Άρης – ΟΦΗ : Ξεθυμασμένο από άρωμα Σούπερ Λίγκας

Άρης – ΟΦΗ : Ξεθυμασμένο από άρωμα Σούπερ Λίγκας

Τζούφιο, αγωνιστικά, το Άρης-ΟΦΗ, που πολυδιαφημίστηκε για «ντέρμπι με άρωμα  Σούπερ Λίγκα».

ΕΝΑ ματς, που παρεισέφρησε ανάμεσα σε όσα διεξήχθησαν για το φινάλε του α΄γύρου του μεγάλου πρωταθλήματος , αλλά χωρίς αυτή την φορά να σχηματίσουμε, προσωπικά, την γνώμη, πως αγωνιστικά ήταν αποσπασμένο από την Σούπερ Λίγκα.

ΑΠΟ το Άρης-ΟΦΗ 0-0 έλειψαν οι μεγάλες  συγκινήσεις μέσα στις περιοχές. Απόδειξη, ότι από τους δύο τερματοφύλακες μόνο ο «κίτρινος» Καντιμοίρης χρειάστηκε να αναδείξει  τις ικανότητα κι εμπειρία του. Ήταν στο 85′, σε διπλή προσπάθεια, μετά από φάουλ και σουτ, προ της περιοχής, από τον Άγγελο Χαντί. Άλλωστε χρειαζόταν αυτή την ενέργεια για να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις , που προκάλεσε στο 9′, όταν από μακρινό σουτ του Ουρουγουανού Λεάλ (γνωστού από την θετική παρουσία του στον Εργοτέλη, με προπονητή το Νίκο Καραγεωργίου), αιφνιδιάστηκε και παρά λίγο να χρεωνόταν αυτογκόλ.

ΑΝΤΙΘΕΤΑ  ο Στρέζος, με πέρασμα από τους νεαρούς του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού, δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση  σε καμία από τις τελικές ενέργειες 11 (5) του Άρη, έναντι 5(2) της κρητικής ομάδας, γιατί στο μεν α΄ημίχρονο δεν ήταν εύστοχα κυρίως τα σουτ του Πλατέλλα από δεξιά πλάγια. Στο δε β΄μέρος ο Παυλίδης, που έμενε αμαρκάριστος στον άξονα, προ της περιοχής, έκανε σουτ , όμως με τη μπάλα σε εύκολα σημεία αντίδρασης, για τον Σκέζο.

Ο ΠΑΥΛΙΔΗΣ, που έχει πετύχει τα καίρια γκολ του Άρη σε εκτός έδρας νίκες, έμενε αμαρκάριστος ή με υποψία πίεσης, γιατί οι Μπολάκης- Ποτουρίδης-Ζιαμπάρης- Νάστος είχαν το 95% της προσοχής τους προς τους ακραίους, Πλατέλλα (δεξιά, ως το 87΄, που αντικαταστάθηκε από το Ντούνη) και Μπαργκάν (αριστερά, από το 57΄, αντί για τον Πασσά). Ο «χρυσός σκόρερ» του αήττητου πρωτοπόρου της Φούτμπολ Λιγκ αντικαταστάθηκε στο 80΄από τον Μιλούνοβιτς (πρώην του Ερυθρού Αστέρα και  του Πλατανιά-επί Γιώργου Παράσχου). Αλλά ούτε ο Σέρβος  πήρε προσπάθειες, από τις οποίες θα ερχόταν η 8η συνεχόμενη νίκη του Άρη.

ΕΓΙΝΕ φανερό στα 4 λεπτά του επί πλέον χρόνου, ότι η ηγεσία του γηπεδούχου δεν θα έχανε την προχριστουγεννιάτικη ευφορία της, με το «Χ». Ο Δημήτρης Σπανός σε αυτά τα λεπτά ζήτησε από τους αμυντικούς να μη επιχειρούσαν καθόδους, να κρατούσαν τις  θέσεις τους. Αυτό μάλλον ίσχυε περισσότερο για τον Μπούρμπο, ο οποίος σχεδόν σε όλο το παιχνίδι συνέθετε δίδυμο με τον Πλατέλλα .Και αυτό  υπήρξε ένα από τα σημεία, που ο Άρης ήταν πολύ προβλέψιμος και μονότονος, ιδιαίτερα στο α΄ημίχρονο (δεδομένου, ότι στο β΄ήταν εμφανής η κόπωση του Πλατέλλα, άλλωστε και από τις κάθε τόσο και λιγάκι πτώσεις του στο χορτάρι, από τα δυναμικά μαρκαρίσματα κυρίως του Μπολάκη)

ΗΞΕΡΕ ο Νίκος Παπαδόπουλος τι συμβαίνει με όλο το παιχνίδι του Άρη. Προκειμένου για την επιθετικότητα του δεξιού οπισθοφύλακα (Μπούρμπου) ο τεχνικός του  ΟΦΗ επιφύλασσε «το κτύπημα κόμπρας» λίγα λεπτά πριν από την αναγκαστική αλλαγή του Λεάλ (τραυματίστηκε). Συγκεκριμένα έριξε στην πλευρά-Μπούρμπου τον Βασίλη Κουτσιανικούλη, για τον οποίο περιττές οι συστάσεις. ΄Όμως ο «Κούτσι»(πόσοι θυμούνται, ότι στις εφημερίδες γράφτηκε , πριν από τη μετακίνηση  σε ΠΑΟΚ-στον οποίο ουδέποτε τον εκτίμησε ο Φερνάντο Σάντος, σαν … «ο Μέσι του Κάμπου»;) δεν μπόρεσε να βρει κενό χώρο, για να αναπτύξει την ταχύτητα, την τεχνική και την διεισδυτικότητα του. Κι αυτό  τόσο γιατί «έχασε» το μπαλαδόρο –δημιουργό της ομάδας (τον Λεάλ), όσο γιατί ειδοποιήθηκαν ο μεν Μπούρμπος να περιορίσει τις καθόδους του , ο δε Πορτογάλος στόπερ Σόουζα να κλίνει προς τα δεξιά, για κάθε ενδεχόμενο. Έτσι ο ΟΦΗ, που ήταν τουλάχιστο ισάξιος του Άρη στο α΄ημίχρονο (τελικές 4(2)-4(1) και κατοχή μπάλας 58-42%), από τις συνολικές 5(2) είχε αυτή  τη μία προς την αντίπαλη εστία, κατά το β΄μέρος, με το έξοχο σουτ του Χαντί.

Η ΙΣΟΠΑΛΙΑ δεν χάλασε την διάθεση του Άρη. Αλλά, όχι και του ΟΦΗ, που προερχόταν από την  εντός έδρας ήττα από την Παναχαϊκή. Για την οποία έμαθε, μετά το τελευταίο σφύριγμα από τον Φωτιάδη, πως νίκησε 2-0 τον Παναιγιάλειο και σταθεροποιήθηκε στην 2η θέση (με 19 βαθμούς, έναντι 15 ΟΦΗ και Δόξας Δράμας).

ΔΥΟ ήταν τα στοιχεία, που θα μπορούσαν να δικαιολογούσαν την προσμονή, ότι στο Χαριλάου θα γινόταν «ντέρμπι από τα παλιά». Το ένα η περίφημη «κίτρινη» κοσμοσυρροή στις εξέδρες του «Κλεάνθης Βικελίδης», με τους οπαδούς να ήθελαν το τρίποντο για να απάλυναν τον πόνο τους από την αδιανόητη συντριβή, με  94-69, της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη, από την Κύμη.

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ  είχε να κάνει με το Νίκο Παπαδόπουλο, που «έλυσε το ζωνάρι του» , μετά τη λήξη και χρειάστηκαν να τον συγκρατήσουν πέντε- έξι άτομα για να μη πλησιάσει, όλο απειλές, ένα αντίπαλο του…Ο οποίος, βέβαια, δεν ήταν ο πρώην «διδυμοσυνεργάτης» του, στον Ηρακλή, στον χρονιά της ανόδου, δηλαδή ο τωρινός Αρειανός τεχνικός διευθυντής, Παύλος Μυροφορίδης. Ήταν ένας παίκτης, μάλλον ο Σόουζα.

ΤΖΟΥΦΙΟ, αγωνιστικά, το Άρης-ΟΦΗ, που πολυδιαφημίστηκε για «ντέρμπι με άρωμα  Σούπερ Λίγκα». Ξεθυμασμένο το άρωμα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ