Παναθηναϊκός : Ο Χίλιεμαρκ συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι

Παναθηναϊκός : Ο Χίλιεμαρκ συμπεριφέρεται σαν κακομαθημένο παιδάκι

Υποτίθεται πως ο Σουηδός ήρθε να κάνει τη διαφορά, όμως η συμπεριφορά του και ο τρόπος που αγωνίζεται έφτασε σε σημείο να στερήσει από τον Παναθηναϊκό δύο βαθμούς.

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στην Ξάνθη με μια ενδεκάδα που δεν σου άφηνε πολλά περιθώρια για να αισιοδοξείς πως μπορεί να φτάσει στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Με μια ενδεκάδα που έμοιαζε με εκείνη της «νέας εποχής», αφού είχε μέσα έναν πιτσιρικά, τον Πίσπα, είχε μέσα τον Τζανδάρη, είχε αμυντικό δίδυμο τον Κολοβέτσιο με τον Αυλωνίτη.

Η διάψευση για το αν θα μπορούσε η ομάδα του Ουζουνίδη να πάρει το πρώτο της διπλό ήρθε πολύ γρήγορα. Ο Παναθηναϊκός ήταν μεταμορφωμένος κυρίως στον τρόπο με τον οποίο προσέγγισε το ματς. Οι παίκτες του πήγαιναν πρώτοι στην μπάλα, έβγαλαν τρεξίματα στο πρώτο ημίχρονο, οι γραμμές ήταν πολύ κοντά μεταξύ τους και η κυκλοφορία της μπάλας ήταν γρήγορη και αποτελεσματικοί. Βγήκαν και κάποιοι αυτοματισμοί, υπήρχε δημιουργία, οι δύο ακραίοι μπακ θύμισαν στο πρώτο μέρος τον πολύ καλό τους εαυτό και ο Παναθηναϊκός έκανε ένα κυριαρχικό και επιβλητικό πρώτο 45λεπτο. Όμως δεν καθάρισε το ματς.

Κι αυτό είναι ένα ακόμα πρόβλημα που έχει να αντιμετωπίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Όταν, δηλαδή, η ομάδα του είναι καλύτερη στο γήπεδο, αλλά δεν «σκοτώνει» ένα παιχνίδι, όπως θα έπρεπε. Με αποτέλεσμα και να οπισθοχωρεί, όσο περνάει η ώρα και να αγχώνεται και φυσικά να χάνει σε δυνάμεις, ιδιαίτερα αν έχει προηγηθεί το τρέξιμο που είδαμε μέχρι το 60’ – 65’.

Η Ξάνθη ισοφάρισε σε ένα διάστημα που ούτε καλύτερη ήταν (το καλό της διάστημα ήταν το 46-65’), ούτε σου έδινε την εντύπωση πως μπορεί να επιστρέψει στο ματς. Μονάχα αν ο Παναθηναϊκός της έδινε το δικαίωμα να το κάνει θα το κατάφερνε. Και ο Παναθηναϊκός της το έδωσε με ένα σωρό ατομικά λάθη. Ο Λουντ έχασε την μπάλα, ο Χουλτ πήγε σε δεύτερο χρόνο πάνω στον Φασίδη, δίνοντας του το δικαίωμα να σεντράρει ανενόχλητος και ο Αυλωνίτης έχασε τον Γέντρισεκ στο ένας εναντίον ενός μέσα στην περιοχή. Αν ο επιθετικός πεταχτεί μπροστά σου σε τέτοιο σημείο, μόνο από τύχη δεν θα δεχτείς το γκολ.

Το θετικό για τον Παναθηναϊκό είναι πως αυτή τη φορά αντέδρασε, παρ’ όλο που είχε ελάχιστο χρόνο μπροστά του. Σε άλλα παιχνίδια βλέπαμε τον Παναθηναϊκό να το παρατάει όταν το ματς του ερχόταν κόντρα. Στην Ξάνθη το πάλεψε, ζήτησε το γκολ της νίκης, αλλά έπεσε πάνω στον τραγικό Χίλιεμαρκ.

Ο Σουηδός υποτίθεται πως ήρθε στον Παναθηναϊκό για να κάνει τη διαφορά. Υποτίθεται πως ήταν η καλύτερη μεταγραφή του Παναθηναϊκού. Όμως στις δύο τελευταίες φάσεις, εκεί που έχασε δύο άχαστα, απέδειξε γιατί ο Ουζουνίδης τον έχει καθιερώσει εδώ και ένα μήνα στον πάγκο. Κι αν η πρώτη ευκαιρία, από το γύρισμα του Δώνη, συγχωρείται διότι βάζει ενστικτωδώς το πόδι του και η μπάλα βρίσκει σε λάθος σημείο και φεύγει έξω, η δεύτερη είναι αδικαιολόγητη για τέτοιου επιπέδου ποδοσφαιριστή.

Ο Χίλιεμαρκ βγήκε απέναντι στον τερματοφύλακα και δεν είχε γρήγορη σκέψη, ούτε καθαρό μυαλό, παρά το γεγονός πως ήταν σχετικά ξεκούραστος. Δεν ήξερε τι να κάνει, αν πρέπει να πλασάρει ή να ντριπλάρει, με αποτέλεσμα να πετάξει στα σκουπίδια την ευκαιρία να χαρίσει την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ομάδα του και ταυτόχρονα να της δώσει αυτοπεποίθηση και χρόνο.

Ο Σουηδός είναι απογοητευτικός στα περισσότερα παιχνίδια και είναι ακόμα χειρότερος όταν έρχεται από τον πάγκο. Μπαίνει στο γήπεδο μουτρωμένος, σχεδόν ξενερωμένος απ’ το γεγονός πως ο Ουζουνίδης δεν του δίνει φανέλα βασικού και θυμίζει κακομαθημένο παιδάκι που του πήραν το παιχνίδι του. Με αποτέλεσμα να μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν όντως μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμα και σε αυτόν τον Παναθηναϊκό.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ