Ολυμπιακός σημαίνει πίεση…

Ολυμπιακός σημαίνει πίεση…

Είναι άλλο πράγμα πως με την πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζέν υπάρχει το «μαξιλαράκι» του Γιουρόπα Λιγκ και άλλο ότι ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Το Τσάμπιονς Λιγκ και η πρόκριση, αρχικά, και επί της Μπασακσεχίρ.

Η πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζέν έδωσε στον Ολυμπιακό πρώτα από όλα την σιγουριά πως θα συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη και τον Χειμώνα ότι και να γίνει τον Αύγουστο. Είναι σημαντικό από όλες τις απόψεις να ξέρεις πως ότι και να συμβεί υπάρχουν μίνιμουμ έξι αγώνες ευρωπαϊκοί μέσα στον Χειμώνα.

Με την διαφορά όμως πως αυτοί οι αγώνες είναι για το Γιουρόπα Λιγκ. Διοργάνωση που αυτή την στιγμή δεν βρίσκεται στο μυαλό κανενός στον Ολυμπιακό.

Παρατηρώ πως μετά την πρόκριση επί των Τσέχων αρκετοί είναι αυτοί που θεωρούν πως πλέον από εδώ και στο εξής δεν έχει τίποτα να χάσει ο Ολυμπιακός, θα παίζει χωρίς πίεση κ.λ.π.

Όντως η ομάδα θα είναι πιο απελευθερωμένη καθώς είναι σημαντικό να ξέρεις πως ότι και να συμβεί θα παίξεις Ευρώπη. Επίσης είναι σημαντικό πως ξεπεράστηκε ένα μεγάλο εμπόδιο που αν δεν είχε ξεπεραστεί θα μπορέσει να φέρει προβλήματα στην ομάδα. Σε μια δύσκολη περίοδο για αγώνες, σε μια ομάδα που είναι δεδομένο πως αξίζει την πίστη όλων. Το γιατί το βλέπουμε από την περσινή σεζόν, το είδαμε και στο πρώτο δείγμα της φετινής, θα το δούμε και μέσα στη σεζόν όταν θα ρολάρει για τα καλά η ομάδα.

Η πρόκριση όμως επί της Βικτόρια Πλζέν δεν ήταν τίποτα παραπάνω από το πρώτο βήμα. Ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δεν έχει καμία σχέση με το Γιουρόπα Λιγκ.

Ο στόχος είναι να μπει η ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σαφέστατα είναι ένας δύσκολος στόχος με τον Ολυμπιακό. Δύσκολο μονοπάτι αλλά ο Ολυμπιακός θα δώσει τις «μάχες» του. Και θα συνεχίζει να παίζει υπό πίεση για να πετύχει. Ολυμπιακός άλλωστε σημαίνει πίεση.
Η Βικτόρια Πλζέν είναι ομάδα Τσάμπιονς Λιγκ. Έπαιζε πέρσι στους ομίλους. Φέτος δεν θα παίζει γιατί την απέκλεισε ο Ολυμπιακός.

Η Μπασακσεχίρ είναι πανίσχυρη και ικανή για να κάνει το όνειρο της, τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Έπεσε πάνω στον Ολυμπιακό όμως που θα κάνει τα πάντα για να την πετάξει και αυτή έξω. Για να φτάσει στα πλέι οφ και να παίξει στο πιο δύσκολο επίπεδο, λογικά τουλάχιστον…

Άλλο λοιπόν το ότι με την πρόκριση επί της Βικτόρια Πλζεν υπάρχει το «μαξιλαράκι» του Γιουρόπα Λιγκ και άλλο ότι δεν υπάρχει πίεση για την συνέχεια στις καλοκαιρινές «μάχες» για τον Ολυμπιακό.
Και βέβαια υπάρχει πίεση και στόχος για το καλύτερο για την ομάδα. Πίεση θα υπάρχει πάντα στον Ολυμπιακό για αυτό και διαφέρει από όλους τους άλλους συλλόγους της χώρας.

Η διαφορά είναι πως αν τυχόν δεν τα καταφέρει να μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ (φτου σκόρδα…) δεν θα υπάρξουν «κραδασμοί» στην ομάδα. Ο Ολυμπιακός του Μαρτίνς άλλωστε κέρδισε το δικαίωμα της δεύτερης ευκαιρίας και θα το έχει γιατί το αξίζει. Και αυτό φαίνεται και από την στάση του κόσμου που έκανε sold out στα διαρκείας του Ολυμπιακού πριν καν μπει ο Αύγουστος, πριν καν ξέρει αν υπάρχει Ευρώπη και τον Αύγουστο, σε καθεστώς «εξυγίανσης» που δίνει την «μάχη» της έστω και αν… αργοσβήνει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ