Η πρώτη αλλαγή στην ΑΕΚ φαίνεται στην μεσαία γραμμή….

Η πρώτη αλλαγή στην ΑΕΚ φαίνεται στην μεσαία γραμμή….

Η μεσαία γραμμή που συνήθως δίνει τον τόνο είναι ήδη πιο ενδιαφέρουσα από την περσινή. Ο Ζεράλδες είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και πολύ φιλόδοξος παίκτης. Ο Σιμάο είναι πολύ καλός χειριστής και προωθεί το παιχνίδι εξαιρετικά…

Δεν φτάνει ένα ματς και μάλιστα με την περιορισμένης δυναμικότητας Κραϊόβα για να βγάλει κανείς συμπεράσματα σχετικά με την ανταγωνιστικότητα της ΑΕΚ. Δεν φτάνει κυρίως γιατί ο προπονητής κάνει από την πρώτη μέρα που ήρθε μεγάλη προσπάθεια να μας παρουσιάσει μια ομάδα διαφορετική από εκείνη που βλέπαμε επί Χιμένεθ. Τέτοιες αλλαγές είναι αδύνατο να γίνουν από την μια μέρα στην άλλη και κυρίως να αξιολογηθούν με ασφάλεια.

Άλλωστε, η ΑΕΚ που πήρε τη νίκη ξεμπλοκάροντας μετά το μισάωρο δεν ήταν η καινούρια. Ηταν μάλλον η παλιά. Ομάδα βασισμένη κυρίως στο οίστρο του Μάρκο Λιβάγια ο οποίος είναι πολύ δύσκολο να μπει στο καλούπια του Καρντόσο και κάθε προπονητή. Είναι ζητούμενο για κάθε οπαδό της Ενωσης να δει την ομάδα του πρωταγωνίστρια, να διεκδικεί πρωτάθλημα στην Ελλάδα . Λείπουν ακόμα πολλά πράγματα από την Ένωση για να μιλήσουμε αναλυτικά πάνω σε αυτό το θέμα. Μια ομάδα που ψάχνει ένα ικανό σέντερ μπακ και παζαρεύει τον τερματοφύλακά της ενώ ταυτόχρονα αλλάζει αγωνιστική ταυτότητα την περιμένεις και δεν πετάς στα ουράνια ούτε φυσικά απογοητεύεσαι με μόλις ένα παιχνίδι.

Εκείνο που σε κάθε περίπτωση ισχύει είναι ότι η ΑΕΚ αλλάζει κι ότι έχει περισσότερες επιλογές για να τα κάνει αυτό. Όταν έρθει ο σέντερ μπακ που θέλει ο κόουτς και μπει για τα καλά στο κλίμα ο Ολιβέιρα τότε θα δούμε πως εξελίσσονται τα πράγματα. Επί του παρόντος ένα είναι σίγουρο. Η μεσαία γραμμή που συνήθως δίνει τον τόνο είναι ήδη πιο ενδιαφέρουσα από την περσινή. Ο Ζεράλδες είναι πολύ καλός χειριστής της μπάλας και πολύ φιλόδοξος παίκτης. Δεν ήρθε για να περάσει μια χρονιά και να επιστρέψει στη βάση του. Ήρθε για να παίξει καλά , να διακριθεί και να εκτοξεύσει την καριέρα του. Μπορεί να μην υπάρχει οψιόν αγοράς αλλά υπάρχει η διάθεση του ποιότητα.

Ο Σιμάο είναι για μένα η ευχάριστη έκπληξη που μα επιφυλάσσει παίκτη να προσφέρει. Διάθεση που συνοδεύεται από υψηλή η ομάδα του Καρντόσο μέχρι τώρα. Παίκτης με καλή τεχνική κατάρτιση, ωραία ανοίγματα στο παιχνίδι, στημένα και καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο. Θα περιμένω να τον δω πως θα ανταποκριθεί σε αναμετρήσεις με μεγαλύτερη ένταση και πίεση στο τέρμα των κιτρινόμαυρων. Ο Βέρντε ψάχνεται ακόμα. Η τεχνική του δεν αμφισβητείται αλλά για να βοηθήσει ουσιαστικά θα χρειαστεί να πάρει και κάποιες φάσεις πάνω του.

Στον βαθμό που θα συμβεί η ΑΕΚ θα μπορεί να έχει ένα πλεονέκτημα που πέρσι απουσίαζε σχεδόν ολοσχερώς. Ο Παουλίνιο διαθέτει τρεξίματα και δυναμισμό αλλά υστερεί χαρακτηριστικά στον τρόπο που φέρνει με σέντρες την μπάλα στην περιοχή των αντίπαλων. Ωστόσο, χάρη κυρίως στον απροσπέλαστο Βράνιες η ανασταλτική συμπεριφορά της ΑΕΚ εμφανίζεται ήδη βελτιωμένη….

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ