Ολυμπιακός: Πέρασε με εμφατικό τρόπο, αλλά…

Ολυμπιακός: Πέρασε με εμφατικό τρόπο, αλλά…

Η άνετη νίκη στη ρεβάνς του Φαλήρου και η πρόκριση στην επόμενη προκριματική φάση του Champions League συνιστούν από μόνα τους μια μεγάλη επιτυχία. Εδώ ακριβώς όμως ελοχεύει και ο μεγαλύτερος κίνδυνος.

Η πρόκριση των ερυθρόλευκων επί της τσέχικης ομάδας είναι πολύ σημαντική υπόθεση τόσο για τον ίδιο τον Σύλλογο, όσο και για το ελληνικό ποδόσφαιρο συνολικά. Αφενός και σε ότι έχει να κάνει με τον Ολυμπιακό, διότι του εξασφαλίζει την παρουσία του σε φάση ομίλων μιας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, στην χειρότερη περίπτωση σε αυτούς του Europa και αφετέρου για την βαθμολογία της χώρας μας αφού οι Τσέχοι είναι άμεσοι ανταγωνιστές μας. Πέρα από τα οφέλη για τον Ολυμπιακό και την Ελλάδα βγαίνουν και αγωνιστικά συμπεράσματα.για την νέα ομάδα που προσπαθεί να χτίσει ο Πέδρο Μαρτίνς.

Ο Ολυμπιακός της νέας περιόδου είναι ένα σύνολο υπό διαμόρφωση. Ο τραυματισμός του ηγέτη Κώστα Φορτούνη σόκαρε όλο τον οργανισμό. Παίκτης με την κλάση, αλλά κυρίως την παρεμβατικότητα στο παιχνίδι της ομάδας όπως ο νεαρός άσος, δεν βρίσκεται εύκολα όσα χρήματα, μιλώντας πάντα για ελληνική ομάδα και να αποφασίσεις να διαθέσεις.

Σε κάθε περίπτωση και με μεταγραφές να υπολείπονται για να συμπληρωθεί το ρόστερ, αλλά και τόσο νωρίς στη σεζόν, είναι δύσκολο να καταλάβεις το τι ακριβώς θα παρουσιάσουν οι ερυθρόλευκοι στο χορτάρι. Αυτό που μπορείς να βγάλεις ως συμπέρασμα όμως είναι τι λείπει από τον Ολυμπιακό και κυρίως τι πρέπει να αλλάξει και να προσέξει ενόψει της δύσκολης συνέχειας στα προκριματικά του Champions League πια, αν θέλει να επιστρέψει στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης μετά από απουσία μερικών ετών.

Πάμε να τα δούμε λίγο πιο χαλαρά και έχοντας αφήσει πίσω μας την ένταση του αγώνα. Πρώτον ο σοβαρός Ολυμπιακός δεν ήταν δυνατόν να αποκλειστεί από μια τόσο μέτρια ομάδα. Η Πλζεν ήταν ένα σύνολο χωρίς φαντασία, χωρίς πολύ ποιότητα και κυρίως χωρίς προσωπικότητες για να αντιπαρατάξει στις αντίστοιχες της ελληνικής ομάδας.

Δεύτερον η ομάδα του Πορτογάλου τεχνικού δεν μπορεί, κάτι που ως πρόβλημα είχε εντοπιστεί και πέρυσι, να βρει εύκολα τις λύσεις κόντρα σε κλειστές άμυνες.

Τρίτον παρόλο που ο Γκερέρο πέτυχε δύο γκολ στο ματς, όπως συνέβη στο αντίστοιχο σημείο της χρονιάς και πέρυσι, λείπει ακόμα από την ομάδα ο σέντερ- φορ killer. Απόκτηση παίκτη έγινε, ο Μαροκινός Γιουσέφ Ελ Αραμπί ήρθε γι’ αυτό το σκοπό, αλλά μέχρι να τον δούμε το ερωτηματικό υφίσταται.

Η επόμενη «πίστα» είναι δυσκολότερη και οι Τούρκοι της Μπασάκσεχιρ ουδεμία σχέση έχουν με τους συμπαθείς, αλλά μέτριους Τσέχους. Η τούρκικη αγαπημένη ομάδα του Ερντογάν διαθέτει στις τάξεις της μεγάλες προσωπικότητες και δεν θα είναι εμπόδιο που θα περάσεις με ίδια απόδοση. Αυτό το γνωρίζουν ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του και σίγουρα κατανοούν ότι εδώ τα λάθη δεν επιτρέπονται και αν γίνουν θα κοστίσουν ακριβά. Μέχρι τότε όμως ας απολαύσουν παίκτες και τεχνική ηγεσία την επίτευξη του πρώτου στόχου της σεζόν, αυτόν της παρουσίας σε ομίλους ευρωπαϊκών Κυπέλλων.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ