Ολυμπιακός: Δύο Champions League στο κέντρο της άμυνας!

Ολυμπιακός: Δύο Champions League στο κέντρο της άμυνας!

Ο Ολυμπιακός της εποχής Μαρινάκη φροντίζει για την αυτάρκεια και την αυτοδιαχείρισή του και με τη λειτουργία του αποδεικνύει γιατί η θέση του είναι στο Champions League. Η αξία μόνο των κεντρικών αμυντικών του είναι σχεδόν δύο φορές τα χρήματα που προσφέρουν οι όμιλοι.

Συχνά οι ομάδες επιλέγουν να διαψεύδουν ότι ασχολούνται με μεταγραφές. Συνήθως το κάνουν όταν έχουν μπροστά τους σημαντικούς αγώνες ή για δικούς τους λόγους. Ο Ολυμπιακός παλαιότερα είχε αυτή τη λογική. Διέψευδε ότι ασχολείται με μεταγραφές. Αλλά επρόκειτο (και πάντα το ίδιο ισχύει) για έναν όχι πραγματικό ισχυρισμό. Διότι ειδικά σύλλογοι όπως ο Ολυμπιακός, ποτέ δεν σταματούν να ασχολούνται με τις μεταγραφές. Με την ενίσχυση του ρόστερ, με τις ευκαιρίες τις αγοράς, με τις προτάσεις που φτάνουν. Όλα αυτά είναι μεταγραφές. Και ο Ολυμπιακός ξέρει να κάνει μεταγραφές. Και το έχει αποδείξει.

Ο τρόπος που κινείται στις μεταγραφές ο Ολυμπιακός, έχει αποδειχθεί απολύτως επιτυχημένος. Οι Ερυθρόλευκοι, ειδικά τα τελευταία χρόνια έχουν μνημειώδη ευστοχία στους ποδοσφαιριστές που αποκτούν. Ενώ έχουν αποκτήσει και… εξειδίκευση στους κεντρικούς αμυντικούς. Δημιουργώντας μια εντυπωσιακή περιουσία για τον σύλλογο. Μια περιουσία που ξεπερνάει τα 50.000.000 σε αξία. Και αυτό δεν αποτελεί υπερβολή. Αντιθέτως, είναι η ρεαλιστική προσέγγιση όσων έχουν πετύχει οι Πειραιώτες.

Εδώ και καιρό οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε επαφές με συλλόγους από το εξωτερικό, που θέλουν να αποκτήσουν τον Πάπε Σισέ. Και η τιμή που συζητιέται ακουμπάει τα 20.000.000 € (σ.σ. δεν είναι μακριά, άλλωστε, το «όχι» . Την ίδια στιγμή, η πραγματική αξία του Ρούμπεν Σεμέδο έχει καθοριστεί από την ίδια την αγορά, όταν η Βιγιαρεάλ πλήρωσε 14.000.000 για να τον αποκτήσει από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας το καλοκαίρι του 2017. Ο Ολυμπιακός σκοπεύει και όλα δείχνουν ότι θα καταφέρει να επαναφέρει την αξία του Πορτογάλου σε αυτά τα επίπεδα. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι είναι μόλις 25 ετών.

Από εκεί και πέρα, στο δυναμικό τους οι Πειραιώτες έχουν τον κορυφαίο κεντρικό αμυντικό της Αφρικής. Τον Γιασίν Μεριά. Τον παίκτη που επιλέχθηκε στην κορυφαία 11άδα της διοργάνωσης, παρά το γεγονός ότι η Τυνησία δεν πήγε έως τον τελικό. Με την αξία του 26χρονου στόπερ να έχει ήδη ξεπεράσει τα 10.000.000 €.

Επίσης, στο ρόστερ του Ολυμπιακού υπάρχει ο Σβέτοζαρ Μάρκοβιτς. Ο 19χρονος Σέρβος κεντρικός αμυντικός που αγοράστηκε πριν λίγες εβδομάδες με 1.500.000 € από την Παρτιζάν. Ενας παίκτης που θεωρείται «κλοπή», καθώς η αξία του αναμένεται να εκτοξευθεί τα χρόνια που έρχονται. Με τους Σέρβους να τον θεωρούν το κορυφαίο ταλέντο της χώρας στη συγκεκριμένη θέση! Και τέλος, υπάρχει ένα ακόμη χρυσό «προϊόν» του σκάουτινγκ των Ερυθρόλευκων. Ο Ουσεϊνού Μπα. Ενας παίκτης που αποκτήθηκε με ψίχουλα από την Γκαζελέκ Αζαξιό. Αλλά που με το καλημέρα δείχνει ότι έχει σπουδαία στοιχεία. Κάτι που επιβεβαίωσε και με την παρουσία του στο πρώτο παιχνίδι με τη Βικτόρια Πλζεν.

Πού καταλήγουμε; Ο Ολυμπιακός φροντίζει για την αυτάρκεια και την αυτοδιαχείρισή του. Η διοίκηση των Ερυθρόλευκων, το τμήμα σκάουτινγκ και ο προπονητής έχουν φροντίσει να έχουν… δύο Champions Leaguε μόνο στο κέντρο της άμυνας. Με τα έσοδα από πιθανές πωλήσεις των εν λόγω παικτών να αποτελούν δίχτυ ασφαλείας για τον σύλλογο. Διότι οι σοβαροί σύλλογοι δεν περιμένουν από τους ιδιοκτήτες τους να βάζουν συνέχεια χρήματα σε πηγάδι δίχως πάτο. Ο Ολυμπιακός, λόγω των ενεργειών και των χρημάτων που έχει ξοδέψει η διοίκηση του, έχει καταφέρει να είναι απόλυτα εναρμονισμένος με το Financial Fair Play και παράλληλα να είναι ισχυρός οικονομικά. Ενας συνδυασμός που για να επιτευχθεί χρειάστηκε πολλή δουλειά.

Ενας συνδυασμός που επιτάσσει την παρουσία του συλλόγου στους ομίλους του Champions League. Διότι ο τρόπος λειτουργίας των Ερυθρόλευκων, συνάδει μόνο με την ελίτ του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου. Και για αυτόν τον

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ