Αν ο Καρντόσο έβαζε λίγο νερό στο κρασί του…

Αν ο Καρντόσο έβαζε λίγο νερό στο κρασί του…

Η Ενωση έχει να βάλει ακόμα στην μηχανή της την εξοικείωση με το παιχνίδι από την άμυνα που ακόμα εγκυμονεί κινδύνους και την προσαρμογή παικτών που ήρθαν να της βελτιώσουν αισθητά την εικόνα. Πράγματα που αντικειμενικά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μια εβδομάδα.

Το επίσημο τεστ της ΑΕΚ ενόψει της πρώτης ευρωπαϊκής αναμέτρησης σε μια εβδομάδα ήταν με την ισχυρή Μπασακσεχίρ. Ένα πράγμα είναι σίγουρο: Στο τεστ αυτό η ΑΕΚ εμφανίστηκε με τον Βέρντε περίπου ανέτοιμο, τον Ολιβέιρα εντελώς ανέτοιμο και τον κόουτς να προτιμά στην εντεκάδα τον Κλωναρίδη σε θέση κλασσικού φορ και όχι τον Λιβάγια που μπήκε αλλαγή στα τελευταία λεπτά. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά τραυματίστηκε (πάλι) ο Τσινγκρίνσι.

Όλα τούτα δεν τα λες καλές συνθήκες κάτω από τις οποίες η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία για την πρώτη ευρωπαϊκή μάχη. Τώρα, βάζοντας στον γενικό λογαριασμό όλα αυτά δεν μπορείς να μιλήσεις για αποτυχημένο τεστ. Κάθε άλλο. Η Ένωση στάθηκε αρκετά καλά απέναντι σε μια ομάδα μεγάλης εμπειρίας παικτών με προσωπικότητα που δυο από αυτούς έχουν συμβόλαια τα οποία καλύπτουν τα συμβόλαια μια ντουζίνας παικτών της Ένωσης.

Δεν μπορούμε να πούμε πως η ΑΕΚ φαινόταν στο χορτάρι του ΟΑΚΑ καλύτερη ομάδα από την Μπασασεχίρ. Στεκόταν όμως πολύ καλά και θα μπορούσε να είχε δεχτεί λιγότερες φάσεις αν ο Μιγκέλ Καρντόσο έριχνε νερό στο κρασί του και άφηνε τους αμυντικούς του να διώχνουν μακριά την μπάλα κάθε φορά που η πίεση των Τούρκων τους εμπόδισε να την κατεβάσουν όπως απαιτούσε ο προπονητής τους.

Εδώ να απονείμουμε τα εύσημα στον νεοφερμένο κόουτς της Ένωσης. Ο άνθρωπος έχει πλάνο και επιμένει στην πιστή εφαρμογή του. Να μάθεις να κάτι καινούργιο χωρίς να κάνεις λάθη στην αρχή δεν γίνεται. Αλλωστε, τα φιλικά είναι για τέτοιες δουλειές. Οι Τούρκοι επωφελήθηκαν αρκετές φορές από τέτοια λάθη και βρέθηκαν φάτσα με τον Μπάρκα αλλά ο διεθνής πορτιέρο ήταν σε καλή κατάσταση και τους σταμάτησε.

Η ανασταλτική συμπεριφορά της Ένωσης ήταν και σε αυτό το φιλικό πολύ καλή. Οι φάσεις που δέχτηκε η ομάδα του Καρντόσο ήταν μόνο από λάθη στην προώθηση της μπάλας. Οργανωμένα οι Τούρκοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα ακόμα κι όταν αποχώρησε ο Τσινγκρίνσκι. Ο Σβάρνας που τον αντικατέστησε ήταν πολύ θετικός στις επεμβάσεις του. Πολύ καλή δουλειά έκανε και ο Σιμάο στο πλευρό του Σιμόες.

Ο Παουλίνιο είχε δυναμισμό και ταχύτητα. Για την τεχνική του κατάρτιση οι αμφιβολίες εξακολουθούν να υφίστανται. Ο Ζεράλδες δήλωσε μετά το ματς επηρεασμένος από την κούραση. Να το δεχτούμε ως σοβαρή δικαιολογία για την κάτω του αναμενομένου εμφάνισή του. Ο Ντανιέλε Βέρντε σε αυτή τη φάση της προετοιμασίας του δεν μπορεί να είναι βασικός. Ο Αλμπάνης που μπήκε για είκοσι λεπτά, έδειξε πολύ πιο δραστήριος και εξοικειωμένος.

Ο Ολιβέιρα είναι δικαιολογημένα πίσω και δεν μπορεί να αποτελεί βασική επιλογή του προπονητή του σε μια εβδομάδα. Η Ένωση έχει να βάλει ακόμα στην μηχανή της την εξοικείωση με το παιχνίδι από την άμυνα που ακόμα εγκυμονεί κινδύνους και την προσαρμογή παικτών που ήρθαν να της βελτιώσουν αισθητά την εικόνα. Πράγματα που αντικειμενικά δεν μπορούν να γίνουν μέσα σε μια εβδομάδα.

Ενθαρρυντικό στοιχείο η προσέλευση σχεδόν είκοσι χιλιάδων κόσμου στο ΟΑΚΑ. Προσήλθαν γιατί έχουν την βάσιμη ελπίδα πως η ομάδα τους θα είναι πολύ καλύτερη από την περσινή. Και μάλλον θα είναι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ