Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ οι αλλαγές του Άγιαξ

Ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ οι αλλαγές του Άγιαξ

Πολλές οι αλλαγές για τον φετινό Αίαντα κάτι που μπορεί να βγει σε καλό του ΠΑΟΚ.

Με αφορμή τη φημολογούμενη (μάλλον κλεισμένη) μεταγραφή του Φαν ντε Μπεκ στη Ρεάλ Μαδρίτης για 60,000,000 aαλλά και την αποχώρηση του Σένε για τη Τζένοα έναντι περίπου 1.000.000 καλό είναι κάνουμε μια αποτίμηση στο τι έχει κάνει φέτος ο Αίαντας στις μεταγραφές.

Τεράστιες διαφορές σε σχέση με τη περασμένη απόλυτα πετυχημένη αγωνιστική περίοδο έχει στο ρόστερ του ο Άγιαξ. Οι Ολλανδοί έχουν μια χρόνια τακτική ανάδειξης ταλαντούχων ποδοσφαιριστών. Αυτοί στη συνέχεια και αφού πάρουν μια δεδομένη υπεραξία αγωνιζόμενοι με τα χρώματα του Αίαντα σε κορυφαίο επίπεδο τόσο εγχώρια όσο και στο Τσαμπιονς Λιγκ, φεύγουν από το σύλλογο γεμίζοντας τα ταμεία για να μπορεί να δώσει ευκαιρία σε νέους ξανά. Αυτό έχει εξελίξει τον Άγιαξ σε ένα κορυφαίο κλαμπ καθώς ανά μια δεκαετία περίπου είναι στην ελίτ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου χωρίς να ξοδεύει τους πακτωλούς χρημάτων που πρέπει κάποιος άλλος σύλλογος να δαπανήσει για να βρεθεί στην κορυφή της Ευρώπης.

Από αυτό το μοτίβο δε θα μπορούσε να λείπει και η περασμένη αγωνιστική περίοδος κατά την οποία ο Άγιαξ κατέκτησε το ντεμπλ στην Ολλανδία και έφτασε μια ανάσα από το τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ ( η Τότεναμ στο τελευταίο λεπτό πήρε την πρόκριση ) . Έτσι το χορό των πωλήσεων άνοιξε ο ίσως κορυφαίος αμυντικός χαφ που έχουμε παρακολουθήσει τα τελευταία χρόνια, ο Ντε Γιονγκ παίρνοντας μεταγραφή για την Μπαρτσελόνα έναντι 75.000.000.

Σε σήριαλ εξελίχθηκε η πώληση του Ντε Λιχτ. Πρώτα η Μπαρτσελόνα και μετά η Γιουβέντους φέρονταν πολύ κοντά στην απόκτηση του κεντρικού αμυντικού που μέσα σε μια σεζόν κατάφερε ν α αλλοιώσει τον τρόπο που αγωνίζεται ένα σέντερ μπακ, με περισσότερες κινήσεις επιθετικά αλλά ταυτόχρονα ήταν και κέρβερος στα αμυντικά του καθήκοντα. Η Γιουβέντους τελικά κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Ολλανδού διεθνούς έναντι 85.500.000.

Υπήρξαν και άλλες απώλειες για την ομάδα στο καλοκαιρινό μεταγραφικό παζάρι . Μικρότερου βεληνεκούς αλλά εξίσου σημαντικών για το ροτέσιον του Άγιαξ. Έτσι λοιπόν πουλήθηκαν οι Βέμπερ στη Σεβίλη έναντι 10.500.000, Κρίστενσεν στη Σάλτσμπουργκ για 5.000.000, Σινγκράβεν στη Λεβερκούζεν έναντι 5.000.000 και ο Τσέρνι στην Ουτρέχτη για 750.00. Επίσης αποχώρησε ως ελεύθερος και ο Έλληνας τερματοφύλακας Λάμπρου που θα συνεχίσει στη Φίτεσε.

Ασφαλώς και έκανε και αρκετές προσθέσεις στο ρόστερ του κιόλας ο Άγιαξ. Κορυφαίες εξ αυτών ήταν η αγορά του Πρόμες από τη Σεβίλη έναντι 15.700.000 (βρέθηκε και πέρυσι στο δρόμο του ΠΑΟΚ στα προκριματικά με τα χρώματα της Σπαρτάκ Μόσχας), αλλά και η αγορά των ταλαντούχων αμυνικών Αλβάρεζ με 15.000.000 από την Κλαμπ Αμέρικα και Μαρτίνεζ από την Ντεφένσα έναντι 7.000.000. Αποκτήθηκε επίσης ο Ραζβάν Μάριν από τη Σταντάρ Λιέγης για 12.000.000 καθώς και ο κεντρικός αμυντικός Κικ Πιέρι από την Χέρεμφεν έναντι 5.000.000.

Συνολικά η ιστορία θα δείξει αν θα βγει κερδισμένος ή χαμένος ο Άγιαξ από το φετινό πάρε-δώσε. Σίγουρα ομως θα του πάρει χρόνο μέχρι να δέσουν οι καινούργιοι με όσους έχουν απομείνει και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι αυτό θα φτάσει στον περσινό βαθμό. Επίσης είναι βέβαιο ότι σαν μια άλλη Λερναία Ύδρα εύκολα εκ των έσω για κάθε παίκτη που χάνει εμφανίζονται δυο καινούργιοι. Οι πολλές αλλαγές ευνοούν τον πιο δεμένο ΠΑΟΚ που κράτησε ανέπαφο τον κορμό που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια και σε συνδυασμό με ορισμένες πινελιές θα είναι πιο δυνατός.

Παρ όλα αυτά ο Άγιαξ παραμένει φαβορί για την πρόκριση. Απλά οι πιθανότητές του αυξάνονται.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ