Γιάννης Αθηναίου: Ο… bodyguard του Νικ

Γιάννης Αθηναίου: Ο… bodyguard του Νικ

Ο Γιάννης Αθηναίου θα αποτελέσει μια έμπειρη και... συνειδητοποιημένη λύση για τον Παναθηναϊκό, με καλό σουτ, πίσω από τον Νικ Καλάθη.

Η επιχείρηση «πανοπλία στον Καλάθη» ολοκληρώθηκε στον Παναθηναϊκό με την απόκτηση του Γιάννη Αθηναίου. Ο 31χρονος γκαρντ θα είναι η τελευταία προσθήκη (εκτός αν προκύψει βέβαια κάτι απρόσμενο) για το ρόστερ που προσπαθεί να δημιουργήσει ο Αργύρης Πεδουλάκης.

Από την αρχή του σχεδιασμού η θέση του τρίτου ποϊντ γκαρντ είχε συνδυαστεί άμεσα με το θέμα του Γιώργου Καλαϊτζάκη. Οι πράσινοι έχουν δει πολλούς φερέλπιδες, ταλαντούχους παίκτες να μένουν στάσιμοι παίζοντας μόνο σε ματς με είκοσι πόντους διαφορά ή μόνο στα οικογενειακά διπλά και αποφάσισαν να αλλάξουν τακτική.

Ο νεαρός είναι ένα πολύ καλό πρότζεκτ, που ωστόσο χρειάζεται χρόνο συμμετοχής, παραστάσεις, εμπειρίες και τριβή με τη δυσκολία. Ετσι αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στη Λιθουανικού Νεβέζις, μια ομάδα που δεν πάει για πρωτάθλημα, μια και εκεί μεσουρανεί ο Ζαλγκίρις Κάουνας, ενώ διαθέτει και ένα πρόγραμμα το οποίο εξελίσσει τους νέους παίκτες.

Μάλιστα η απόφαση ήταν… οικογενειακή μια και στη Νεβέζις θα παίξει και ο δίδυμος αδελφός του Γιώργου, ο Παναγιώτης. Στο διάστημα της παραμονής τους βέβαια ο Παναθηναϊκός θα τους παρακολουθεί στενά, μια και το ζητούμενο δεν είναι να… πάει καλά η Νεβέζις, αλλά οι δυο νεαροί να αποκτήσουν εμπειρίες και να βελτιωθούν.

Μετά από αυτή την εξέλιξη άνοιξε ο δρόμος για τον Γιάννη Αθηναίου προς το ΟΑΚΑ. Ηταν ασφαλώς δεδομένη η απόφαση του Πεδουλάκη να στηριχθεί σε έναν έμπειρο παίκτη, με παραστάσεις χρόνων και με ξεκάθαρο ρόλο.

Θα μπαίνει, θα ξεκουράζει κυρίως στην Α1 τον Καλάθη και τον Ράις, θα κάνει τη δουλειά και θα πηγαίνει στον πάγκο. Αν το παρκέ δείξει ότι αξίζει περισσότερα ασφαλώς και να πάρει την ευκαιρία. Ξεκάθαρα πράγματα…

Ετσι λοιπόν ο 31χρονος ποϊντ γκαρντ με το 37,5% στο τρίποντο θα αποτελέσει έναν ακόμα… σωματοφύλακα του Νικ Καλάθη, ίσως τον πιο… στενό, αφού είναι ο παίκτης με τα περισσότερα χαρακτηριστικά που προσομοιάζουν με το αγωνιστικό στυλ του ελληνοαμερικανού.

Ο Πεδουλάκης θέλησε να «ακουμπήσει» σε έναν γκαρντ με εμπειρία, «ψημένο» σε δύσκολες καταστάσεις, με καλό σουτ και κυρίως συνειδητοποιημένο πως ίσως υπάρξουν και ματς που θα τα δει ολόκληρα από τον πάγκο.

Ειδικά το τελευταίο είναι σημαντικό για να ξεκαθαριστούν οι ισορροπίες στα αποδυτήρια, αλλά και να αυξηθεί ο ανταγωνισμός, μια και είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ο Γιάννης θα κάνει τα αδύνατα δυνατά να πείσει τους πάντες ότι αξίζει να παίζει περισσότερο κι από τον Καλάθη!

Φαντάζει ως μια safe επιλογή που θα προσφέρει ισορροπία και λύσεις…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ