Μάρκο Λιβάγια: Ο καλύτερος στην Ελλάδα κύριοι…

Μάρκο Λιβάγια: Ο καλύτερος στην Ελλάδα κύριοι…

Ο Μάρκο Λιβάγια είναι αυτός που μπορεί να κάνει τη διαφορά, αυτός που μπορεί να αλλάξει ένα ματς για την ΑΕΚ.

Αν δεν είχε την τρέλα που κουβαλά στο κεφάλι του και ώρες-ώρες ξεφεύγει, θα ήταν σε τοπ πρωτάθλημα και σε μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα. Ο Μάρκο Λιβάγια είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση. Με πολλά καλά, και κάποια αρνητικά που τον κρατούν πίσω. Άλλωστε θυμόμαστε όλοι ότι κατάφερε να μπει στην Εθνική Κροατίας αμέσως μετά τον τελικό του Μουντιάλ, να παίξει και να… αποχωρήσει. Χθες ο Λιβάγια στην Ρουμανία ξεκίνησε από τον πάγκο. Πολύ σωστή η απόφαση του Μιγκέλ Καρντόσο.

Ο Κλωναρίδης είχε ρυθμό και εξυπηρετούσε καλύτερα το σχέδιο με τους πολλούς κενούς χώρους. Μπήκε στο 40’ τελικά ο Κροάτης και άλλαξε το ματς. Όπως και με την Μπασακσεχίρ, έδωσε στην ΑΕΚ επιθετικά ότι της έλειπε. Αυτό έκανε και χθες. Λίγο έξω από τη περιοχή καθότι δεν είναι φορ, αλλά με κινήσεις και ποιότητα με την μπάλα στα πόδια που δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή στην Ελλάδα. Σε λίγες ημέρες θα γίνει 26 και στα 19 του ήταν στην Ιντερ. Προφανώς και όχι τυχαία. Μπορεί να αλλάξει ανά πάσα στιγμή οποιοδήποτε ματς σε Ελλάδα και Ευρώπη. Για τέτοιας πάστας παίκτη μιλάμε.

Χθες στο 0-1 κάνει σέντρα πάρε βάλε στον Μάνταλο όταν όλοι περίμεναν την ατομική του ενέργεια και στο 0-2 εκτελεί με οπλοπολυβόλο τον αντίπαλο τερματοφύλακα, πάλι από δεξιά. Ως φορ δεν μπορεί να υπηρετήσει το σχέδιο, δίπλα στον επιθετικό δείχνει να έχει μεγαλύτερη άνεση. Και από δεξιά που ο Βέρντε δεν τα πήγε καλά. Άρα έτσι προς στιγμήν χωράνε και Μάνταλος-Ζεράλδες. Αλλά η ΑΕΚ πρέπει να μάθει να έχει και ποιοτικό πάγκο με παίκτες που μπορούν να αλλάξουν ένα ματς όταν χρειάζεται. Και χθες η ΑΕΚ πχ για την επίθεση της Λιβάγια-Ολιβέιρα στον πάγκο. Αυτό ήθελε ο Καρντόσο, αυτό έκανε. Τελεία και παύλα λοιπόν.

Και έφυγε η ΑΕΚ για την Αθήνα με σκορ ασφαλείας ενόψει της ρεβάνς στο άδειο ΟΑΚΑ. Δεν χρειάζεται να κάνει πολλά. Απλά να διαχειριστεί το αποτέλεσμα. Πρέπει όμως να βελτιώσει συνολικά και την εικόνα της διότι το πρώτο ημίχρονο είχε μπόλικες ανορθογραφίες μεσοεπιθετικά και μεσοαμυντικά, δίχως όμως τα χαφ να είναι σε κακή μέρα. Και ο Καρντόσο πήρε χρόνο για να τα βελτιώσει όλα αυτά ενόψει… Τράμπζονσπορ μάλλον, μετά το 2-2 στην Πράγα με την ανατροπή. Η ΑΕΚ έχει πολλά να βελτιώσει στο παιχνίδι της. Έχει τον χρόνο, αλλά την πιέζουν και τα αποτελέσματα. Πρέπει να τα παίρνει. Και αυτό είναι δουλειά του Καρντόσο.

ΥΓ: Το είπαμε και χθες. Νίκες, προκρίσεις, βαθμούς. Αυτό χρειάζεται η Ελλάδα από όλους για να μην κοιτάμε σύντομα το Τσάμπιονς και το Γιουρόπα Λιγκ από την τηλεόραση.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ