Βρήκε ασφάλεια!

Βρήκε ασφάλεια!

Η αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού διαθέτει πλέον παίκτες που αποτελούν την καλύτερη εγγύηση για το μέλλον της ομάδας…

Μοιάζει- και είναι- πρωτόγνωρο. Να παρουσιάζει ο Ολυμπιακός τόση αξιοπιστία στην αμυντική του λειτουργία; Μιλάμε τώρα για την ομάδα που από τότε που μπήκε στο γήπεδο είχε και έχει το μυαλό της στο πως θα επιτίθεται και να σκοράρει και το μαρκάρισμα το θεωρεί κάτι σαν την αγγαρεία στον στρατό.

Κι όμως είναι πραγματικότητα. Και προφανώς τα δύο 90λεπτα με την Βικτόρια Πλζεν δεν αποτελούν και το πιο αξιόπιστο δείγμα για να φτάσουμε σε ασφαλή συμπεράσματα, όμως αν αναλογιστεί κανείς τους παίκτες που αποτελούν την «κόκκινη φρουρά», τότε θα επιβεβαιώσει ότι τούτη τη φορά υπάρχει κάτι διαφορετικό…

Να τα πάρουμε με τη σειρά; Κάτω από την εστία βρίσκεται ο Ζοσέ Σα, τερματοφύλακας που ήρθε από την Πόρτο αντί του ποσού των δύο εκατομμυρίων ευρώ. Αποχώρησε από τους «δράκους» για να ξεφύγει από τη σκιά του Κασίγιας και μέσω του Ολυμπιακού βρήκε το δρόμο για να φτάσει μέχρι και στην Εθνική ομάδα της χώρας του. Μετά την αναζήτηση στις εγχώριες επιλογές με τις περιπτώσεις των Καπίνο και Γιαννιώτη ο Ολυμπιακός κατέληξε στην «ξένη βοήθεια» και ο Σα προσφέρει στους συμπαίκτες του την απαραίτητη σιγουριά.

Μπροστά του υπάρχει η πιο ακριβή-μέχρι στιγμής- μεταγραφή του καλοκαιριού, καθώς οι ερυθρόλευκοι ξόδεψαν κοντά στα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ για να φέρουν στον Μαρτίνς τον Ρούμπεν Σεμέδο. Το «θηρίο» μπήκε με τη μία στην ομάδα και πήρε τη φανέλα σπίτι του. Τους λόγους τους έχουμε καταλάβει όλοι μας και δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση.

Κι όσο για τους… διπλανούς του; Από το Κόπα Άφρικα και οι δύο. Ο Μεριά βρέθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της διοργάνωσης, ενώ ο Σισέ έχει απασχολήσει ουκ ολίγες ευρωπαϊκές ομάδες, αλλά επί του παρόντος συνεχίζει στο λιμάνι και προστέθηκε κι αυτός στην ευρωπαϊκή λίστα.

Τριάδα υψηλών προδιαγραφών και πίσω από αυτούς υπάρχουν οι ταλαντούχοι Μπα και Μάρκοβιτς, με τον πρώτο να προλαβαίνει να μας δείχνει κάποια πράγματα στο πρώτο ματς με την Πλζεν, πριν να αντικατασταθεί από τον Σισέ.

Πάμε στις άκρες; Ελαμπντελαουί και Κούτρης απασχολούν τα ρεπορτάζ των ξένων μέσων ενημέρωσης και να δούμε αν αυτό μεταφραστεί σε επίσημη (όσο και ελκυστική) πρόταση στην Πλατεία Αλεξάνδρας. Σε αυτήν τη φάση στην αριστερή άκρη παίζει ο Κώστας Τσιμίκας ο οποίος έχει βελτιώσει τη συμπεριφορά του στα ανασταλτικά καθήκοντα και για το λόγο αυτό έκανε… αλλαγή τον πιο επικίνδυνο κυνηγό της Πλζεν, τον Καγιάμπα.

Στην «κάλυψη» υπάρχουν οι έμπειροι Βασίλης Τοροσίδης και Αβραάμ Παπαδόπουλος που προσφέρουν πολλά στην ομάδα, τόσο μέσα στις λευκές γραμμές, όσο και στα τετραγωνικά των αποδυτηρίων. Για να φτιαχτεί μία τέτοια άμυνα χρειάστηκαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ όπως και μπόλικο σκάουτινγκ. Ο ιδανικός συνδυασμός για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ