Υπόκλιση στο «μυαλό» του Ολυμπιακού

Υπόκλιση στο «μυαλό» του Ολυμπιακού

Είναι αυτός που υπέγραψε την πρόκριση. Αυτός που κάνει όλες τις δουλειές. Ο μάγος απ’ την Βραζιλία. Ο παίκτης που θέλει κάθε προπονητής. Μια μεγάλη υπόκλιση στο «μυαλό» του Ολυμπιακού, τον Γκιγιέρμε

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επανειλημμένα μιλήσει σε συνεργάτες του με τα πλέον κολακευτικά λόγια για τον Γκιγιέρμε. Για τον τρόπο παιχνιδιού του Βραζιλιάνου, για τα χαρακτηριστικά που έχει ο 28χρονος μέσος στο παιχνίδι του.

Για τις δουλειές που κάνει σε κάθε εκατοστό του γηπέδου, για το πόσο ταιριάζει σε αυτό που θέλει ο ίδιος να βλέπει από τον κεντρικό χαφ της ομάδας του.

Ο Γκιγιέρμε ήταν ο παίκτης που «υπέγραψε» την πρόκριση του Ολυμπιακού στον τρίτο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Ήταν ο παίκτης που έκανε την διαφορά από το πρώτο λεπτό (με το δοκάρι) μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Πήρε πάνω του την ομάδα του λιμανιού και οδήγησε τους ερυθρόλευκους σε μια εντυπωσιακή πρόκριση, κάνοντας τα πάντα.

Όλα κινήθηκαν γύρω από τον λατινοαμερικάνο μέσο στο ματς. Κι όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Κυριολεκτούμε. Ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά για τον Ολυμπιακό, θέλοντας να προσφέρει όσα δεν είχε δώσει στην ομάδα του στο πρώτο παιχνίδι.

Και ήταν πραγματικά απολαυστικός. Από τα πόδια του ξεκίνησαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες του Ολυμπιακού. Ήταν σωστός στα αμυντικά του καθήκοντα. Πέτυχε το καθοριστικό πρώτο γκολ και είχε μεγάλη συμμετοχή στο τρίτο.

Δεν υπάρχει κάτι που να μην το έκανε σωστά ο Βραζιλιάνος παικταράς στον ερυθρόλευκο θρίαμβο. Ο Γκιγιέρμε ήταν ο καταλυτικός παράγοντας της μεγάλης πρόκρισης που κατέκτησε ο Ολυμπιακός.

Βγήκε μπροστά στο κρίσιμο παιχνίδι και σήκωσε στις πλάτες του τον Ολυμπιακό, δείχνοντας πως είναι παίκτης που μπορεί να δημιουργήσει, να σκοράρει, να κόψει.

Δεν περίμενε βέβαια κάποιος το παιχνίδι με την Πλζεν για ν’ αναγνωρίσει τις ικανότητες του Βραζιλιάνου. Ο Γκιγιέρμε είχε δώσει τα διαπιστευτήρια του από την περσινή σεζόν.

Πρέπει όμως να επισημανθεί η μεγαλειώδης εμφάνιση του 28χρονου μεσοαμυντικού, γιατί πολύ απλά ο Γκιγιέρμε ήταν το «μυαλό» του Ολυμπιακού σ’ ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι. Σ’ έναν «τελικό» όπως τον είχε χαρακτηρίσει ο προπονητής του.

Ο Ολυμπιακός είναι πολύ τυχερός που έχει στο δυναμικό του έναν παίκτη σαν τον Βραζιλιάνο και όλοι καταλαβαίνουν γιατί ο Μαρτίνς θεωρεί τόσο σημαντικό τον Γκιγιέρμε, για την σωστή λειτουργία της ομάδας του τόσο δημιουργικά όσο και ανασταλτικά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ