Ολυμπιακός: Δεν ξεχνά τις ρίζες του!

Ολυμπιακός: Δεν ξεχνά τις ρίζες του!

Απόντος του Φορτούνη, οι Τσιμίκας, Μπουχαλάκης και Μασούρας στηρίζουν επάξια το «ελληνικό πλάνο» του Ολυμπιακού!

Έβγαλε πολλούς πρωταγωνιστές το ματς του Ολυμπιακού στην Πόλη απέναντι στην Μπασακσεχίρ. Ο Ζοσέ Σα μπήκε στην πρώτη γραμμή, καθώς μας άφησε την τελευταία και πιο σημαντική εντύπωση, όμως δεν ήταν μόνος του στη μάχη.

Πέρα από τους Σεμέδο και Μεριά που συνθέτουν δίδυμο υψηλών προδιαγραφών και την ποιότητα των Βαλμπουενά, Γκιγιέρμε και Ποντένσε υπάρχει και η… ελληνική πλευρά του θέματος.

Γιατί ένα από τα βασικά ζητούμενα στον Ολυμπιακό που θέτει η διοίκηση και προσυπογράφει και ο Πέδρο Μαρτίνς είναι η παρουσία του ντόπιου στοιχείου στην ομάδα και μάλιστα σε πρωταγωνιστικό ρόλο κι όχι απλά για να συμπληρώνεται το ρόστερ.

Να τους πάρουμε κατά σειρά; Πρώτα από όλα στην άμυνα που ξεχωρίζει σε αυτό το ξεκίνημα του Ολυμπιακού, ο Κώστας Τσιμίκας είναι η πραγματική «αποκάλυψη». Τον Μεριά τον ξέραμε, τον Σεμέδο κάπως έτσι τον περιμέναμε, αλλά ο «Τσίμι» είναι διαφορετική ιστορία.

Και πέρυσι τέτοιον καιρό ξεκίνησε με το βασικό σχήμα, επειδή ο Κούτρης καθυστέρησε στην προετοιμασία, λόγω της επέμβασης στον ώμο του, όμως τώρα μπήκε «στα ίσια» στην ενδεκάδα.

Και μάλιστα έχει καταφέρει να διορθώσει το «τρωτό» του σημείο που δεν ήταν άλλο από τη συμπεριφορά του στον ανασταλτικό τομέα. Μέχρι τώρα μετράει 3/3 καθώς τον καλύτερο παίκτη της Πλζεν τον Καγιάμπα τον… έστειλε αλλαγή στο δεύτερο ραντεβού με τους Τσέχους, ενώ αντιμετώπισε με αξιοπιστία και τον πιο επικίνδυνο παίκτη της Μπασάκ, τον Βίσκα. Το «δούλεψε» το θέμα ο Τσιμίκας και το αποτέλεσμα φαίνεται από πολύ νωρίς…

Μπροστά του στην πλευρά θα συναντήσουμε τον Γιώργο Μασούρα. Έναν ακόμη παίκτη που τον περασμένο Γενάρη ακολούθησε τη διαδρομή Πλατεία Νέας Σμύρνης-Ρέντη και ο Μαρτίνς τον έβαλε από νωρίς στην ενδεκάδα αν και δεν το συνηθίζει με τους «νεοσύλλεκτους». Τον ευνόησε και η συγκυρία με την απώλεια του Λάζαρου, όμως ξέρει να παίρνει θέση στην αντίπαλη περιοχή και να βρίσκει το πλεχτό των αντιπάλων.

Κάπως έτσι λειτούργησε και με την Μπασάκ, αξιοποιώντας με ιδανικό τελείωμα την καλά υπολογισμένη σέντρα του Βαλμπουενά. Με την κίνησή του ο Γάλλος δεν άφησε περιθώρια για αντίδρασης στην άμυνα των Τούρκων, όμως με τον ίδιο ακριβώς τρόπο λειτούργησε και ο Μασούρας στην κεφαλιά που επιχείρησε.

Και εκτός αυτού, έδωσε και τις απαραίτητες βοήθειες στον Τσιμίκα για να εξουδετερωθεί ο Βίσκα και να κλείσει ο διάδρομος στην αριστερή πλευρά του Ολυμπιακού. Δεν το λες και λίγο για έναν εξτρέμ που πραγματοποίησε για πρώτη φορά στην καριέρα του προετοιμασία στο επίπεδο των ερυθρόλευκων.

Κοντά τους και ο Ανδρέας Μπουχαλάκης που αποτελεί και πάλι πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του Μαρτίνς. Ο Κρητικός μέσος συνδέει με τον καλύτερο τρόπο τις γραμμές, κινούμενος λόγω συγκυρίας, ανάμεσα στους Τσιμίκα και Μασούρα.

Ο Ολυμπιακός κρατάει τους Έλληνες παίκτες στην πρώτη γραμμή, αν και του λείπει ο Φορτούνης όπως και ο Λάζαρος και ενώ παραμένουν στις επάλξεις ο Τοροσίδης και ο Αβραάμ Παπαδόπουλος.

Και η χρονιά είναι όλη μπροστά μας…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ