Μπήκε το «πρέπει» μπροστά για την ΑΕΚ

Μπήκε το «πρέπει» μπροστά για την ΑΕΚ

Η ΑΕΚ ξεκινά την Πέμπτη το ευρωπαϊκό ταξίδι της από την Ρουμανία με πολλά «πρέπει» πολύ νωρίς.

Η ΑΕΚ την Πέμπτη παίζει το πρώτο ματς από ένα ζευγάρι στο οποίο πρέπει να χαμογελά τον Δεκαπενταύγουστο. Έμαθε και την κλήρωση της αποφεύγοντας θηρία για τα πλέι οφ και πέφτοντας πάνω σε ομάδες που δεν την τρομάζουν. Σπάρτα Πράγας και Τράμζονσπόρ είναι ομάδες που τις περιμένεις σε κληρώσεις λίγο πριν μπεις στα πλέι οφ. Σίγουρα αυτές οι δύο δεν είναι τυχερές πάντως από την κλήρωση.

Ο Καρντόσο ξέρει ότι πολύ γρήγορα μέσα στον Αύγουστο έχει να κάνει πολλά. Να πάρει μέσα στις επόμενες 10 ημέρες μια πρόκριση που είναι επιτακτική, να πάει δυνατά και πιο έτοιμη στα πλέι οφ και να ξεκινήσει με 2 νίκες στο πρωτάθλημα με Ξάνθη εντός και Τρίπολη εκτός. Μια εξάδα αγώνων φωτιά για την ΑΕΚ του Πορτογάλου προπονητή που αρχίζει τη νέα του θητεία με μεγάλες απαιτήσεις.

Η κληρωτίδα του φέρθηκε καλά. Με δύο σωστές προσεγγίσεις αγώνων και τύχη μπορεί να μπει ξανά στους ομίλους του Γιουρόπα, να παραμείνει σε σταθερή ευρωπαϊκή τροχιά και να μετρά 6 εκατομμύρια ευρώ… συν από την Ευρώπη. Και θα είναι εξαιρετικό νέο για να αρχίσει πολύ καλά η σχέση Καρντόσο-ΑΕΚ.

Μέχρι να φτάσουμε στο τέλος του μήνα όμως η ΑΕΚ πρέπει να πάει βήμα-βήμα. Να πάει στη Ρουμανία να κερδίσει, να φέρει βαθμούς στην χώρα και να κάνει την ζωή της εύκολη στη εντός έδρας ματς στην ρεβάνς. Εκεί που δεν θα έχει κόσμο. Όπως και στο πρώτο ματς των πλέι οφ. Οι αμαρτίες των οπαδών της πληρώνονται και η μόνη χαμένη είναι ξανά μόνο η ΑΕΚ. Ετσι συμβαίνει πάντα. Απλά δεν ξέρω πια αν η ΑΕΚ έχει πάρει τα μέτρα της για να μην συμβούν ξανά όσα είδαμε με τον Αγιαξ στο ΟΑΚΑ. Αμφιβάλλω πολύ.

Επιστρέφω στο πρώτο ματς της Πέμπτης, με την ΑΕΚ να έχει μπροστά της το «πρέπει». Και για μια ομάδα που ξεκινά τώρα, έχει πολλά νέα πρόσωπα και στοιχεία στο παιχνίδι της, δεν είναι πάντα εύκολο να πετυχαίνεις αυτό που θες. Θέλει υπομονή-στήριξη, μα θέλει εξυπνάδα, σχέδιο, νίκες και προκρίσεις. Αν θες να είναι πετυχημένος στο τέλος της μέρας.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ