Παναθηναϊκός : Αλλάζει λογισμικό στα γκαρντ

Παναθηναϊκός : Αλλάζει λογισμικό στα γκαρντ

Το ζητούμενο στον αγώνα του Παναθηναϊκού με το Ρέθυμνο πέρα από τη νίκη με την οποία θα παρέμενε πρώτος και αήττητος στη βαθμολογία, ήταν να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, ώστε να βρεθεί λύση για την απουσία του Νικ Καλάθη.

Ο ελληνοαμερικανός γκαρντ έχει τεθεί νοκ άουτ και δεν θα είναι παρών στην αναμέτρηση της Τρίτης με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ για την Ευρωλίγκα.

Συνεπώς ο Τσάβι Πασκουάλ πρέπει να βρει εναλλακτικές λύσεις προκειμένου να αντιμετωπίσει τη δεδομένη πίεση που θα ασκήσουν οι Ισραηλινοί στον Λούκας Λεκαβίτσιους.

Η διαδικασία αυτή μόνο εύκολη δεν είναι, αφού ακόμα και ο Λιθουανός θα πρέπει να αντιμετωπίσει κατάματα το δεδομένο ότι θα πρέπει να παίξει βασικός, να γίνει ο κουμανταδόρος της ομάδας και θα πρέπει να πειθαρχούν όλοι στις εντολές του.

Σε πρώτη φάση και παρά τα «σκαμπανεβάσματα» ο «Λέκα» έδειξε ότι έχει τις βάσεις να τα καταφέρει, αν και υστερεί σε πολλά πράγματα. Είναι σαφές πως Καλάθης δεν μπορεί να γίνει.

Από εκεί και πέρα ο Πασκουάλ δεν εμπιστεύεται τον Μάρκους Ντένμον ως οργανωτή, κάτι το οποίο δοκίμαζε κατ’ επανάληψη στις αρχές της σεζόν και φαίνεται πως το πείραμα εγκαταλείφθηκε.

Αντίθετα ο Νίκος Παππάς είναι εκείνος που θα αναλάβει τα καθήκοντα του οργανωτή και θα προσπαθήσει να βοηθήσει στην οργάνωση του παιχνιδιού.

Μόνο που κι εδώ υπάρχουν πολλές δυσκολίες. Ο 27χρονος άσος μόνο πλέι μέικερ δεν είναι. Εχει στη φύση του να κοιτάζει πρώτα το καλάθι και μετά να σκέφτεται τη δημιουργία κι εδώ θα χρειαστεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το παιχνίδι.

Είναι η «αναγκαία συνθήκη» βάσει της οποίας ο Νίκος Παππάς πρώτα θα πασάρει και μετά θα σκεφτεί να ντριμπλάρει για να κάνει μπάσιμο, όπως άλλωστε έχει μάθει και ξέρει πολύ καλά να κάνει.

Μιλάμε όμως για ειδικές συνθήκες και μια κατάσταση στην οποία όλοι πρέπει να έχουν κοινό παρανομαστή στο παιχνίδι τους.

Για να μπορέσουν οι «κατά συνθήκην» πλέι μέικερ να ανταποκριθούν, θα πρέπει και οι συμπαίκτες τους να τους βοηθήσουν. Να έχουν σωστές αποστάσεις στην επίθεση και συνεχή κίνηση χωρίς τη μπάλα. Σε αντίθετη περίπτωση θα βλέπουμε περισσότερες ντρίμπλες και σουτ στη λήξη των επιθέσεων και λιγότερο μπάσκετ.

ΥΓ Μεσημέρι Κυριακής με τα καταστήματα ανοιχτά και στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν περίπου 9 χιλιάδες κόσμος για τον αγώνα με το Ρέθυμνο. Προφανώς βοήθησε και η έξυπνη ιδέα της ΚΑΕ για την «Ημέρα Φιλάθλου», αλλά είναι ξεκάθαρο πως οι δεσμοί των «πράσινων» φιλάθλων με την ομάδα μπάσκετ είναι πάρα πολύ δυνατοί.

ΥΓ Τις περισσότερες φορές είναι εκτός δωδεκάδας ή στην άκρη του πάγκου. Κι όμως κάθε, μα κάθε φορά που μπαίνει, ο Ντίνος Μήτογλου παίζει σαν να είναι η πρώτη του φορά. Συνεπής, μαχητής, με σωστή νοοτροπία και δουλευταράς.

Αν συνεχίσει τη δουλειά για να βελτιώσει τα στοιχεία όπου υστερεί, είναι βέβαιο πως η πεντάδα θα ξεκινά από αυτόν.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ