Η καλή αρχή δημιουργεί συνθήκη πρόκρισης

Η καλή αρχή δημιουργεί συνθήκη πρόκρισης

Ο βασικός στόχος του Ολυμπιακού είναι να δημιουργήσει συνθήκες πρόκρισης όσο το δυνατόν νωρίτερα στην ρεβάνς με την Πλζεν. Αυτό θέλει ο Πέδρο Μαρτίνς και όχι να είναι ανοιχτή η υπόθεση στο φινάλε του ματς. Γι’ αυτό και παίζει ρόλο το καλό ξεκίνημα…

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει την προετοιμασία του για το πολύ μεγάλο παιχνίδι της Τρίτης απέναντι στην Πλζεν και στο μεγάλο λιμάνι σκέφτονται μόνο την πρόκριση στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς καταστρώνει τα πλάνα του για την μεγάλη αναμέτρηση απέναντι στους Τσέχους. Κάνει σκέψεις για αλλαγές στην διάταξη, δοκιμάζει νέες ιδέες στις προπονήσεις στο Ρέντη και καλείται να πάρει σημαντικές αποφάσεις για την εντεκάδα με την οποία θα παρατάξει την ομάδα του.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι τα χαρακτηριστικά της ρεβάνς θα είναι πολύ διαφορετικά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα και ο Ολυμπιακός θέλει να βάλει δύσκολα στην αμυντική γραμμή των Τσέχων.

Θέλει να πιέσει την αντίπαλο του με στόχο να σκοράρει νωρίς στο ματς και να διαμορφώσει συνθήκες πρόκρισης από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Το πρώτο ματς έληξε 0-0 και αυτό που επιζητά η ομάδα του λιμανιού είναι ένα καλό ξεκίνημα στο παιχνίδι για να σκοράρει νωρίς απέναντι στους Τσέχους. Αυτό θέλει ο Μαρτίνς και αυτό έχει ζητήσει από τους παίκτες του.

Είναι προφανές πως ο Πορτογάλος προπονητής των ερυθρόλευκων δεν θέλει να πάει… μακριά η βαλίτσα σε ότι αφορά την πρόκριση. Δεν θέλει να δεν την Πλζεν να είναι στο κόλπο όσο το ματς θα πλησιάζει στο φινάλε.

Και για να πετύχει φυσικά τον στόχο του ο Ολυμπιακός θα πρέπει οι παίκτες του να προετοιμαστούν για ένα δυνατό ξεκίνημα στο παιχνίδι. Θα πρέπει να μπουν στο γήπεδο με σκοπό να πιέσουν την άμυνα των Τσέχων.

Ένα γκολ νωρίς στο ματς θα κάνει τα πράγματα πιο εύκολα για την ομάδα του λιμανιού και ο Μαρτίνς θέλει να δει καλό ρυθμό και ένταση από τους παίκτες του.

Κανείς βέβαια δεν ισχυρίζεται πως η αποστολή του Ολυμπιακού θα είναι εύκολη. Εύκολα παιχνίδια στην Ευρώπη δεν υπάρχουν κι αυτό πρέπει να το έχουν καλά στο μυαλό τους ο προπονητής και οι παίκτες της ελληνικής ομάδας.

Ο Ολυμπιακός θέλει το γρήγορο γκολ αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει ισορροπία. Και ισορροπία υπάρχει όταν μια ομάδα έχει και καλή αμυντική λειτουργία.

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό ο Ολυμπιακός να βρει καλό ρυθμό στο ματς και αν το καταφέρει θα έχει κάνει ένα αποφασιστικό βήμα για την υλοποίηση του στόχου του.

Το θέμα είναι να μπουν στο ματς οι ερυθρόλευκοι με αυτοσυγκέντρωση και προσοχή.

 

 

 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ