«Πορθητής» και «σουλτάνος» ήταν ο Ολυμπιακός!

«Πορθητής» και «σουλτάνος» ήταν ο Ολυμπιακός!

Όσο για το γκολ, εδώ είχαμε επίδειξη της κλάσης του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο τρόπος που προσποιείται και αποφεύγει τον αντίπαλο του για να βρει τον ελάχιστο ωφέλιμο χώρο ώστε να βγάλει τη συστημένη σέντρα, είναι για σεμινάριο.

Εντάξει, είναι εύκολο να υποδέχεσαι μια ελληνική ομάδα στην Πόλη με συνθήματα που παραπέμπουν στην εθνικιστική λογική του Ερντογάν στον οποίο χρωστάς την ύπαρξή σου ως ομάδα, αλλά τι γίνεται όταν μέσα στο γήπεδο δεν τα καταφέρνεις. Διότι εσύ αναγκάζεσαι να γυρίσει έξι αιώνες πίσω για να δικαιολογήσεις την περηφάνια σου αλλά μέσα στο γήπεδο ο πραγματικά και για πραγματικούς λόγους υπερήφανος ήταν άλλος.

Ο Ολυμπιακός και οι οπαδοί του! Αυτοί πανηγύρισαν, αυτοί εκπόρθησαν την έδρα σου , αυτοί έχουν τώρα τον πρώτο λόγο για την πρόκριση. Εσύ διπλώνεις τα πανό με το εμπρηστικό περιεχόμενο και πας σπίτι απογοητευμένος. Και να πεις ότι είχες και πολυκοσμία. Χωρίς να θέλω να βγάλω συμπεράσματα για την δημοτικότητά του Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολή, έχω την εντύπωση πως η Μπασάκ όσο καλή ομάδα κι να δημιουργήσει δεν πρόκειται να μπει στις καρδιές των Τούρκων οπαδών. Κι όσο για καλή ομάδα, πράγματι έχει. Όποιος νομίσει πως η επιτυχία του Ολυμπιακού είναι κάτι το αναμενόμενο, κάνει λάθος.

Η Μπασάκ είναι πολύ καλή ομάδα και δεν πρόκειται να κατέβει στο Φάληρο για τη η χαρά της συμμετοχής. Θα έρθει για να νικήσει και να πάρει την πρόκριση. Με την έννοια αυτή, η καθαρή και δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού είναι παρά το πρώτο ημίχρονο ενός σκληρού αγώνα που η έκβασή του παραμένει ανοικτή. Η ομάδα του Πέδρρο Μαρτίνς πραγματοποίησε μια εξαιρετική εκτός έδρας εμφάνιση. Έβαλε δυνατό φρένο στον εξοντωτικό ρυθμό που συνήθως αναπτύσσουν οι Τούρκοι στο γήπεδό τους και δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν καταστάσεις πολιορκίας μπροστά στο τέρμα του Σα, με εξαίρεση κάποια λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί οφείλεται ότι η Μπασάκ δεν δημιούργησε πολλές ευκαιρίες για γκολ. Οσες δημιούργησε σκόνταψαν πάνω στον Ζοσέ Σα που κατέβασε τα ρολά και σταμάτησε το πέναλτι του πιο αφιονισμένου παίκτη της τουρκική ς ομάδας, του Βόσνιου Βίσκα. Ο Μεριά και ο Σεμέδο έκαναν πάλι ένα σπουδαίο παιχνίδι και σταμάτησαν πολλές επιθέσεις στο ύψος αλλά και μέσα στην μεγάλη περιοχή. Η μεσαία γραμμή δούλεψε πολύ καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς. Οσο για το γκολ εδώ είχαμε επίδειξη της κλάση του Ματιέ Βαλμπουενά. Ο τρόπος που προσποιείται και αποφεύγει τον αντίπαλο του για να βρει τον ελάχιστο ωφέλιμο χώρο ώστε να βγάλει την σέντρα, είναι για σεμινάριο.

Η δε σέντρα ταξιδεύει την μπάλα στην αντίθετη πλευρά για να συναντηθεί με το κεφάλι του καραδοκούντος Μασούρα. Ο νεαρός εξτέμ που έχει το γκολ περισσότερο από κάθε άλλο παίκτη του Ολυμπιακού την στέλνει απέναντι κάνοντας τον Τούρκο τερματοφύλακα να γυρίζει το κεφάλι του σαν χαμένος για να παρακολουθήσει την πορεία της. Ο Ολυμπιακός ατύχησε με την επιπολαιότητα του Μπρούνο που παραλίγο να του στοιχίσει την ισοφάριση.

Αν ελέγχεται για κάτι η ομάδα του Μαρτίνς είναι ότι επηρεασμένη από την κούραση δεν βγήκε μπροστά για να πετύχει δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά που είχε την αριθμητική υπεροχή. Ωστόσο ήταν τόσο το τρέξιμο και η συνέπεια των εξτρέμ στο μαρκάρισμα των αντιπάλων τους που ίσως είναι υπερβολή να διατυπώνουμε επιπλέον απαιτήσεις. Οσα είδαμε στην Πόλη από τον Ολυμπιακό τον καθιστούν φαβορί για την πρόκριση. Μέχρι εκεί όμως.

Οι Τούρκοι δεν πρόκειται να έρθουν για να πέσουν αμαχητί. Ο ευρωπαίος Ολυμπιακός με ανάλογη εμφάνιση θα τους στείλει να παρηγορηθούν για τον αποκλεισμό, παρακολουθώντας τους φανφαρονισμούς του… σουλτάνου Ερντογάν από την τηλεόραση…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ