ΑΕΚ: Ένα κλικ πιο χαμηλά η ταχύτητα της

ΑΕΚ: Ένα κλικ πιο χαμηλά η ταχύτητα της

Οι προβληματισμοί για την ΑΕΚ του Καρντόσο μετά την χθεσινή απόδοση δεν λείπουν.

Η χθεσινή εικόνα της ΑΕΚ δεν είναι από αυτές που σε τρελαίνει. Προσωπικά στέκομαι στα αρνητικά της διότι θα τα βρει μπροστά της μέσα στο μήνα. Εκεί που έχει να παίξει δύο προκριματικούς γύρους στο Γιουρόπα και δύο αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ.

Η ΑΕΚ παίζει σε χαμηλή ταχύτητα. Από την άμυνα μέχρι να φτάσει η μπάλα στην επίθεση έχει αργό τέμπο που προβληματίζει. Η σύνθεση της χθεσινής άμυνας επίσης. Ο Παουλίνιο σε 1,5 μήνα στην ομάδα παρουσιάζει τα ίδια προβλήματα και μάλλον αυτό είναι το επίπεδο του. Ο Λόπες δεν μπορεί τούτη την στιγμή να φάει την θέση του Χουλτ. Ο Βράνιες μόνος του δεν μπορεί να είναι επικεφαλής της άμυνας και πρέπει επίσης το κεφάλι του να ηρεμήσει λίγο. Ο Οικονόμου είναι εκτός, ο Τσιγκρίνσκι την έπαθε ξανά και η μεταγραφή στόπερ φωνάζει από μακριά.

Ο Σιμόες είναι μονοδιάστατο χαφ που σε τέτοια ΑΕΚ με τέτοιο πλάνο δεν μπορεί να σταθεί το παλικάρι όσο φιλότιμο και αν έχει στα πόδια και την καρδιά του. Ο Σιμάο είναι ένας σύγχρονος πλέι μέικερ-χαφ που θέλει δίπλα του έναν συμπληρωματική επαρκή αμυντικό χαφ. Ο Ζεράλντες δεν ήταν καλός, αλλά θα έρθουν και τέτοιες μέρες. Αν ο Κλωναρίδης ήταν λίγο πιο αποτελεσματικός η ΑΕΚ θα είχε βρει και γκολ.

Μεσοεπιθετικά και επιθετικά η ΑΕΚ θα τον βρει τον ρυθμό της. Η ποιότητα περισσεύει. Τα εξτρέμ θα τον βρουν τον ρόλο τους, όπως και οι επιθετικοί. Όταν μπει και ο Ολιβέιρα θα είναι πολύ πιο γεμάτη και καλύτερη. Αυτό περιμένω να δω στα πρώτα ματς του Γιουρόπα. ΑΕΚ με λύσεις, εμπνεύσεις και λίγες προβληματικές καταστάσεις αμυντικά. Ας είναι για την εποχή.

ΥΓ: Η Μπασάκσεχιρ δεν θα είναι έτσι με τον Ολυμπιακό. Επιμελώς άλλαξε και κάλυψε πολλά ο προπονητής της χθες. Θα είναι μια διαφορετική ομάδα με τον ΟΣΦΠ στα διπλά ματς. Σε νοοτροπία και στόχευση στον αγωνιστικό χώρο. Χθες παρουσίασε μεγάλη αφέλεια. Κυρίως μεσοαμυντικά, γιατί μπροστά παίζει πολύ δυνατά.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ