Ολυμπιακός: Το κοντέρ στο 7-0 και συνεχίζει!

Ολυμπιακός: Το κοντέρ στο 7-0 και συνεχίζει!

Ο Ολυμπιακός δείχνει ωριμότητα στο παιχνίδι του και αξιοποιεί στο έπακρο τις στατικές φάσεις…

Την τελείωσαν την καλή δουλειά οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς. Και προσπέρασαν το εμπόδιο της Μπασακσεχίρ, αποκλείοντάς την με δύο νίκες, παρουσιάζοντας και πάλι ασφάλεια στην άμυνα και αποτελεσματικότητα στην επίθεση.

Μόνον στο πρώτο εκτός έδρας ματς με την Πλζεν δεν βρήκε δίχτυα ο Ολυμπιακός και από τότε μετράει επτά γκολ στο ενεργητικό του. Τέσσερα με τους Τσέχους στη ρεβάνς, ένα με τους Τούρκους στην Πόλη κι άλλα δύο στο Καραϊσκάκη. Περίπου δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι, ενώ το μηδέν παθητικό στους τέσσερις αγώνες είναι πράγματι εξίσου αξιοσημείωτη επίδοση.

Προφανώς και έχει αρκετούς πρωταγωνιστές στην οπισθοφυλακή του. ο Ζοσέ Σα είναι ένας από αυτούς, καθώς μας το έδειξε απέναντι στους δύο καλύτερους παίκτες της Μπασάκ. Στο πρώτο ματς έβγαλε το πέναλτι του Βίσκα στις καθυστερήσεις και στο δεύτερο έκανε τον Ρομπίνιο να… παραμιλάει με την επέμβασή του από τόσο κοντινή απόσταση. Αρχίζει να γίνεται… Ρομπέρτο ο

Πορτογάλος, αλλά δεν είναι μόνος του αφού μπροστά του υπάρχει και ο Ρούμπεν Σεμέδο, ο οποίος κάνει όλες τις δουλειές. Και «σβήνει» τους αντιπάλους του, με άξιο συμπαραστάτη τον Μεριά και σκοράρει-το έκανε και με τους Τσέχους και με τους Τούρκους στο Καραϊσκάκη.

Κι ο Τσιμίκας έχει βελτιωθεί πολύ στα ανασταλτικά του καθήκοντα, ενώ μία σημαντική παράμετρος στην ιστορία της ερυθρόλευκης άμυνας είναι ότι δεν δέχεται κόντρα μπάλα. Δεν βρέθηκε δηλαδή ανοργάνωτη σε αυτά τα τέσσερα πρώτα παιχνίδια, άσχετα αν οι αντίπαλοί της έφτιαξαν φάσεις-πως θα μπορούσε να γινόταν και διαφορετικά;

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός συνεχίζει προσγειωμένος αν και υπερτερεί φανερά στον αέρα. Τόσα κόρνερ κέρδισαν οι Τούρκοι, ωστόσο κανένα δεν μπόρεσαν να αξιοποιήσουν. Αντιθέτως, και με την Πλζεν και με την Μπασάκ οι κόκκινοι χτύπησαν με την… αεροπορία τους και έκαναν πιο εύκολη την αποστολή τους.

Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι η σύνθεση της επιθετικής γραμμής βρίσκεται ακόμη σε διαδικασία ενίσχυσης, αφού πρόκειται να αντικατασταθεί ο Φορτούνης και να αποκτηθεί ένας ακόμη σέντερ φορ. Και είναι και ο Ραντζέλοβιτς που έδωσε υποσχέσεις στη φάση που πήρε το πέναλτι, όπως και ο Σουντανί που επί του παρόντος δεν έχει μπει στην ομάδα.

Τώρα πια υπάρχει μπροστά η Κράσνονταρ, με το πρώτο παιχνίδι τούτη τη φορά να γίνεται στο Καραϊσκάκη, στο γήπεδο όπου ο Ολυμπιακός ξέρει να επιβάλει το δικό του νόμο. Θα τη ρίξουν τη ζαριά τους οι ερυθρόλευκοι για να φτάσουν στους ομίλους του Τσάμπονς Λιγκ, έχοντας υπόψη μας ότι ο χρόνος δουλεύει υπέρ τους. Και παιχνίδι με παιχνίδι θα παρουσιάζουν ακόμη καλύτερη εικόνα…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ