Ξεκίνημα από 0-0!

Ξεκίνημα από 0-0!

Από την στιγμή που ο Πέδρο Μαρτίνς έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, οι παίκτες του Ολυμπιακού οφείλουν να βρεθούν σε κατάσταση συναγερμού, ενόψει της ρεβάνς με την Μπασακσεχίρ!

Μπορεί να αποτελούν φράσεις «κλισέ» τα όσα λένε οι προπονητές μετά από επιτυχία της ομάδας τους, όταν αυτή εντάσσεται στην πρώτη παρτίδα των νοκ άουτ αναμετρήσεων, ξέρετε, ότι «τίποτα δεν κρίθηκε» και ότι «έχουμε ακόμη ένα ματς μπροστά μας…», ωστόσο αποτελούν την πραγματικότητα.

Για αυτό και οι παίκτες του Ολυμπιακού είναι υποχρεωμένοι να λάβουν υπόψη τους την «προειδοποίηση» του Μαρτίνς, ενόψει της ρεβάνς με την Μπασακσεχίρ στο Καραϊσκάκη, από τη στιγμή που ο προπονητής τους δεν έμεινε ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά τους στην Πόλη, παρά το υπέρ τους 0-1.

Το «μάθημα» το απέφυγαν, άλλωστε, στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν ο Ζοσέ Σα εκτινάχτηκε στην αριστερή του γωνία για να αποκρούσει το σουτ του Βίσκα στην «προσωπική» τους μονομαχία από τα 11 μέτρα και έδωσε τη δυνατότητα στον Ολυμπιακό να έχει και το πλεονέκτημα της ισοπαλίας στο δεύτερο παιχνίδι.

Άλλη κουβέντα κι αυτή με την ισοπαλία. Μπορείς να παίξεις για δύο αποτελέσματα; Επί της ουσίας όχι, αλλά το διατηρείς ως «μαξιλαράκι» ασφαλείας το γεγονός ότι αν δεν επικρατήσεις μπορείς να περάσεις, αρκεί να μη χάσεις. Ο Ολυμπιακός και με τον Μαρτίνς παίζει για να νικήσει και έχουμε την αίσθηση ότι αυτό θα κάνει και τώρα.

Έτσι κι αλλιώς την έχει αποκτήσει την ασφάλεια στην άμυνά του κι από τη στιγμή που οι Τούρκοι είναι υποχρεωμένοι να παίξουν τα ρέστα τους, τότε αυτό μπορεί να το εκμεταλλευτεί στο έπακρο, σε ότι αφορά τη δική του τακτική. Αρκεί να ανεβάσουν στροφές και οι παίκτες που είναι υπεύθυνοι για τη δημιουργία και την εκτέλεση.

Τις τελευταίες ημέρες ο Μαρτίνς έχει βάλει στις «δοκιμές» του κι άλλους παίκτες που μπορούν να κάνουν τη συγκεκριμένη δουλειά, όμως δύσκολα θα προχωρήσει σε αλλαγές. Εδώ και… ένα χρόνο τώρα μας το έχει δείξει ότι δεν αλλάζει εύκολα συνήθειες σε ότι αφορά τα πρόσωπα και ποντάρει σε αυτούς με τους οποίους δουλεύει. Κι όποιος «καινούργιος» θέλει να βρεθεί μπροστά τους, τότε θα πρέπει να δουλέψει πολύ περισσότερο για να ανοίξει την πόρτα, καθώς το… παράθυρο θα το βρει ερμητική κλειστό.

Αν το καλοσκεφτεί κανείς μόνον ο Ρούμπεν Σεμέδο έχει καταφέρει να κλείσει θέση από τη «νέα φουρνιά» στην πρώτη ενδεκάδα, αφού ακόμη και ο Βαλμπουενά δύσκολα θα ξεκινούσε αν ήταν διαθέσιμος ο Κώστας Φορτούνης. Όλοι οι υπόλοιποι είναι οι… προηγούμενοι και αυτό έχει να μας πει αρκετά πράγματα σε ότι αφορά το σκεπτικό του Μαρτίνς…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ