Γνωστή η συνταγή!

Γνωστή η συνταγή!

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι παίκτες του δεν έχουν παρά να θυμηθούν απόψε την προηγούμενη εκδοχή της ιστορίας, όταν ο Ολυμπιακός απέκλεισε τις Λουκέρνη και Μπέρνλι!

Συνήθως υπάρχει η εκτίμηση ότι τα ματς όπως αυτό του Ολυμπιακού με την Πλζεν κρίνονται στις «λεπτομέρειες».  Οι νοκ άουτ αγώνες έχουν άλλωστε τα δικά τους δεδομένα, ενώ η εποχή δεν προσφέρεται και για υψηλές πτήσεις….

Προφανώς και κάθε αγώνας είναι δύσκολος πριν από το ξεκίνημά του και στην πορεία του ματς διαπιστώνουμε αν μπορεί να γίνει εύκολος ή ακόμη πιο πολύπλοκος. Κι επειδή το 0-0 της πρώτης αναμέτρησης θα κρατάει τους Τσέχους μέσα στο παιχνίδι, αν βρίσκονται σε απόσταση βολής, σε ότι αφορά το σκορ, για αυτό και ο Ολυμπιακός έχει την υποχρέωση να τα ξεκαθαρίσει, κατά το δυνατόν, τα πράγματα και να μη δώσει δικαιώματα.

Οι ερυθρόλευκοι το έχουν καταφέρει άλλωστε αυτό πέρυσι τέτοιον καιρό όταν εξασφάλισαν προκρίσεις από το πρώτο ματς που έδωσαν στο Καραϊσκάκη με την Λουκέρνη και την Μπέρνλι. Τέσσερα γκολ έβαλαν στους Ελβετούς και τρία στους Άγγλους και μετέτρεψαν το δεύτερο ραντεβού σε τυπική διαδικασία. Κι όλα αυτά ενώ μετρούσαν μόλις ένα μήνα δουλειάς, ως καινούργια ομάδα που ήταν, άρα αυτό εξισορροπούσε τις όποιες διαφορές ανάμεσα στην πίστα του Γιουρόπα και σε αυτήν του Τσάμπιονς Λιγκ.

Κανένα ματς δεν είναι βέβαια το ίδιο με τα προηγούμενα, πλην όμως και η Πλζεν δεν μας έδειξε ότι διαθέτει το «πακέτο» για να αποτελέσει το αξεπέραστο εμπόδιο στο δρόμο του Ολυμπιακού. Ακόμη και στο πρώτο παιχνίδι, όταν οι ερυθρόλευκοι κινήθηκαν στα ρηχά νερά, εντούτοις οι Τσέχοι δεν βγήκαν να «ζητήσουν» το προβάδισμα και πρόσεξαν πιο πολύ να μη δεχθούν το γκολ που θα τους έφερνε με την πλάτη στον τοίχο.

Το κατάφεραν, πλην όμως στο Καραϊσκάκη δύσκολα θα τους δούμε με άλλη προσέγγιση στο ματς. Κατά τα φαινόμενα θα ακολουθήσουν την ίδια τακτική και θα προσπαθήσουν, αν τους δοθεί η ευκαιρία, να «κλέψουν» την πρόκριση. Τους βοηθάει το γεγονός ότι αν σκοράρουν θα κάνουν πολύ πιο δύσκολη την εξίσωση για τον Ολυμπιακό, όμως αν βρεθούν μπροστά στο σκορ οι ερυθρόλευκοι, τότε οι Τσέχοι θα υποχρεωθούν να ανέβουν ψηλά και να πάνε σε μία τακτική που δεν θα τους είναι καθόλου εύκολη υπόθεση.

Με απλά λόγια οι παίκτες του Μαρτίνς θα πρέπει να βάλουν τους δικούς τους όρους στο παιχνίδι, κάτι που δεν έκαναν την προηγούμενη εβδομάδα. Θα έχουν και τη βοήθεια από το κοινό τους κι αυτό χωρίς άλλο αποτελεί μεγάλο αβαντάζ, καθώς τούτη τη φορά δεν ξεκινούν από το… μηδέν, από τη στιγμή που θα έχουν το μπόνους της έδρας!

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ