Το καλό σημάδι για τον Ολυμπιακό

Το καλό σημάδι για τον Ολυμπιακό

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός πρέπει να «κόψει τον τσαμπουκά» των Τούρκων. Αγωνιστικά και ψυχολογικά. Για να «μιλήσει» μετά το Καραϊσκάκη. Η Πόρτο ή η Κράσνονταρ μπορούν να περιμένουν.

Όσο πιο συγκεντρωμένα και ήρεμα πηγαίνει ο Ολυμπιακός στο πρώτο κρίσιμο ματς με την Μπασακσεχίρ. Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει επιλέξει να αποφορτίσει τους παίκτες του τις μέρες που προηγήθηκαν ώστε να τους βάλει από σήμερα σε ρυθμούς αγώνα με την «αποκρυπτογράφηση» της Τουρκικής ομάδας.

Με τα πράγματα να είναι λίγο-πολύ ξεκάθαρα για το βασικό σχήμα καθότι το πολύ να υπάρξει μια αλλαγή σε σχέση με αυτό απέναντι στην Βικτόρια Πλζεν.

Τις αλλαγές που ήταν να γίνουν στην ευρωπαϊκή λίστα να γίνονται και την ψυχολογία όλων στο Ρέντη να είναι στο καλύτερο δυνατό σημείο.

Στην Πόλη η Μπασακσεχίρ περιμένει με «άγριες» διαθέσεις τον Ολυμπιακό. Οι Τούρκοι δεν κρύβουν την αισιοδοξία τους, όπως γινόταν πριν λίγες εβδομάδες με τους Τσέχους.

Καλό σημάδι αυτό. Όσο πιο αισιόδοξοι, όσοι πιο υπερόπτες, όσο πιο πολύ επιχειρήσουν να υποτιμήσουν τον Ολυμπιακό οι Τούρκοι τόσο το καλύτερο.

Στον Ολυμπιακό από την άλλη είναι άπαντες προετοιμασμένοι για μια ακόμη «μάχη». Πιο απελευθερωμένοι, έχοντας πια δύο επίσημα ματς στα πόδια τους και την βεβαιότητα πως είναι στο χέρι τους να κάνουν και αυτό το βήμα.

Και να φτάσουν έως το τέλος της καλοκαιρινής περιπέτεια και τα πλέι οφ απέναντι στον νικητή του ζευγαριού Πόρτο-Κράσνονταρ. Αν μάλιστα προκύψει το ζευγάρι Πόρτο-Ολυμπιακός τότε θα μιλάμε για μια μεγάλη αναμέτρηση, με καθαρό φαβορί τους Πορτογάλους και ισχυρό αουτσάιντερ τον Ολυμπιακό. Με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αναμετρήσεις. Αλλά προέχουν τα ματς με τους Τούρκους, μην βιαζόμαστε.

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός πρέπει να «κόψει τον τσαμπουκά» των Τούρκων, αγωνιστικά και ψυχολογικά. Να τους δείξει πως τους έχει. Τι σύγκριση άλλωστε μπορεί να γίνει ανάμεσα στον πολύπειρο και δυνατό ευρωπαϊκά Ολυμπιακό με την Μπασακσεχίρ. Άλλο βεβαίως αν οι Τούρκοι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει άλματα και με τα πολλά λεφτά που διαθέτουν έχουν δημιουργήσει μια πολύ δυνατή ομάδα.

Στην Πόλη ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα. Ώστε μετά να «μιλήσει» ξανά το Καραϊσκάκη…

Υ.Γ. Όπως και στην κλήρωση πριν από το ματς με την Βικτόρια Πλζεν είχα πει «ποια Μπασακσεχίρ» έτσι και τώρα θα το επαναλάβω αλλάζοντας τα ονόματα. Δεν υπάρχει καμία Πόρτο ή Κράσνονταρ, υπάρχει μόνο η Τουρκική ομάδα. Όταν πρέπει θα ασχοληθεί με τον επόμενο ο Ολυμπιακός…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ