Έχασε ο Αλέξης, χάσανε τα κιμπαριλίκια

Έχασε ο Αλέξης, χάσανε τα κιμπαριλίκια

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για το ψαλίδι της ΕΡΤ στα τηλεοπτικά συμβόλαια. Και καταλήγει στο συμπέρασμα. Όταν πουλάς το Τίποτα, όσα κι αν σου δώσουνε πολλά είναι.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ για όλες τις δουλειές. Και μην πάει το μυαλό σας στην ταινία με το Γιώργο Κωνσταντίνου. Η πραγματικότητα ξεπερνάει και την πιο τολμηρή φαντασία. Ο άνθρωπος για όλες τις δουλειές είναι ο καθηγητής Γεώργιος Δρόσος. Γνωστός και ως «εγώ δεν είμαι του τζάμπα». Από δεξί χέρι του Τσοχατζόπουλου, πρόεδρος στην ΕΠΟ ως κολλητός του Παππά. Κι ακολούθως γενικός μπενούκας στην ΕΡΤ. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει. Ούτε ένας μήνας δεν έχει περάσει που ο εν λόγω Δρόσος πρόσφερε τηλεοπτικό συμβόλαιο στον ΠΑΟΚ ετήσιου κόστους για την ΕΡΤ 10,5 εκατ. ευρώ. Ο ίδιος Δρόσος έστειλε την Τετάρτη επιστολές για ψαλίδι στα υπάρχοντα συμβόλαια. Στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ 1, 60%. Στις ομάδες της Σούπερ Λιγκ το ψαλίδι του 45% τους το είχε πει στο βιζαβί.

ΑΥΤΕΣ είναι δουλειές. Σου λένε οι Αριστεροί «δώσε», δίνεις. Σου λένε, οι Δεξιοί, «κόψε», κόβεις. Αυτόν βάλανε οι Αριστεροί να τα κάνει σκατά, αυτόν βάζουνε οι Δεξιοί να τα καθαρίσει. Και πληρώνεται κι από πάνω. Καλοπληρώνεται για να είμεθα ακριβείς. Κι επί της ουσίας βέβαια, δεν τρέχει κάστανο. Τι πάει να πει, οι ομάδες έχουνε συμβόλαια; Τα συμβόλαια είναι για να σπάνε. Όπως το έσπασε ο Παναθηναϊκός. Κι έφυγε από την ΕΡΤ και πήγε στη Νόβα. Εδώ κουρευτήκανε συντάξεις. Γίνανε γουλί τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου. Εξαφανίστηκε το ΕΚΑΣ. Θα στάξει η ουρά του γαϊδάρου, επειδή θα γίνει ψαλίδι στο συμβόλαιο της Κασσιόπης με την ΕΡΤ; Και του Κομπότη του μεγαλοπρεπούς; Ας κάνουνε μήνυση.

ΣΤΗ Σούπερ Λιγκ μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, βράζουνε φασόλια σχετικά με το timing. Ότι λάβανε τις επιστολές για το ψαλίδι Άρης και Ατρόμητος, Τετάρτη βράδυ. Λίγες ώρες δηλαδή πριν τις ρεβάνς για το Γιουρόπα. Γεγονός που προκάλεσε αναστάτωση. Δεν θα μπορούσε δηλαδή ο Ιντέγε να συγκεντρωθεί; Επειδή θα σκεφτότανε πως θα τα βγάλει πέρα μετά το ψαλίδι της ΕΡΤ ο Καρυπίδης; Μία χαρά μπήκε στη φάση και κέρδισε το πέναλτι. Κι ο Ντιγκινί που το χτύπησε το παστέλωσε.
Ο Ατρόμητος, παρά τα γεγονός ότι ο Αναστασίου κλαιγότανε κι έλεγε δεν είμαστε φαβορί, για πλάκα μέσα σε δύο λεπτά 25-27 έκανε το 2-0. Πήγε να μπλέξει στη συνέχεια, όταν αυτή η Ντουνάισκα έβαλε δύο γκολ και ρεφάρισε, αλλά τελικά καθάρισε με 3-2. Αν γινότανε καμιά στραβή κι έμενε κάποιος έξω θα έφταιγε ο καθηγητής Δρόσος που τους αναστάτωσε.

ΤΙ θέλανε όμως; Με ποιο τρόπο να γίνει το νταραβέρι; Να τους φωνάξει στο γραφείο του, για να ακούσουνε τη λυπητερή στο τετ-α-τετ; Και να κάνουνε παζάρια; Ότι η κατάσταση άλλαξε και θα πρέπει να προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα; Αυτά γίνονται στις κανονικές δουλειές και στις κανονικές συμφωνίες. Με βάση το αμοιβαίο συμφέρον. Κάτι που ποτέ δεν υπήρξε στη συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν επρόκειτο για κάποιο deal βάση προσφοράς και ζήτησης. Ότι, σου δίνω αυτά λεφτά ως ΕΡΤ βάσει ανταποδοτικότητας. Τίποτα απ’  όλα αυτά. Περί επιδοτήσεως επρόκειτο. Όπως ο Αλέξης έδωσε το επίδομα που ονομάτισε 13η σύνταξη, έτσι έδωσε και τα λεφτά στις ομάδες. Δήθεν έναντι των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

ΤΙ συζήτηση δηλαδή να κάνεις με τον Καραϊσκάκη και τον Πλατανιά; Ότι οι 850.000 πλην ΦΠΑ, ετήσιο κόστος της ΕΡΤ για τον καθένα είναι πολλά λεφτά; Όταν η αξία του προϊόντος είναι μηδενική. Όπως το λέω. Μηδενική. Όταν δεν υπάρχει προϊόν σε ποια βάση να γίνει η διαπραγμάτευση; Όταν αυτό που προσφέρεις είναι τίποτα, όσα και να σου δώσουνε πολλά είναι. Το ίδιο ισχύει και για τη Σούπερ Λιγκ 1. Ας βάζανε τα δυνατά τους ο Σπανός, ο Καρυπίδης, ο Κωστούλας κι ο Πανουργιάς να το γύριζε ο Αλέξης που είναι αβέρτος και κιμπάρης. Να κέρδιζε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, να παίρνανε τα λεφτά. Έχασε ο Αλέξης τις εκλογές,χάσανε κι αυτοί τα κιμπαριλίκια.

Στη μουσική επιλογή, Αndrea Motis & Joan Chamorro Quintet-Mahna de Carnaval.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ