ΑΕΚ: Κερδίζει ματς, πρόκριση και χρόνο

ΑΕΚ: Κερδίζει ματς, πρόκριση και χρόνο

Η νέα ΑΕΚ του Καρντόσο απόψε μπαίνει στο χορό της Ευρώπης με τις απαιτήσεις να είναι συγκεκριμένες, αλλά και οι στόχοι υψηλοί.

Φτάσαμε λοιπόν στην ημέρα που η ΑΕΚ μπαίνει στον χορό της Ευρώπης. Τελευταία από τους μεγάλους της Ελλάδας. Ο Ολυμπιακός με σωστή προσέγγιση του ματς διότι έχει σοβαρευτεί σε πολλά κομμάτια ως οργανισμός πήρε την μισή πρόκριση στην Τουρκία απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα που δεν έχει ούτε έδρα, ούτε κόσμο. Και χωρίς Φορτούνη, τον καλύτερο Ελληνα ποδοσφαιριστή. Δεν θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό πολλοί.

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε ξανά την αλαζονεία του για ακόμη μια φορά στην Ευρώπη διότι νομίζει ότι θα κερδίσει τους πάντες και τα πάντα. Σωστή ως νοοτροπία, αλλά η Ευρώπη θέλει σοβαρότητα. Και ο ΠΑΟΚ δεν είναι σοβαρός εκεί. Έτσι το πλήρωσε διότι θα μπορούσε με ένα σωστό αποτέλεσμα να έχει ελπίδες για την ρεβάνς, τώρα ελπίζει να μην φάει πολλά. Το καλό είναι ότι πήρε και ένα βαθμό εκεί που δεν το περίμενε για την Ελλάδα, διότι πέρυσι τα πήγε χάλια σε ένα πολύ βατό όμιλο στο Γιουρόπα.

Σε κάθε περίπτωση το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μια… άλλη ιστορία, ο ΠΑΟΚ δεν θέλει να προσαρμοστεί και όπως πάει θα την βλέπει μόνο από την τηλεόραση. Τουλάχιστον περνάνε καλά με τα αστεία του Μπίσεσβαρ ότι ο ΠΑΟΚ των 3 πρωταθλημάτων είναι ότι ο Αγιαξ για την Ολλανδία. Μία ο Κρόιφ, μία ο Κωλομπούρδας. Τεράστιε Μπίσεσβαρ.

Πάμε στα σοβαρά τώρα, διότι η ΑΕΚ που αυτό το καλοκαίρι κάνει μια τεράστια αλλαγή αγωνιστικά για τα ελληνικά δεδομένα, παίζει στην Κραϊόβα με την τοπική ομάδα χωρίς κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι όσο ανέτοιμη και αν είναι αγωνιστική και οι σπουδαίες μεταγραφές της δεν έχουν μπει ακόμη στο… νόημα 100%, πρέπει να πάει να κερδίσει και να πάρει αποτέλεσμα ασφαλείας ενόψει άδειου ΟΑΚΑ. Και αν ξεκινήσει στο αρχικό σχήμα ο Κλωναρίδης και όχι ο Λιβάγια, τότε η ΑΕΚ θα έχει στον πάγκο της αν δεν πάει καλά το ματς τον Κροάτη και τον Ολιβέιρα. Κάτι που δείχνει πόσο σημαντικό ήταν να γεμίσει με ποιότητα η ΑΕΚ αυτό το καλοκαίρι το ρόστερ της.

Η έντονη αμφιβολία παραμένει η άμυνα. Ούτε ο Βράνιες, ούτε ο Οικονόμου, ούτε ο Παουλίνιο είναι σταθεροί και αυτό δεν κάνει καλό στην ΑΕΚ που πρέπει απόψε να φύγει με το μηδέν πίσω και όσα βάλει μπροστά. Ο Μιγκέλ Καρντόσο πάντως γνωρίζει πολύ καλά ότι η ΑΕΚ πρέπει να κερδίζει και να παίρνει αποτελέσματα σε αυτό το νέο ξεκίνημα. Και μαζί ο Δικέφαλος να κερδίσει και χρόνο να ετοιμαστεί ενόψει του δύσκολου και απαιτητικού χειμώνα ακόμη καλύτερα. Δεν είναι έτοιμη η ΑΕΚ, θέλει αρκετό χρόνο ακόμη. Και οι νίκες με τις προκρίσεις θα την κρατήσουν δυνατή να συνεχίσει την πρόοδο της.

ΥΓ. Πάμε όλοι για βαθμούς, για νίκες, για να ανέβει η Ελλάδα στη βαθμολογία. Διότι αν δεν γίνει αυτό φέτος θα συζητάμε σύντομα για τα… μεταξύ μας στην Ελλάδα και το Γιουρόπα Λιγκ 2.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ