Άρης: Το τέλειο ματς

Άρης: Το τέλειο ματς

Από θέση απόλυτου αουτσάιντερ η ομάδα της Θεσσαλονίκης ψάχνει πρώτα την πίστη στην επική ανατροπή.

Το ύψος του σκορ σκεπάζει τα πάντα. Ειδικά το τρίτο γκολ, είναι το σημείο που αλλάζει απόλυτα την προσέγγιση του δεύτερου αγώνα και από τις δύο ομάδες.

Ο Άρης έκανε και πλήρωσε φτηνά λάθη στη Νορβηγία και στα τρία γκολ που δέχτηκε. Είδε να του πηγαίνει στραβά ακόμη και η προοπτική να αλλάξει πράγματα πριν το τρίτο τέρμα σε βάρος του, με τη διπλή απώλεια –τραυματισμός και αποβολή του Βέλεθ, που ματαίωσε το σενάριο εισόδου και επίδρασης των Φετφατζίδη και Λάρσον σε συνθήκες αριθμητικής ισορροπίας. Ίσως μια αλλαγή στο 46’ που δεν έγινε, οδηγούσε σε άλλη εξέλιξη.

Και τελικά έχει πια να ανέβει το βουνό του 3-0 για να διεκδικήσει τις εναπομείνασες πιθανότητες παρουσίας του στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Πριν να μείνουμε στα των κιτρινόμαυρων, να είμαστε δίκαιοι και σε σχέση με την Νορβηγική ομάδα: Ένα γκρουπ σε απόλυτο ρυθμό, με ζηλευτούς αυτοματισμούς στο επιθετικό τρανζίσιον, τρεις – τέσσερις πολύ ποιοτικούς παίκτες κι απόψε έναν τερματοφύλακα που, δυο φορές που χρειάστηκε, της έδωσε το μηδέν παθητικό, για να έχει τώρα την πολυτέλεια να διαχειριστεί το 3-0 ως διαβατήριο πρόκρισης σε 90 λεπτά στο Χαριλάου.

Αλλά –για να μπούμε και στη συζήτηση γύρω από την επική ανατροπή που είναι το ζητούμενο- και  μια αμυντική γραμμή που έδειξε σε κάποιες στιγμές ότι μπορεί να μιμηθεί τους παίκτες του Άρη στα λάθη τους στο πλαστικό τερέν, αν πιεστεί.

Εκεί για μένα θα παιχτούν τα πάντα το Δεκαπενταύγουστο: Στο αν ο Άρης τους πληρώσει με το ίδιο νόμισμα, δηλαδή τους οδηγήσει σε ένα λάθος που θα τον βάλει μπροστά στο σκορ και θα εκτινάξει την αδρεναλίνη στο γήπεδο και την κερκίδα.

Δε γυρίζεις 3-0 αν δεν ρισκάρεις. Εδώ είναι η τεράστια διαφορά του σκορ από το 2-0. Είναι αδύνατον ο Άρης να μην παίξει από την αρχή για το σκορ την άλλη βδομάδα και το πρώτο κρίσιμο είναι φυσικά να μην επαναλάβει λάθη, να μην επιτρέψει αυτό που τον σκότωσε απόψε: Τη μετάβαση των Νορβηγών.

Με αυτό ως δεδομένο, θα περιμένουμε την προσπάθεια για το 1-0 που θα βάλει φωτιά στο γήπεδο. Ξέρω ότι είναι άλλες οι συνθήκες, αλλά το Χαριλάου έχει οδηγήσει το κλαμπ σε μεγάλες ευρωπαϊκές βραδιές. Ένα γεμάτο γήπεδο που θα πιέσει πολύ τους παίκτες της Μόλντε, θα τους βγάλει από τη ζώνη άνεσης του 3-0 και σε συνδυασμό με οποιαδήποτε εξωτερική συνθήκη (όπως μπορεί να είναι ακόμη και η θερμοκρασία) θα σπρώξει τον Άρη, είναι απαραίτητη προϋπόθεση.

Καμιά φορά, όπως και απόψε, όσα φέρνει ένα πεντάλεπτο δεν τα φέρνει ολόκληρο ματς. Ο Άρης πρέπει να διαχειριστεί συνολικά σαν οργανισμός απόψε την απογοήτευση του 3-0. Και από αύριο να αρχίσει να επενδύει στην πίστη, στον εγωισμό και τη θέληση.

Είναι… σχεδόν ξεγραμμένος και καμιά φορά αυτό μπορεί να γίνει το πιο ισχυρό ελατήριο για να πάρεις φόρα. Αλλά φυσικά μιλάμε για αποστολή αυτοκτονίας στην οποία όποιος συμμετάσχει από οποιονδήποτε ρόλο, θα πρέπει να έχει αποφασίσει να αμφισβητήσει τη λογική. Τουλάχιστον μέχρι το… 2-0. Τότε μόνο θα αποκτήσει υπόσταση το όραμα μιας επικής ανατροπής μέσα από «το τέλειο ματς». Αν με ρωτάτε, μπορεί; Απαντώ: Σε γεμάτο Χαριλάου ο Άρης μπορεί τα πάντα.

Θα πείτε: Καλά, η Μόλντε δε θα κατέβει; Μόνος θα παίξει ο Άρης; Και προφανώς, θα έχετε δίκιο. Αλλά για κάτι τέτοιες βραδιές σαν και την επόμενη Πέμπτη, το βασικό συστατικό είναι… η αυθυποβολή, η δημιουργία της αίσθησης της υποχρέωσης στον ίδιο σου τον εαυτό. Και αυτό θα ισχύσει και για όσους είναι στο γήπεδο και δε θα παίξουν, αλλά θα βοηθήσουν αυτούς που θα το κάνουν, εκείνη τη συγκεκριμένη νύχτα.

Ο Άρης έπαιξε καλύτερα από όσο περιγράφει το 3-0 στη Νορβηγία, όσο κι αν δε λέει τίποτα αυτή τη στιγμή αυτό. Σε μια βδομάδα από τώρα, χρειάζεται… «το τέλειο ματς» για να πάρει τη νίκη που ψάχνει.

Ότι κι αν γίνει στο τέλος, ακόμη κι αν το κλαμπ προσωρινά αποχωρήσει από τα ευρωπαϊκά κύπελλα, θα έχει κάνει το βήμα στο σετ αγώνων με την ΑΕΛ που ήταν υποχρεωμένο να κάνει και θα κλείνει μια τετράδα αγώνων με δυο νίκες και μια ισοπαλία.

Και φυσικά, η σεζόν όχι απλά δεν τελειώνει, αλλά καλά – καλά δεν άρχισε.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ