός είναι ο λόγος που από τότε όλοι ψάχνουν για τον αντικαταστάτη του.

Κόπηκε η... πλάκα στο Σαββιδοτεχνείο

Ο Σεμέδο είναι διαφορετική περίπτωση. Ηρθε στα είκοσι πέντε κι όχι στα τριάντα δύο. Γνωστά ήταν τα προσόντα του αλλά ερωτηματικό η αγωνιστική συμπεριφορά του. Ο Μέλμπεργκ έψαχνε να ολοκληρώσει μια καριέρα σε υψηλό επίπεδο και ο Πορτογάλος να την αναστήσει και να την εκτοξεύσει. Ας μην γίνονται συγκρίσεις. Μπορούμε να μιλήσουμε για την παρουσία του Σεμέδο μέχρι τώρα και τις προοπτικές που έχει ο παίκτης να προσφέρει στον Ολυμπιακό.

Στο ματς με την Πλζεν, ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του. Κυριάρχησε στην άμυνα και δεν έχασε την ψυχραιμία του ακόμα κι όταν οι Τσέχοι επιχειρούσαν να δημιουργήσουν καθεστώς πολιορκίας στα ερυθρόλευκα καρέ. Ηταν αποτελεσματικός στις επεμβάσεις του και ιδιαίτερα στις κοντινές συρτές σέντρες που βάζουν σε δοκιμασία τους; σέντερ μπακ.

Όσοι αντίπαλοι πήγαν καταπάνω του με σκοπό να τον ξεπεράσουν, ατύχησαν. Μόνο σε μια περίπτωση στο ανοικτό γήπεδο χρειάστηκε ο σέντερ μπακ του Ολυμπιακού να σταματήσει με φάουλ τον αντίπαλό του και να δεχτεί την κίτρινη κάρτα. Δεν επηρεάστηκε διόλου από την αναγκαστική αλλαγή παρτενέρ στο κέντρο της άμυνας και κυριάρχησε στις εναέριες μονομαχίες.

Είναι σίγουρο πως ο Ολυμπιακός θα υποστεί μεγαλύτερες δοκιμασίες από ομάδες πολύ καλύτερες στης Πλζεν. Εκεί θα (ξανα)δούμε την ικανότητα του Σεμέδο να ανταποκρίνεται. Με βάση τα όσα είδαμε ο νέος στόπερ του Ολυμπιακού με το επιβλητικό παρουσιαστικό, τις μεγάλες δρασκελιές και τις καλές τοποθετήσεις πείθει πως ο Μαρτίνς βρίσκει στο πρόσωπό του τον παίκτη που έψαχνε για να του προσδώσει ασφάλεια στην άμυνα και να μεταδώσει την ασφάλεια στους υπόλοιπους της ενδεκάδας.

Αν αυτός απουσίαζε στο παιχνίδι με την δευτεραθλήτρια Τσεχίας τα πράγματα μπορεί να είχαν εξελιχτεί άσχημα για τον Ολυμπιακό. Στο φιλικό με τη Νότιγχαμ όλοι μιλήσαμε για τον Βαλμπουενά και την σπουδαία εμφάνισή του. Ανάλογη εμφάνιση δεν επαναλήφθηκε από τον Γάλλο στο πρώτο επίσημο παιχνίδι. Σε αυτό είχαμε την εξαιρετική εμφάνιση του Σεμέδο. Έτσι όπως είναι τώρα τα πράγματα, ψάχνουμε να βρούμε τον παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας.

Ο Οσεϊντού Μπα που μπήκε στην θέση του Αβραάμ δεν τα πήγε άσχημα. Ανταποκρίθηκε στις προσωπικές μονομαχίες. Φάνηκε να θέλει δουλειά στις τοποθετήσεις και κυρίως στην προώθηση του παιχνιδιού. Έδειξε όμως ότι έχει τα περιθώρια να βελτιωθεί και να διεκδικήσει θέση βασικού από τον Σισέ και τον Μεριά. Ο Ολυμπιακός δεν έπιασε επιθετικά την απόδοση που μπορούσε και περίμενε ο κόσμος του.

Αν όμως καταφέρει να βελτιώσει την ανασταλτική του λειτουργία και να αποφύγει παιδικά λάθη και αυτογκόλ που του στοίχισαν πέρσι τότε αυτομάτως έχει βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα. Ο Σεμέδο φαίνεται πως μπορεί να του εγγυηθεί ασφάλεια και σιγουριά στην άμυνα…

ΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΑΣ...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ