Πάει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα;

Πάει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα;

Διαφωνία διοικητικού ηγέτη και προπονητή αν η ΑΕΚ πάει ή δεν πάει για πρωτάθλημα και ο Κώστας Καίσαρης βάζει τα πράγματα στη θέση τους.

ΓΝΩΣΤΗ είναι η ιστορία με το Χότζα. Πάει ένα ζευγάρι να του λύσει τις διαφορές. Μιλάει πρώτη η γυναίκα. Τελειώνει. «Δίκιο έχεις», ο Χότζας. Μιλάει ο άντρας και λέει τα αντίθετα. Τελειώνει. «Δίκιο έχεις», ο Χότζας. Ένας τρίτος που είναι παρών, ο κουμπάρος ας πούμε, παρεμβαίνει: «Με όλο το σεβασμό Χότζα. Πως γίνεται να έχει δίκιο και ο ένας και ο άλλος, αφού είπαν τα αντίθετα»; «Κι εσύ δίκιο έχεις», ο Χότζας.

ΞΕΚΙΝΗΜΑ της νέας σεζόν για την ΑΕΚ στα Σπάτα. Απαξάπαντες παρόντες. Ο λόγος στο διοικητικό ηγέτη. «Μόνος στόχος της ΑΕΚ η κορυφή». Κι είχε απόλυτο δίκιο. Μπορεί η λέξη «πρωτάθλημα» να μην ακούστηκε, αλλά τι διαφορετικό θα μπορούσε να πει; Ότι «πάμε να φτιάξουμε μια ανταγωνιστική ομάδα»; Αυτά ήτανε για το 2015. Εν έτει 2019, θες δε θες, μπορείς δεν μπορείς, είσαι υποχρεωμένος να πεις ότι πας για πρωτάθλημα. Εδώ ο Δώνης με τον Παναθηναϊκό να μην έχει στον ήλιο μοίρα, μίλησε για πρωταθλητισμό. Θα μπορούσε να πάει πάσο ολόκληρος Τίγρης;

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ το φιλικό στη Λαμία κι ο λόγος στο Μιγκέλ Καρντόσο: «Μετά από 23 βαθμούς διαφοράς από την κορυφή πέρυσι, δε γίνεται να μιλάμε για τίτλο. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και πρέπει να κοιτάμε κάθε ματς ξεχωριστά, να παίρνουμε όσες περισσότερες νίκες γίνεται». Κι αυτός έχει δίκιο. Αν πει «πάμε για πρωτάθλημα» και δεν το πάρει, θα έχει αποτύχει. Φυλάει τον κώλο του, κρατάει τον πήχη χαμηλά και πολύ καλά κάνει. Και δεν είναι μόνο το μείον 23 από τη κορυφή. Δεν έχει έναν αντίπαλο η ΑΕΚ. Είναι και το μείον 18 από το δεύτερο Ολυμπιακό. Είναι δύο που πρέπει να ξεπεράσει στον ανήφορο που έχει μπροστά της. Δεν είναι ένας.

ΤΕΛΙΚΑ τι γίνεται; Πάει ή δεν πάει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα; Κατ’ αρχάς, σε κανέναν δεν μπορείς να περιορίσεις τις φιλοδοξίες του. Εδώ ο Αλέξης έλεγε ότι θα γυρίσει το μείον 10 των ευρωεκλογών και θα κερδίσει τις βουλευτικές. Πολλώ δε μάλλον όταν πρόκειται για ποδόσφαιρο. Το ερώτημα λοιπόν δεν είναι αν πάει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα, αλλά αν μπορεί να κάνει πρωταθλητισμό. Τι πιθανότητες έχει να το πάρει. Σαφώς η ΑΕΚ έχει ενισχυθεί και ξεκινάει με καλύτερες προοπτικές από πέρυσι. Έχει ξεφύγει από τη λογική του τσίμα-τσίμα κι έχει αρχίσει να χαλάει λεφτά. Όχι όσα ο Ολυμπιακός κι ο ΠΑΟΚ, αλλά από ολότελα καλή κι η Παναγιώτενα. Σ’ αυτό δε χωράει αμφιβολία. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να καλύψει τη διαφορά από τους άλλους δύο. Να κλείσει την ψαλίδα και να τους φέρει βόλτα.

ΤΗΝ απάντηση δε θα τη δώσω εγώ. Η απάντηση θα δοθεί στο γήπεδο. Υπάρχουν ωστόσο κάποια δεδομένα. Οι μπουκ, π.χ., δεν την πιστεύουν με τίποτα. Πρώτο φαβορί για κατάκτηση ο ΠΑΟΚ με απόδοση 2. Δεύτερο ο Ολυμπιακός με απόδοση 2,10. Τρίτη και καταϊδρωμένη η ΑΕΚ με απόδοση 10. Να δούμε μία ακόμα παράμετρο. Η χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ του Ολυμπιακού βάσει transfermarkt είναι 82,9 εκ. ευρώ. Του ΠΑΟΚ στα 72,85 και της ΑΕΚ στα 42,70. Οι διαφορές μιλάνε από μόνες τους. Και στα διαρκείας η ΑΕΚ έχει μείνει πίσω. Ο ΠΑΟΚ αγγίζει το ταβάνι των 22.000 διαρκείας. Ο Ολυμπιακός ξεπέρασε τις 21.000 κι η ΑΕΚ αγκομαχάει να φτάσει τις 10.000. Υστερεί δηλαδή και στη δυναμική της σχέσης κόσμου-ομάδας.

ΟΛΑ αυτά λένε κάτι, αλλά μπορεί να μη λένε και τίποτα. Τη σεζόν 2017-18 που το σήκωσε η ΑΕΚ δεν ήταν η τρίτη πιο φτηνή ομάδα. Ήταν η τέταρτη. Ο Παναθηναϊκός των Αλαφούζου-Ουζουνίδη είχε πιο ακριβό ρόστερ. Το πρωτάθλημα το πήρε η ΑΕΚ. Όπως το πήρε η Λέστερ στην Αγγλία. Για ποδόσφαιρο πρόκειται. Δεν παίζουν μπάλα τα μπάτζετ. Πόσες φορές όμως μπορεί γίνει αυτό; Να μην παίξει ο ΠΑΟΚ το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Να ακυρωθεί κανονικό γκολ στο 90´. Να μπουκάρει ο Ιβάν με την πιστόλα. Όλα αυτά μαζί, μία φορά γίνονται. Δεν ξαναγίνονται.

ΤΟ πρωτάθλημα δεν είναι πλέον το ίδιο. Στα ντέρμπι σφυρίζουν ξένοι διαιτητές. Έρχεται το VAR. Πέναλτι για μαρκάρισμα έξω από την περιοχή δεν ξαναδίνεται. Ούτε να κοντρολάρει την μπάλα ο Μάνταλος με το χέρι και να σκοράρει, όπως πέρυσι στη Νέα Σμύρνη. Τα κόζα έχουν αλλάξει. Καμιά σχέση το 2018 με τη σεζόν 2019-20 που έρχεται. Πάει λοιπόν ή δεν πάει η ΑΕΚ για πρωτάθλημα; Σαφώς και πάει. Σαφώς και θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Το πόσο καλύτερη, θα το πει το γήπεδο. Προς το παρόν αυτοί που έχουνε μιλήσει είναι οι μπουκ. Και οι πιθανότητες που της δίνουν είναι γύρω στο 10%. Οψόμεθα.

Στη μουσική επιλογή John Lee Hooker & Lightnin Hopkins-Rock with Me

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ