Ο λόγος στον Αργύρη…

Ο λόγος στον Αργύρη…

Οι μεταγραφές τελείωσαν και πλέον ο Πεδουλάκης αναλαμβάνει να κατασκευάσει μια «πολεμική μηχανή».

Ολοκληρώθηκε η συγκρότηση του ρόστερ στον Παναθηναϊκό και πλέον το… μπαλάκι πέφτει στον Αργύρη Πεδουλάκη με τους συνεργάτες του.

Το πως δηλαδή θα μεταμορφώσουν αυτό το ρόστερ με τις πολλές αλλαγές ειδικά στους ξένους, σε μια «πολεμική μηχανή» που θα παλεύει με ισορροπία και μπασκετική λογική σε κάθε ματς.

Ολοι αντιλαμβάνονται πως το συγκεκριμένο ρόστερ δεν είναι το καλύτερο στην Ευρώπη. Υπάρχουν άλλα πολύ πιο ακριβά και πολύ πιο καλά. Το θέμα δεν είναι πλέον αυτό.

Το ζητούμενο είναι ακόμα κι όταν θα έχεις χάσει, να ξέρεις γιατί έχασες και κυρίως να μην έχεις την παραμικρή υπόνοια, πως μπορούσες να δώσεις το κάτι παραπάνω και δεν το έκανες. Μόνο τότε θα έχεις πείσει πρώτα από όλα τον εαυτό σου και μετά τους υπόλοιπους πως ο αντίπαλος ήταν καλύτερος.

Το ρόστερ λοιπόν έχει συγκροτηθεί με κύριο στόχο, όπως έχει κατά κόρον υπογραμμιστεί, να προστατευθεί (αγωνιστικά και σωματικά) ο Νικ Καλάθης και να μπορέσει να «απλώσει» το παιχνίδι του πασάροντας, δημιουργώντας και κάνοντας τους υπόλοιπους υπερπολύτιμους.

Αποκτήθηκαν δίπλα του παίκτες με κύριο χαρακτηριστικό το σουτ είτε μακρινό, είτε μετά από πικ, είτε στο 1vs1, ώστε να μην «κολλάει» η ομάδα και κυρίως να μην χρειάζεται ο Παναθηναϊκός σουτ όπως εκείνο του Νικ στη Μόσχα για να κερδίσει ο Παναθηναϊκός την ΤΣΣΚΑ…

Φυσικά δεν είναι μόνο ο Νικ. Ο Πεδουλάκης επέλεξε παίκτες που μπορούν να παίξουν παραπάνω από μια θέση (εκτός βέβαια των Παπαγιάννη, Βουγιούκα λόγω σωματοδομής).

Θα μπορεί έτσι να «παίξει» με το υλικό του και να δημιουργήσει σχήματα πολύ ψηλά με τον Παπαπέτρου στο «2» ή πολύ κοντά με τον Μπράουν στο «3» και τον Τζόνσον στο «4».

Αλλωστε είναι ένας προπονητής που τον ιντριγκάρει αυτού του είδους το… μαγείρεμα και είναι βέβαιο ότι στο μυαλό του υπάρχουν δεκάδες σχήματα, που θα τα προβάρει ασφαλώς στην προετοιμασία.

Αρκετή κουβέντα γίνεται για τη θέση του σέντερ. Εκεί όπου οι Παπαγιάννης Βουγιούκας και Ουάιλι θα κληθούν να καλύψουν τα… μετόπισθεν. Μετά από 7,5 χρόνια δεν υπάρχει Τζέιμς Γκιστ και ο πρώην παίκτης της Γκραν Κανάρια έχει μπροστά του μια μεγάλη πρόκληση να ανταποκριθεί σε ένα πολύ δύσκολη αποστολή.

Δεν θα πρέπει να αποκλειστεί ακόμα και η χρησιμοποίηση του Μήτογλου σε θέση «5», ώστε να εκμεταλλευτεί η ομάδα την έφεσή του στο σκοράρισμα από μακριά.

Κυρίως όμως ο Γιώργος Παπαγιάννης είναι εκείνος που θα κληθεί να αναλάβει πολύ περισσότερες ευθύνες. Θα είναι ο «παίκτης κλειδί» για τον τρόπο με τον οποίο ο Παναθηναϊκός θα αμύνεται και θα επιτίθεται, για τον τρόπο με τον οποίο θα μπορεί να δημιουργεί υπεραριθμίες στα μαρκαρίσματα του αντιπάλου και να βγουν ελεύθερα σουτ, για το πως θα «φθείρει» με φάουλ τα σέντερ του.

Σε τελική ανάλυση είναι η μεγάλη ευκαιρία για τον 22χρονο να δουλέψει ακόμα πιο σκληρά, να βγάλει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του στο παρκέ και να βοηθήσει την προσπάθεια των υπολοίπων.

Ετσι λοιπόν το ρόστερ όπως έχει διαμορφωθεί είναι το εξής:

1: Καλάθης, Ράις, Αθηναίου

2: Φριντέτ, Παππάς

3: Παπαπέτρου, Τζόνσον, Μπράουν

4: Μήτογλου, Τόμας, Μπεντίλ

5: Παπαγιάννης, Βουγιούκας, Ουάιλι

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ