ΠΑΟΚ: Μολών λαβέ…

ΠΑΟΚ: Μολών λαβέ…

Για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια (από το 1985) έμειναν χωρίς τίτλο ταυτόχρονα Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός, καθώς ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ.

Ο συνάδελφος και πολύ καλός φίλος, Άκης Σακισλόγλου, μου θύμισε στο ταξίδι μας στην Αθήνα για τον τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο, κάτι το οποίο μας είχε πει παλαιότερα ο Ζήσης Βρύζας.

«Όταν θα πάρουμε το πρωτάθλημα, θα το ξέρουμε πρώτοι εμείς, μέσα στην ομάδα, πριν το μάθουν και οι άλλοι…», είχε πει στο πρόσφατο παρελθόν. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς το είχε πει, αν ήταν σε περίοδο που ήταν πρόεδρος, αντιπρόεδρος ή τεχνικός διευθυντής.

Στον ΠΑΟΚ ήξεραν από πρόπερσι ότι θα πάρουν το περσινό πρωτάθλημα. Το ένιωθαν όταν τους έκλεψαν τον τίτλο του 2018. Ήξεραν ότι μέσα στο γήπεδο είχαν πάρει και το προπέρσινο πρωτάθλημα. Το είπε και ο Παντελής Κωνσταντινίδης σε δηλώσεις του λίγο καιρό πριν αποχωρήσει. «Το αγωνιστικό τμήμα ήταν έτοιμο από την προηγούμενη χρονιά για την επιτυχία. Άκουγα με έκπληξη ότι οι παίκτες αυτοί δεν είχαν την εμπειρία του πρωταθλητισμού… Μα αυτοί οι παίκτες κατέκτησαν και την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα μέσα στα γήπεδα, άλλο που δεν μπόρεσαν να το πανηγυρίσουν», τόνισε χαρακτηριστικά.

Εκεί τους πείσμωσαν όλους μέσα στην ομάδα περισσότερο και η οργή για την αδικία έφερε το περσινό νταμπλ. Οι απαντήσεις δόθηκαν μέσα στο γήπεδο και τα ιστορικά ρεκόρ του ΠΑΟΚ έδωσαν μεγαλύτερη λάμψη στην επική σεζόν του Δικέφαλου που κατέκτησε πρώτα το πρωτάθλημα αήττητος και μετά το Κύπελλο για 3η σερί σεζόν.

Είναι δύσκολο για τις ομάδες του Κέντρου να αποδεχθούν την ανωτερότητα του ΠΑΟΚ. Αλλά είναι γεγονός ότι για πρώτη φορά μετά από 34 χρόνια (από το 1985) έμειναν χωρίς τίτλο ταυτόχρονα Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Παναθηναϊκός. Τότε ο Δικέφαλος είχε πάρει το πρωτάθλημα και η Λάρισα το Κύπελλο. Τώρα ο ΠΑΟΚ έκανε το νταμπλ, τα πήρε όλα μόνος του…

Και τότε ο ΠΑΟΚ ήταν μεγάλη ομάδα, αλλά χωρίς μεγάλη οικονομική επιφάνεια όπως οι τρεις του ΠΟΚ και ιδίως ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός. Πριν καν τελειώσει η σεζόν 1984-85, ο Παναθηναϊκός του Βαρδινογιάννη είχε «κλέψει» τον Χρήστο Δημόπουλο, ο οποίος δεν έπαιξε ούτε στον τελικό Κυπέλλου του 1985. Τα επόμενα χρόνια ο Ολυμπιακός πήρε τον Κωστίκο, τον Μπανιώτη, τον Μαυρομάτη… Ακόμη και προπονητή αγόρασε από τον ΠΑΟΚ, τον Τάις Λίμπρεχτς! Τα ίδια συνέχισαν να γίνονται τις δεκαετίες του ’90 και του 2000. Τα χρόνια του επαγγελματικού ποδοσφαίρου (από τη σεζόν 1979-80 και μετά) η ακόμη μεγαλύτερη διαφορά στην οικονομική επιφάνεια του ΠΑΟΚ με τις μεγάλες ομάδες του Κέντρου, δημιούργησε και αγωνιστικές διαφορές. Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήραν αρκετούς παίκτες από τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν μπορούσε να τους κρατήσει.

Τώρα καμιά ελληνική ομάδα δεν μπορεί να πάρει παίκτη που θέλει να κρατήσει ο ΠΑΟΚ. Και είναι επίσης δεδομένο ότι ο ΠΑΟΚ του Σαββίδη ξοδεύει τα περισσότερα χρήματα στην ποδοσφαιρική αγορά.

Καμιά ελληνική ομάδα δεν έχει το μπάτζετ του Δικέφαλου, ο οποίος εκτός από την πιο καλή έχει και την πιο ακριβή αλλά και ποιοτική ομάδα.

Πλέον όλοι οι άλλοι κυνηγούν να φτάσουν τον ΠΑΟΚ, ο οποίος ανέβηκε πανάξια στην κορυφή αποφασισμένος να παραμείνει εκεί.

Οι στοιχηματικές εταιρίες δίνουν και πάλι τον ΠΑΟΚ ως πρώτο φαβορί για τον τίτλο, όπως τον έδιναν και πέρυσι παρότι ξεκινούσε με -2 βαθμούς.

Δεν ξέρω από τώρα τι θα γίνει του χρόνου, αλλά ξέρω σίγουρα δύο πράγματα.

Πρώτον ότι ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει δεδομένα και πάλι, και το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, καθώς είναι σταθερά στο επίπεδο για να είναι μόνιμος διεκδικητής και μάλιστα ο καλύτερος μεταξύ αυτών.

Και δεύτερον ότι ο ΠΑΟΚ θα ενισχυθεί σίγουρα ακόμη περισσότερο μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Ο Ιβάν Σαββίδης χρειάστηκε λιγότερο από 7 χρόνια και πάνω από 100 εκ. ευρώ για να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ στην κορυφή του ελληνικού ποδοσφαίρου. Πλέον θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει εκεί…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ