Η ηρεμία να γίνει ενθουσιασμός και πίστη

Η ηρεμία να γίνει ενθουσιασμός και πίστη

Ο Παναθηναϊκός προσπαθεί σε όλα τα επίπεδα να κάνει βήματα μπροστά και τα καταφέρνει σχετικά καλά. Όλα φυσικά καταλήγουν στο αγωνιστικό και πως θα αποδώσει, αλλά κυρίως τι αποτελέσματα θα φέρει.

Στο οικονομικό σκέλος υπήρξαν καθυστερήσεις προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, αλλά δεν καμία περίπτωση δεν υπήρχε το χάος των προηγούμενων ετών. Είναι αλήθεια ότι ο Παναθηναϊκός προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και τα καταφέρνει σχετικά καλά.

Μειώνει όσο μπορεί το χρέος, οι παίκτες θα ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους πληρωμένοι χωρίς να τους οφείλεται τίποτα από την περασμένη σεζόν, στελεχώνεται στο μέτρο του εφικτού, το ιατρικό τιμ, υπάρχει συνεργασία με ψυχολόγο και γίνεται προσπάθεια να αναβαθμιστεί στελεχιακά και η Ακαδημία. Μιλάμε για αυτονόητα τα οποία έλειψαν στον σύλλογο.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν και μεταγραφές που ηρέμησαν τον κόσμο. Ήρθε ο 26χρονος διεθνής Κολοβός, αποκτήθηκε έστω και δανεικός ο Ζαχίντ, τον οποίο πιστεύει πάρα πολύ ο Δώνης κι εκτιμά ότι ο Νορβηγός θα κάνει τη διαφορά.

Ο Ζαχίντ έπαιξε βασικός στο Τσάμπιονς Λιγκ με τον ΑΠΟΕΛ, κόντρα σε μεγαθήρια, όπως οι Ρεάλ, Τότεναμ, Ντόρτμουντ, είναι διεθνής με τη Νορβηγία κι επίσης είχαμε και την άφιξη του ταλαντούχου στόπερ Ζοάο Νούνες, ο οποίος είχε τρεις γεμάτες σεζόν στην Πολωνία, διεθνής με όλες τις μικρές εθνικές της Πορτογαλίας, ένα προϊόν της Μπενφίκα.

Θα έρθουν κι άλλοι. Ακόμα, βέβαια, είναι φανερό ότι ο Παναθηναϊκός δεν έχει τη δύναμη για να προσελκύσει άκρως ποιοτικούς παίκτες ή για να τελειώσει άμεσα τις υποθέσεις που τον απασχολούν.

Γι’ αυτό και οι περισσότερες τραβάνε χρονικά και εξελίσσονται σε σίριαλ. Ακόμα και η επέκταση των συμβολαίων των παικτών που υπήρχαν στο ρόστερ. Για παράδειγμα, ο Χατζηγιοβάνης ακόμα δεν έχει συμφωνήσει και ο Σένκεφελντ που είναι ελεύθερος και ο βασικός στόχος για την άμυνα φέρεται να ζητάει 400.000 ευρώ. Ποσό που κρίνεται υψηλό, τη στιγμή που στους ανταγωνιστές του Παναθηναϊκού μοιάζει μικρό έως αστείο…

Το σίγουρο είναι ότι αν δεν έρθει ο Σένκεφελντ, θα έρθει κάποιος άλλος αμυντικός. Όπως θα έρθει κι άλλος χαφ, αλλά και φορ και ένας ακόμα εξτρέμ. Κι αν πουληθεί παίκτης θα υπάρξει και αντικαταστάτης.

Το καλό επίσης είναι ότι ο κόσμος άρχισε δειλά έστω να ασχολείται ξανά. Έπαιξαν φυσικά ρόλο οι νίκες με Άγιαξ και Φέγενορντ. Τι κι αν ήταν σε φιλικά; Αρκούσαν για να αναθερμανθεί το ενδιαφέρον των οπαδών, να αναθαρρήσουν και να είναι λίγο πιο αισιόδοξοι για την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο. Διακρίνεις εύκολα στα social media ότι η κατάσταση έχει ηρεμήσει.

Αυτό, όμως, πρέπει να διατηρηθεί και η ηρεμία να γίνει πίστη κι ενθουσιασμός. Ο μόνος τρόπος φυσικά δεν είναι η μεταγραφές. Το ζητούμενο είναι να αποδώσουν οι νέοι, να ανέβουν οι παλιοί και να έρθουν οι νίκες στα επίσημα.

Ο Παναθηναϊκός θα παίξει για το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου δύο φορές στη Κωνσταντινούπολη με τη πρωταθλήτρια Γαλατά (3/8) και την τρίτη του περασμένου πρωταθλήματος Μπεσίκτας (10/8). Αν πάρει και με αυτές θετικό αποτέλεσμα, αντιλαμβάνονται όλοι ότι η αυτοπεποίθηση στην ομάδα θα αυξηθεί κατακόρυφα κι ο κόσμος θα ενθουσιαστεί.

Αλλά πρόκειται για φιλικά. Σε καμία περίπτωση, λοιπόν, δεν θα πρέπει να προσγειωθεί. Οι νίκες στα επίσημα εκτός από βαθμούς, φέρνουν ηρεμία, συσπείρωση, πίστη για την επίτευξη των στόχων και αισιοδοξία φυσικά για το μέλλον. Δύο νίκες σε φιλικά άλλαξαν άρδην το κλίμα.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» Γιώργος Δώνης και οι παίκτες του, αν μη τι άλλο, οφείλουν στο πρωτάθλημα να κερδίσουν το στοίχημα και να κάνουν τον κόσμο όχι μόνο να τους στηρίζει, αλλά να τους πιστεύει. Πέρσι η πορεία έμοιαζε με ένα πυροτέχνημα. Φέτος πρέπει να υπάρχει διάρκεια.

Να κάνει ο Παναθηναϊκός πρωταθλητισμό. Προσωπικά, θεωρώ εξαιρετικά δύσκολο έστω και να το διεκδικήσει, όμως, οι «πράσινοι» είναι όλοι υποχρεωμένοι από τον προπονητή έως και τον τελευταίο παίκτη να παλέψουν για να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται.

Να μην τα παρατήσουν ούτε στιγμή. Εκτός από την ομάδα, άλλωστε, θα βοηθηθούν και οι ίδιοι. Βλέπει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός… ντρέπεται να βγάλει προς τα έξω τρελά ποσά για τους παίκτες του.

Όταν δεν είναι διεθνείς, όταν ο σύλλογος έχει εννέα χρόνια χωρίς πρωτάθλημα, όταν κυρίως δεν παίζει Ευρώπη για να διαφημίσει τα «προϊόντα» στη βιτρίνα, τότε δυστυχώς δεν μπορεί να ορίζει τους κανόνες. Με νίκες κι επιστροφή σταδιακά και στην αγωνιστική κανονικότητα, όλα θ’ αλλάξουν προς το καλύτερο.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ