Ολυμπιακός: Το ματς που αλλάζει την διάθεση

Ολυμπιακός: Το ματς που αλλάζει την διάθεση

Δεν παίζει μια –ακόμη- πρόκριση ο Ολυμπιακός σε λίγα 24ώρα. Παίζει το… κέφι του για τον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσει το καλοκαίρι. Και το… ρόστερ του.

Ένας ακόμη «πόντος» καλοκαιρινός. Ο τρόπος με τον οποίο ο οργανισμός Ολυμπιακός προσπαθεί να κρατήσει τα πόδια στη Γη έπειτα από την επικράτηση στην Πόλη. Ο… επιθετικός Μαρτίνς και οι μπόλικες παρατηρήσεις του. Η διοίκηση που από το ίδιο βράδυ υπενθύμισε το ακόμη ένα «ημίχρονο» που περιμένει. Οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές που με τη σειρά τους κρατούν χαμηλά τους τόνους της συζήτησης.

Είναι έμπειροι πλέον οι Ερυθρόλευκοι στη διαδικασία των προκριματικών. Των διαδοχικών νοκ άουτ. Τόσο έμπειροι που γνωρίζουν καλά πως φτάνει μια στραβοτιμονιά για να τερματίσει αναπάντεχα μια ολόκληρη διαδρομή.

Ένας αποκλεισμός από τη Μπασακσεχίρ πριν από μια εβδομάδα, θα ήταν εντός πλαισίου. Εδώ που φτάσαμε όμως, θα είναι «κάζο». Και τα «δράματα» δεν τα θέλει κανείς στο ποδόσφαιρο. Πολλώ δε μάλλον με το μεταγραφικό παράθυρο ανοιχτό.

Την τελευταία τριετία οι Πειραιώτες έχουν αποκλείσει διαδοχικά την Παρτιζάν, την Ριέκα, την Λουκέρνη, τη Μπέρνλι, τη Βικτόρια Πλζεν. Δηλαδή τις πρωταθλήτριες Σερβίας, Κροατίας, την δεύτερη της Τσεχίας, την τρίτη της Ελβετίας, την έβδομή της Πρέμιερ Λιγκ. Σε αυτά τα δέκα συν ένα (της Πολης) ματς δεν έχασαν ποτέ. Και κυρίως δεν παρασύρθηκαν ποτέ από τα «πρώτα» αποτελέσματα. Το 1-3 στο Βελιγράδι, τα περσινά 4-0 και 3-1 στο Φάληρο με τους Ελβετούς και τους Άγγλους.

Σταθερά έδιναν την εντύπωση πως είναι συγκεντρωμένοι για να κάνουν τη δουλειά ως το τέλος. Και αυτό είναι μάλλον το μεγαλύτερο κεκτημένο τους, κοιτάζοντας τον νέο αγωνιστικό τους χαρακτήρα. Ίσως τον πιο ενδιαφέροντα ευρωπαϊκό χαρακτήρα που είχαν ποτέ. Κατανοώντας τη νέα τάξη πραγμάτων στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Και κατ επέκταση δημιουργώντας ένα αγωνιστικό στιλ, ανάλογο της περίστασης.

Με έναν τρόπο μάλιστα αυτό το «μέχρι τέλους» το διατήρησαν και πέρσι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ως αουτσάιντερ από την «εξωτερική» σε ολόκληρη την διαδρομή με Μπέτις και Μίλαν. Βρήκαν τους Ιταλούς τελευταία αγωνιστική στο Φάληρο με εκείνο το «μπλαζέ» ύφος και τους αποτελείωσαν. Η τέλεια… ληστεία. Μέχρι την επόμενη. Που ποιος ξέρει… Μπορεί να είναι πιο κοντά από ότι φαντάζεται κανείς. Αρκεί φυσικά το βράδυ της Τρίτης να έχει happy end.

Μια ενδεχόμενη πρόκριση των Ερυθρόλευκων ανεβάζει τα εξασφαλισμένα τους ευρωπαϊκά έσοδα πάνω από τα 13 εκατ ευρώ. Ποσό που δεν καλύπτει ακόμη τη φετινή τους επένδυση, αλλά που σίγουρα τους ανοίγει την όρεξη. Για το άλλο πεδίο. Το μεταγραφικό. Εκεί που υπάρχει χώρος ακόμη για 1+1 μεταγραφές. Μεταγραφές Αυγούστου, όχι Ιούνη. Για τον Ολυμπιακό του πρωταθλήματος, και των ομίλων. Όχι των προκριματικών. Για αυτούς, το «ρόστερ» ο Μαρτίνς το κλείδωσε εδώ και κανά μήνα. Όπως ακριβώς έκανε και πέρσι.

Σε μια μέθοδο που μοιάζει μάλλον η καταλληλότερη. Και που δημιουργεί ένα αληθινά ενδιαφέρον ποδοσφαιρικό δεδικασμένο.

Την Τρίτη λοιπόν. Στο πιο σημαντικό ματς του καλοκαιριού, ως το επόμενο. Και αν το πράγμα κυλήσει εντός πλαισίου; Τότε η διάθεση του Ολυμπιακού «απογειώνεται»…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ