Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, πέτυχε!

Ολυμπιακός: Δεν έτυχε, πέτυχε!

Ο Μαρτίνς εμπιστεύτηκε τη συνταγή του πρώτου ματς και ο Ολυμπιακός έφτασε στην πρόκριση με τα «κρυφά» χαρτιά του…

Ποιος θα το πίστευε ότι μετά από τρία ημίχρονα στο 0-0 θα πήγαινε ο Ολυμπιακός στην άνετη όσο και επιβλητική επικράτηση με 4-0 σε βάρος της Πλζεν;

Κι όμως συνέβη αφού όταν οι ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ, τότε όλα πήραν το δρόμο τους. Ο Μαρτίνς δεν άλλαξε άποψη μετά το πρώτο παιχνίδι γιατί πίστευε ότι με αυτούς τους παίκτες θα έλυνε το γρίφο του γκολ και τελικά δικαιώθηκε. Χρησιμοποιώντας μάλιστα δύο πλάνα, όπως έκανε και την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Πορτογάλος ξεκίνησε με 4-2-3-1 το οποίο ξέρει να εφαρμόζει καλά η ομάδα του και μετά το 1-0 έβαλε και πάλι τον Καμαρά αντί του Βαλμπουενά, επιδιώκοντας περισσότερη φρεσκάδα στη μεσαία γραμμή. Και το οξύμωρο της ιστορίας ήταν ότι ο Ολυμπιακός πέτυχε άλλα τρία γκολ στο διάστημα που αγωνίστηκε με πιο «αμυντική» προσέγγιση στο παιχνίδι.

Είχε όμως τις δυνάμεις αν και βρισκόμαστε μόλις στο τέλος του Ιούλη κι ενώ απέναντί του ήταν μία ομάδα που φημίζεται για την καλή αμυντική της λειτουργία και έχοντας δώσει και τρία επίσημα παιχνίδια. Όλα αυτά δεν είναι και μικρό πράγμα, όμως ο Ολυμπιακός εκτός του Γκερέρο, είχε χθες άλλους… δύο σέντερ φορ, τον Γκιριέρμε και τον Σεμέδο.

Για αυτό και αξιοποίησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις στημένες φάσεις, αφού ο Βραζιλιάνος ξέρει να παίρνει την κατάλληλη θέση στην αντίπαλη περιοχή και να αξιοποιεί τα γεμίσματα των συμπαικτών του. Μας το έδειξε αυτό στον επίλογο της προηγούμενης διαδρομής και το επανέλαβε και στο χθεσινό παιχνίδι, βελτιώνοντας κατά πολύ την απόδοσή του, σε σχέση με την πρώτη αναμέτρηση με τους Τσέχους.

Κι όσο για τον Σεμέδο, αυτός δεσπόζει και στις δύο περιοχές και δικαιώνει με τη… σέντρα τη μεταγραφή του. Στο τέταρτο γκολ τη δύσκολη δουλειά την έκανε βέβαια ο παρτενέρ του στην άμυνα, Γιασίν Μεριά και αυτός απλά «εκτέλεσε» στο ριμπάουντ που πήρε από την απόκρουση του τερματοφύλακα.

Ιδιαίτερη σημασία θα πρέπει να δώσουμε στο γεγονός ότι στον πίνακα της στατιστικής ο Ολυμπιακός έφτασε στις 24 τελικές και δέχθηκε μόλις δύο από την Πλζεν. Καμία σχέση δηλαδή η εικόνα του με αυτήν που μας παρουσίασε πριν από μία εβδομάδα.

Επιβεβαιώνουν ο Μαρτίνς και οι παίκτες ότι παιχνίδι με παιχνίδι θα ανεβάζουν στροφές. Κι αυτό θα είναι χρήσιμο για τις μονομαχίες με την Μπασακσεχίρ, τώρα που ο Ολυμπιακός θα διεκδικήσει τη συμμετοχή του και στην επόμενη πίστα των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ, έχοντας εξασφαλίσει την παρουσία του στο Γιουρόπα.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ