Ο Ντέμης τον Ριβάλντο, o Μελισσανίδης τον Θωμά

Ο Ντέμης τον Ριβάλντο, o Μελισσανίδης τον Θωμά

Ο Κώστας Καίσαρης πάει κόντρα στο ρεύμα. Δεν θεωρεί ότι είναι απαραίτητο να κάνει η ΑΕΚ μεγάλες μεταγραφές και εξηγεί τους λόγους.

ΜΙΑΣ κι όλοι έχουν συμφωνήσει ότι η ΑΕΚ έχει ανάγκη μεταγραφών, να το πούμε με τη μία: Για να πάρει το πρωτάθλημα ο Ντέμης από τον Ολυμπιακό, έκανε μεταγραφή τον Ριβάλντο. Για να πάρει το πρωτάθλημα ο Μελισσανίδης, έκανε μεταγραφή το Θωμά Μητρόπουλο. Και δεν το λέω εγώ αυτό. Το έχει πει ο ίδιος: «Πρώτος στόχος, να γίνει εξυγίανση στο ποδόσφαιρο. Να φύγουνε οι γκρανκάσες από την ΕΠΟ». Φύγανε λοιπόν, μέσω της ιδιαίτερα σημαντικής συμβολής του Θωμά, οι γκρανκάσες κι ο δρόμος της ΑΕΚ για το πρωτάθλημα είναι ανοιχτός και τα σκυλιά δεμένα. Δεν θα τα βάψουμε και μαύρα επειδή μείναμε στο ζέρο-ζέρο με τον Απόλλωνα. Επειδή η πουτάνα η μπάλα δεν ήθελε να μπει μέσα. Υπάρχουν ακόμα δεκαπέντε παιχνίδια. Το διατύπωσε άλλωστε με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια ο Ανδρέας Δημάτος στο Fb: «Υπάρχει και η ατυχία στο ποδόσφαιρο. Ήταν ένα άτυχο 0-0, των 15 τελικών, εκ των οποίων οι 7-8 κλασικές». Ταυτόχρονα δεν θα πρέπει να αγνοούμε τη δημοσιογραφική ανάλυση-προσέγγιση:

– Ο Μανόλο φοβήθηκε, υπερεκτίμησε το Απολλωνάκι κι έπαιξε για 65 λεπτά 3-5-2.
– Δεν δουλεύει στα στημένα.
– Άφησε στο πάγκο Λάζαρο-Κονέ.
– Βιάστηκε να κάνει τις αλλαγές.
– Το καταραμένο το κοράκι δεν έδωσε το πέναλτι στον Λαμπρόπουλο, ενώ έπρεπε να είχε αποβάλλει τον Παπάζογλου.

ΕΔΩ θα πρέπει να συστήσουμε σε όσους διακονούν το ρεπορτάζ της ΑΕΚ να είναι αρκούντως προσεκτικοί. Αν διαμαρτύρονται ότι σε μας δεν έδωσε ένα τουλάχιστον πέναλτι και στα Περιβόλια δεν μέτρησε κανονικό γκολ του Πλατανιά για το 1-0 επί του ΠΑΟΚ αποδομούν τον Τίγρη και τη γενικότερη προσπάθειά του. Δηλαδή έδωσε τον υπέρ πάντων αγώνα για να διώξει τις γκρανκάσες από την ΕΠΟ, για να σφυρίζουν Σπάθας και Σία στα τρένα κι έβγαλε πρόεδρο τον Γραμμένο, για να τρώνε την ΑΕΚ οι διαιτητές και να αβαντάρουν τον ΠΑΟΚ; Όσο για τις 15 τελικές, ο πρώτος με τον προτελευταίο έπαιζε. Το παράδοξο θα ήταν να μην έκανε ευκαιρίες. Όταν ο Απόλλωνας έχει δεχτεί 153 τελικές στον πρώτο γύρο, δε θα του έκανε 15 η ΑΕΚ;

ΞΕΦΥΓΑΜΕ όμως. Λέγαμε για τη γενική πεποίθηση, ότι η ΑΕΚ, έχει ανάγκη από μεταγραφές. Και γιατί όμως να μην ισχύει το αντίθετο; Γιατί να κάνει μεταγραφές η ΑΕΚ; Θέλει μεταγραφές δηλαδή για να κερδίζει τον Απόλλωνα και να μη χάνει από τον Αστέρα στην Τρίπολη; Όσες φορές πήγε να κάνει μεταγραφές, από σβέρκο ψώνισε. Τον Μπουονανότε έφερε το τεχνικό επιτελείο, τον Λέσκοτ, τον Αλμέιδα, τον Πατίτο. Και τα λεφτά κάνανε φτερά και πετάξανε. Η ΑΕΚ βρίσκεται εκεί που βρίσκεται με τα παλικάρια. Για να θυμηθούμε τον Άγγελο Αναστασιάδη, το θεοσεβούμενο. Με Ανέστη και Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια. Με Μπακάκη και Γκάλο με προϋπηρεσία στον Παναιτωλικό. Με το Λαμπρόπουλο. Με το Γαλανόπουλο, από τα σπλάχνα της ομάδας. Με το Λάζαρο στα δυόμιση κατοστάρικα συμβόλαιο, βαριά-βαριά. Οι δύο αρχηγοί, οι δύο σημαίες της ομάδας, ο Μάνταλος κι ο Γιόχανσον, ανατρέχουν στα πέτρινα αλλά ηρωικά χρόνια της Football League. Με Κλωναρίδη-Μπακασέτα αναπληρωματικούς.

ΑΝ εξαιρεθούν οι δύο δανεικοί, πέρυσι ο Αραούχο κι εφέτος ο Λιβάγια, οι μεγάλες μεταγραφές που πήγε να κάνει η ΑΕΚ βγήκανε τζούφιες. Μέχρι και τερματοφύλακα από την Βενεζουέλα είχανε πάρει. Ποιός να κάνει δηλαδή τις μεγάλες μεταγραφές; Ο Λυμπερόπουλος; Στο να πουλάει είναι πράγματι καλός. Η επιτυχία του να σπρώξει (ως μάνατζερ) τον Αλμέιδα στην ΑΕΚ ήταν συγκλονιστική. Να αγοράζει δεν τον έχουμε δει ακόμα.

ΝΑ μιλήσουμε σοβαρά. Στην ΑΕΚ, έχουνε φτιάξει μια φτηνή (σε σχέση με Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ) ομάδα και πολύ καλά κάνουνε. Μία ομάδα που βγάζει ηρωισμό και παίρνει αποτελέσματα με υπερπροσπάθεια. Δε χάνει στα δύο παιχνίδια από Μίλαν, βρίσκει τον Ολυμπιακό μπόσικο και γυρίζει το Ο-2 σε 3-2. πιάνει κορόιδο τον ΠΑΟΚ. Όσες φορές όμως αυτή η ομάδα, βρέθηκε μπροστά και χρειάστηκε να κάνει το σχετικά εύκολο, δεν άντεξε. Δεν κέρδισε στο ΟΑΚΑ Αούστρια και Ριέκα. Δεν κέρδισε τον Απόλλωνα. Έχασε στη Τρίπολη. Είναι τεράστια η επιτυχία αυτής της ΑΕΚ να είναι ένα βαθμό πίσω από τον Ολυμπιακό και ισόβαθμη με τον ΠΑΟΚ. Είναι τεράστια η επιτυχία να είναι στους «32» του Γιουρόπα. Για το παραπάνω, όπως έλεγε κι ο Σπύρος Καλογήρου, είναι πολλά τα λεφτά.

ΜΕ ΤΟ μότο στην ΑΕΚ, να είναι ίσα βάρκα-ίσα νερά, (δηλαδή έσοδα-έξοδα) λεφτά για ποιότητα δεν υπάρχουνε. Όταν μάλιστα δεν υπάρχει ταυτόχρονα και η σχετική τεχνογνωσία. Λάθη στις μεταγραφές όλοι κάνουνε. Όταν σου φέρνουνε όμως τον Λέσκοτ, των 500 συμμετοχών στην Πρέμιερσιπ, στην Ελλάδα, κάποιος οφείλει να σου πει ότι ο λάκκος στη φάβα είναι μια πιθαμή. Για να έρχεται αυτός στην Ελλάδα, έχει σχολάσει. Κι εν πάση περιπτώσει, όταν δεν τα βρίσκουνε στα λεφτά με τον Ανέστη και τον Γιόχανσον για να ανανεώσουνε,  τα συμβόλαια τους, τι λεφτά θα βρεθούνε για μεταγραφές;

Στη μουσική επιλογή, Janis Joplin – Ball And Chain.

https://m.youtube.com/watch?v=Bld_-7gzJ-o

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ