Ολυμπιακός: Να μάθουν να σέβονται…

Ολυμπιακός: Να μάθουν να σέβονται…

Ξέχωρα από το πολύ σημαντικό σκέλος της τακτικής ο Μαρτίνς μπορεί απλά να δείξει στους παίκτες του πριν τον αγώνα πως τους αντιμετωπίζει ο Βρμπά και συνολικά οι Τσέχοι. Και να βγουν μετά στην «αρένα» του Καραϊσκάκη…

Τα θέματα της τακτικής, τα καθαρά αγωνιστικά θέματα είναι ξεκάθαρα. Το τι δηλαδή πρέπει να βελτιώσει ο Ολυμπιακός ώστε στην ρεβάνς της Τρίτης με τους Τσέχους να πετύχει τον στόχο του. Και να βρεθεί, όπως οφείλει, στο δρόμο της Μπασακσεχίρ για τον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ένα βήμα πιο κοντά στην επιστροφή του στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Ο Μαρτίνς ξέρει καλύτερα από τον καθένα και είμαι σίγουρος πως θα την βρει την άκρη. Έχει περισσότερα και πιο έτοιμα «όπλα» στη διάθεση του και όπως και να το κάνουμε θα έχει και τους παίκτες πιο ψιλιασμένους για τον αντίπαλο. Γιατί η Βικτόρια Πλζέν έδειξε στο πρώτο ματς πως αν δεν την αντιμετωπίσεις με την δέουσα προσοχή και σοβαρότητα τότε θα στην κάνει την ζημιά.

Και κανείς δεν θέλει στον Πειραιά να σκέφτεται αυτό το ενδεχόμενο. Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερη ομάδα από τους Τσέχους και θα περάσει. Στο «κάστρο» του άλλωστε είναι παντοδύναμος, έχει λυγίσει τόσους και τόσους, στην Βικτόρια δεν πιστεύω πως θα κολλήσει…

Αν αφήσουμε όμως στην άκρη τα τακτικά θέματα, που βεβαίως είναι τα πιο σημαντικά, μπορούμε να επικεντρωθούμε και ένα ακόμη σημείο που νομίζω ότι ο Πέδρο Μαρτίνς πρέπει να χρησιμοποιήσει στο κομμάτι της ψυχολογικής προετοιμασίας. Στο «ντοπάρισμα» όπως λέμε σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Πάβελ Βρμπά, ο τεχνικός της Βικτόρια Πλζεν έχει φροντίσει άλλωστε να δώσει τις αφορμές. Με τα λεγόμενα του έχει υποτιμήσει όσο δεν πάει τον Ολυμπιακό. Ποιος; Ο Βρμπά! Ο τεχνικός της Βικτόρια Πλζέν που ναι μεν είναι μια δυνατή ομάδα, ανερχόμενη δύναμη στην Τσεχία, αλλά ουδεμία σχέση έχει με την δυναμική και την ιστορία του Ολυμπιακού.

Δεν τίθεται καν θέμα σύγκρισης των δύο συλλόγων σε αυτά που έχουν κάνει στην Ευρώπη. Και ο κύριος αυτός λοιπόν στην συνέντευξη Τύπου παραμονές του πρώτου ματς είχε πει πως ο Ολυμπιακός δεν είναι και κάτι ιδιαίτερο, είναι επιπέδου ομάδας πρώτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Κάτι σαν την Κοπεγχάγη και την Ρόζενμποργκ.

Μπορεί λοιπόν λίγο πριν μπουν στην «αρένα» του Καραϊσκάκη το βράδυ της Τρίτης ο Μαρτίνς να το θυμίσει αυτό στους παίκτες του. Εκεί στα αποδυτήρια που θα ετοιμάζονται για την «μπούκα» στο γήπεδο να τους επαναλάβει τα λόγια του Βρμπα.

Και να τους πει θυμηθείτε τα μόλις θα μπείτε να παίξετε. Και δείξτε του τι ακριβώς είστε. Κάντε τον να μάθει να σέβεται…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ