Ολυμπιακός: Αναζήτηση με σχέδιο!

Ολυμπιακός: Αναζήτηση με σχέδιο!

Ο Πέδρο Μαρτίνς έχει μοιράσει τους ρόλους και οι παίκτες του γνωρίζουν καλά τι θα πρέπει να κάνουν στο γήπεδο…

Όταν βγήκε να δουλέψει για πρώτη φορά μακριά από την πατρίδα του, πέρυσι τέτοιον καιρό (για την ακρίβεια λίγους μήνες νωρίτερα…) ο Πέδρο Μαρτίνς γνώριζε ότι αναλάμβανε μία εκ των πραγμάτων ιδιαίτερα δύσκολη αποστολή. Να φτιάξει την καινούργια ομάδα του Ολυμπιακού.

Ο Πορτογάλος δεν δίστασε να πάρει την ευθύνη και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να εξασφαλίσει την εμπιστοσύνη διοίκησης και οπαδών, καθώς διαπίστωσαν άπαντες την καλή δουλειά του, παρά το γεγονός ότι οι ερυθρόλευκοι έμειναν μακρά από τους τίτλους-προφανώς και για τους λόγους που όλοι γνωρίζουμε.

Ο Μαρτίνς κατάφερε όμως να «χτίσει» γρήγορα την ενδεκάδα του, να βάλει τον Ολυμπιακό στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, να ξεπεράσει το πρόβλημα δυστοκίας που παρουσίασε κάποια στιγμή, όταν έμειναν εκτός δράσης οι Χασάν και Χριστοδουλόπουλος και εν τέλει να τερματίσει με 75 βαθμούς διαθέτοντας την πιο παραγωγική επίθεση κι έχοντας αποκλείσει και την Μίλαν.

Στη νέα εκδοχή της ιστορίας ο Πέδρο συνεχίσει στο ίδιο τέμπο. Η ενδεκάδα αποτελείται από τους… προηγούμενους, με την προσθήκη του Σεμέδο και του Βαλμπουενά, κι ενώ στο αρχικό του πλάνο ήταν να παίζει για μία ώρα ο Φορτούνης και για μισή ο Γάλλος.

Βρήκε τον τρόπο να καλύψει όμως και την απώλεια του αρχηγού χωρίς να βάλει «καινούργιο πρόσωπο» στην εξίσωση και να παρουσιάσει μία ομάδα που ξέρει τι ζητάει στο γήπεδο και κυρίως το πώς να το κατακτά. Με το «μηδέν» στην άμυνα και την αξιοποίηση των στατικών φάσεων ο Ολυμπιακός έχει περάσει ήδη από δύο προκριματικούς γύρους, έχοντας αφήσει πίσω του Πλζεν και Μπασακσεχίρ και πηγαίνοντας προς την «τελική» αναμέτρηση με την Κράσνονταρ.

Ακόμη και οι αλλαγές του είναι προγραμματισμένες, με τους Καμαρά, Ελ Αραμπί και Ραντζέλοβιτς κι όταν το «χάλασε» το σχέδιο, στην Πόλη με την χρησιμοποίηση του Μπορούνο λίγο έλειψε να το μετανιώσει πικρά. Προφανώς και ανταποκρίνονται οι παίκτες στα «θέλω» του προπονητή και φυσικά υπάρχει και μεγάλη ποιότητα από τη στιγμή που ο Σα σταμάτησε και τον Βίσκα στο πρώτο ραντεβού με τους Τούρκους και τον Ρομπίνιο στο δεύτερο, ενώ ο Σεμέδο είναι και στόπερ και… σέντερ φορ αλλά και ο Βαλμπουενά από τα 45 λεπτά στο ματς της Τσεχίας συμπλήρωσε τα 80 στην τελευταία αναμέτρηση.

Κι ακόμη είμαστε στην αρχή, καθώς είναι δεδομένο ότι θα υπάρχουν κι άλλες κινήσεις, κυρίως για το χώρο της επίθεσης. Μέχρι τότε όμως ο Μαρτίνς δεν πρόκειται να αλλάξει κάτι καθώς είναι καπετάνιος που οδηγεί το καράβι με την πυξίδα και όχι με το μάτι…

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ