ΑΕΚ : Ένα γκολ βγαλμένο από τα προσεχώς

ΑΕΚ : Ένα γκολ βγαλμένο από τα προσεχώς

Η ΑΕΚ του Καρντόσο βάζει την μπάλα κάτω, βγάζει συνεργασίες και βρήκε τον νέο της «μαέστρο».

H AEK αγωνίστηκε στο φιλικό με τη Λαμία με μισή ενδεκάδα βασικών παικτών εκτός. Η Ένωση ωστόσο έδειξε πως δημιουργεί ένα σύνολο στο οποίο κάθε μέλος, γνωρίζει το ίδιο καλά τι πρέπει να κάνει εντός γηπέδου. Προφανώς και δεν μπορούν όλοι οι ποδοσφαιριστές της να εφαρμόσουν με την ίδια επιτυχία τα «θέλω» του Μιγκέλ Καρντόσο, όμως σίγουρα ξέρουν τι πρέπει να κάνουν και τι ζητά ο προπονητής.

Το γκολ του Αλμπάνη ήρθε από μια φάση που πρέπει να διδάσκεται σε σεμινάρια αντεπιθέσεων. Κίνηση στον χώρο, συγκεκριμένες θέσεις, γρήγορες και ακριβείς συνεργασίες. Ένα γκολ από τα προσεχώς της ΑΕΚ, που ήδη έχει γίνει ομάδα του προπονητή της.

Η επιρροή του Μιγκέλ Καρντόσο στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας είναι τεράστια. Και ακόμα η ΑΕΚ δεν έχει πλησιάσει καν το επίπεδο που πρέπει και μπορεί. Μόλις χθες μπήκε στην αγωνιστική εξίσωση ο βασικός εξτρέμ της, ενώ ακόμα δεν έχει πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής το πιο βαρύ συμβόλαιο της ομάδας, στη νέα εποχή της.

Η φετινή ΑΕΚ είναι αναμφίβολα ένα ενδιαφέρον πρότζεκτ. Μια ομάδα που δεδομένα θα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο, δείχνοντας προς το παρόν πως έχει τα κατάλληλα υλικά για να το καταφέρει. Με βασικότερο όλων, τον νέο της «μαέστρο».

Ο Ζεράλδες είναι παίκτης πολύ υψηλού επιπέδου και βλέποντάς τον κανείς να αγωνίζεται, γίνεται αντιληπτό το γιατί η Σπόρτινγκ ήταν τόσο σκληρή στις διαπραγματεύσεις με την ΑΕΚ, όσον αφορά στην επόμενη μέρα του παίκτη μετά τη φετινή σεζόν.

Στην ΑΕΚ του Καρντόσο η μπαγκέτα βρίσκεται στα χέρια του Πορτογάλου χαφ. Ενός σύγχρονου δεκαριού, που έχει στο μυαλό του κατά βάση την αξιοποίηση των συμπαικτών του. Κάτι που στο μοντέλο που εφαρμόζει στην Ένωση ο Καρντόσο, κρίνεται απαραίτητο. Και ο Πορτογάλος τεχνικός ήξερε πως δεδομένα μπορούσε να πάρει από τον συμπατριώτη του. Στον οποίο έχει δώσει ήδη τα «κλειδιά» της ομάδας, με απόλυτη εμπιστοσύνη.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ