Παναθηναϊκός : Έδειξε χαρακτήρα μετά από καιρό

Παναθηναϊκός : Έδειξε χαρακτήρα μετά από καιρό

Το τελικό αποτέλεσμα στην Ξάνθη αφήνει μια γλυκιά γεύση στην ομάδα του Παναθηναϊκού, άσχετα αν δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη στα Πηγάδια.

Τοποθεσία Ξάνθη. Γήπεδο Πηγάδια. Ματς ΞάνθηΠαναθηναϊκός. Σε άλλες εποχές θα λογιζόταν ως μια επικίνδυνη έξοδος του τριφυλλιού στο δρόμο για τον τίτλο. Σε άλλες εποχές μια ισοπαλία θα άφηνε πικρή γεύση και θα χαρακτηριζόταν στραβοπάτημα.

Στις μέρες μας όμως, που οι πράσινοι βρίσκονται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, που δεν γνωρίζουν καλά καλά αν θα υπάρχουν την επόμενη μέρα, που ψάχνονται να πουλήσουν παίκτες όσο όσο και έχουν το φόβο της Δαμόκλειας σπάθης της ποινής αφαίρεσης βαθμών πάνω από τα κεφάλια τους, μάλλον όχι. Το τελικό αποτέλεσμα σήμερα όχι μόνο δεν πικραίνει την ομάδα του Ουζουνίδη, αν και η ισοφάριση ήρθε προς το τέλος του ματς και δεν ήταν σε καμία περίπτωση προϊόν πίεσης του αντιπάλου, αλλά τους αφήνει μια γλυκιά γεύση κατάκτησης ενός βαθμού που τους απομακρύνει από την διακεκαυμένη ζώνη και έβαλε τέλος στο σερί δύο ηττών που είχαν οι πράσινοι στις τελευταίες αγωνιστικές.

Το παιχνίδι σε όλη του διάρκεια είχε ρυθμό και φάσεις. Ο Παναθηναϊκός έδειξε από την αρχή τις προθέσεις του και δίκαια πήρε προβάδισμα στο σκορ. Θα μπορούσε μάλιστα να έχει πάρει και μεγαλύτερο αν ήταν πιο τυχερός ή προσεκτικός. Σε κάθε περίπτωση το πρώτο ημίχρονο ανήκει στους φιλοξενούμενους που αιφνιδίασαν, με βάση τι είχαν παρουσιάσει στα προηγούμενα παιχνίδια, για πολλούς με την απόδοση τους.

Ντεμπούτο για Τζανδάρη και ξεκίνημα για πρώτη φορά στην ενδεκάδα για τον Πίσπα λογίζονται επίσης στα θετικά για την ομάδα του Έλληνα κόουτς. Στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι περισσότερο ενδιαφέρθηκαν να διατηρήσουν το μηδέν πίσω παρά να ψάξουν να βρουν δεύτερο γκολ μπροστά και, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, το πλήρωσαν. Έφαγαν γκολ, ισοφαρίστηκαν και αποφάσισαν να βγουν μπροστά στο τέλος κυνηγώντας τη νίκη. Είχαν ευκαιρίες, αλλά δεν τα κατάφεραν και έμειναν στην ισοπαλία.

Η επόμενη μέρα είναι θολή. Διοικητικά κανείς δεν γνωρίζει τι ξημερώνει στο Σύλλογο. Οικονομικά τα πράγματα βρίσκονται σε τραγικό επίπεδο. Την εβδομάδα που μπαίνει υπάρχουν προσφυγές που εκδικάζονται και που μπορεί να κοστίσουν αφαίρεση βαθμών. Αν ο Σύλλογος οδηγηθεί σε αυτό το σημείο οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτες. Φθάνει όμως με τα χρήματα. Δεν παίζουν αυτά ποδόσφαιρο. Ο Παναθηναϊκός πρωτίστως είναι ομάδα ποδοσφαίρου δεν είναι οι ισολογισμοί, τα χρέη και οι υποχρεώσεις της εταιρείας που απλώς φέρει το όνομα του.

Ας ασχοληθούμε και μια φορά με το αγωνιστικό κομμάτι. Ο Ουζουνίδης είδε για πρώτη φορά μετά από καιρό πάθος στους παίκτες του. Έχει αποφασίσει να διώξει τα διαλυτικά στοιχεία και όποιον δεν προσπαθεί και να κρατήσει μόνο όσους γουστάρουν να είναι μέλη της ομάδας των πρασίνων. Έχει αποφασίσει να ζήσει και να πεθάνει με τα παιδιά του. Ο Έλληνας προπονητής είναι το μόνο στοιχείο κανονικότητας σε έναν Σύλλογο που έχει πάψει να είναι επαγγελματικό σωματείο εδώ και καιρό. Το να μιλήσει κανείς για ήρωες αθλητές και υπαλλήλους δεν έχει νόημα.

Οι ήρωες βρίσκονται αλλού. Εδώ μιλάμε για ανθρώπους που έχουν μεγάλο το αίσθημα του καθήκοντος. Το μόνο που μπορούμε να πούμε είναι ένα μεγάλο μπράβο σε όσους συνεχίζουν να προσπαθούν για την ομάδα. Μέχρι το τέλος του έτους έχει μείνει μια μόνο αγωνιστική υποχρέωση την ερχόμενη εβδομάδα για το Κύπελλο στη Λαμία κόντρα στην τοπική ομάδα. Ένα ματς που οι πράσινοι θέλουν ένα καλό αποτέλεσμα ενόψει της ρεβάνς της Λεωφόρου για να συνεχίσουν σε ένα στόχο που είναι δεδομένο ότι θα τους βοηθήσει, αν συνεχίσουν, να αποκτήσει λίγο χρώμα η δύσκολη συνέχεια που τους περιμένει τους επόμενους μήνες.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ