Αρκεί να μπουν στα δικά τους παπούτσια…

Αρκεί να μπουν στα δικά τους παπούτσια…

Ο Ολυμπιακός θα περάσει από διάφορα στάδια μέχρι να κατασταλάξει ο Μαρτίνς σε ένα τρόπο ανάπτυξης που θα αποδειχτεί ότι στις νέες συνθήκες είναι ο αποδοτικότερος. Επίσης θα χρειαστεί να μπει σε λειτουργία το ταλέντο και οι ατομικές δυνατότητες ενός εκάστου των προβεβλημένων επιθετικών της ομάδας

Καλή ομάδα είναι αυτή που ξέρει να ξεπερνά τα αναπάντεχα προβλήματα και να συνεχίζει για να πετύχει τους στόχους της. Το καλοκαίρι που διανύουμε ο Ολυμπιακός έχει δυο στόχους που εμφανίζονται κλιμακωτά. Ο πρώτος αφορά την εξασφάλιση της συμμετοχής στους Ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

Με άλλα λόγια να αποκλείσει την Βικτόρια Πλζεν. ο δεύτερος στόχος με πολύ μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας είναι να περάσει εκτός από την τσέχικη και άλλες δυο ομάδες και να παίξει και πάλι στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Εδώ ήταν γνωστό από την αρχή πως τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα. Η κλήρωση με την Πλζεν δεν έφερε χαμόγελα ανακούφισης.

Ο Πέδρο Μαρτίνς θεώρησε πως εφόσον η ομάδα του παίξει ανάλογα με τις δυνατότητές της θα μπορέσει να πάρει την πρόκριση. Εκεί ήρθε ο αναπάντεχος τραυματισμός του Κώστα Φορτούνη που τα άλλαξε όλα. Η, για να ακριβολογούμε τα περισσότερα. Με ένα φιλικό παιχνίδι χωρίς τον αρχηγό του, ο Ολυμπιακός πήγε στην Τσεχία και έφυγε με θετικό αποτέλεσμα αλλά εμφάνιση που δεν ήταν η καλύτερη στο επιθετικό μέρος του παιχνιδιού.

Εκεί δηλαδή που ο Φορτούνης με την κλάση και την προσωπικότητα τά του ρύθμιζε το παιχνίδι και έδινε λύσεις σε όλα τα προβλήματα οργάνωσης και εκτέλεσης. Είναι δύσκολο μέσα σε λίγες εβδομάδες να μάθεις μια ομάδα να σκέφτεται και να λειτουργεί διαφορετικά όταν με τον «παλιό» τρόπο έλυνε σχεδόν όλα τα προβλήματα της κατά την διάρκεια των αγώνων.

Δεν είναι μόνο θέμα της απουσίας του διεθνούς χαφ. Είναι και θέμα προσαρμογής σε άλλους τρόπους ανάπτυξης του παιχνιδιού διότι ο Φορτούνης έκανε πράγματα που κανείς άλλος δεν κάνει. Η προσαρμογή στα νέα δεδομένα γίνεται ενώ η ομάδα έχει επίσημα και κρίσιμα παιχνίδια. Δεν είναι καθόλου σίγουρο πως αυτά που θα δούμε το βράδυ της Τρίτης θα είναι σκηνές από το έργο που θα βλέπουμε προσεχώς.

Ο Ολυμπιακός θα περάσει από διάφορα στάδια μέχρι να κατασταλάξει ο Μαρτίνς σε ένα τρόπο ανάπτυξης που θα αποδειχτεί ότι στις νέες συνθήκες είναι ο αποδοτικότερος. Επί του παρόντος είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί να μπει σε λειτουργία το ταλέντο και οι ατομικές δυνατότητες ενός εκάστου των προβεβλημένων επιθετικών της ομάδας. Ούτε είναι απαραίτητο ούτε μπορεί να γίνει να μπει κάποιος από τους συμπαίκτες του στα παπούτσια του Φορτούνη. Χωρίς τον διεθνή χαφ ο Ολυμπιακός θα είναι διαφορετικός αλλά δεν σημαίνει πως θα είναι αναποτελεσματικός.

Θα χρειαστούν για παράδειγμα, οι ατομικές εξάρσεις του Ποντένσε που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για γκολ πέρα και έξω από τα συστήματα του προπονητή. Θα χρειαστούν τα κατεβάσματα του Ομάρ που τόσο έλειψαν στο πρώτο παιχνίδι. Θα παίξουν ρόλο οι εξάρσεις του Βαλμπουενά και πάει λέγοντας. Ο Ολυμπιακός έχει ανάγκη από το κάτι παραπάνω των ποιοτικών παικτών του. Αυτό το κάτι παραπάνω ίσως αρκεί για να έρθει η πρόκριση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ